Küçükeren’in tanıtım kokteyli ve imza günü, 14 Aralık 2019 günü, 16.00-19.30 saatleri arasında Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi- Trafo Bodrum Cafe’de gerçekleştirilecek.
“Gurbetçi Karialılar”, M.Ö. 10. Yüzyıl dan itibaren Mısır’da İran’da ve İsrail’de paralı asker ve taş ustası olarak çalışan Karialıların o ülkelerdeki ören yerlerinde izlerinin titizlikle sürüldüğü ve kalıntılarının yoğun bir görsellikle belgelendiği bir araştırmanın sonucunda ortaya çıktı. Mısır ve İran hükümetlerinin de destek verdiği bu proje, bugüne kadar hiçbir Anadolu uygarlığının izlerinin yabancı coğrafyalarda aranmaması nedeniyle alanında bir ilk olarak değerlendiriliyor. Kitapta yer alan belgeler, Karia uygarlığının kültürel kimliğine katkıda bulunduğundan, ciddi bir kaynak olarak görülüyor.
Karia Uygarlığı’nın dünyanın ilk kadın amiralleri I ve II Artemisia’yı yetiştiren, Antik Dünyanın 7 Harikasından biri, Karia Satrabı Mausolos’un anıtsal mezar binası Mausoleum’u (Mozole) Bodrum’da barındırmasına rağmen yeterince araştırılıp öne çıkamayan bir Anadolu kültürü olduğunu belirten Canan Küçükeren, bölgenin kültürel kimliğine katkıda bulunmayı amaçladığını belirterek, bu özgün uygarlığa daha çok sahip çıkılarak korunması, daha fazla talan edilmeden genç kuşaklara aktarılması gerektiğinin altını çiziyor. Küçükeren, Karia Uygarlığının tarihte hak ettiği noktaya bir gün muhakkak ulaşacağı inancı ile herkesi sorumluluk almaya davet ediyor.