arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYLIĞI AİLE MECLİSİNDE…

BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYLIĞI AİLE MECLİSİNDE…
9 Şubat 2019 17:34
A+
A-

CHP’nin Bodrum Belediye Başkan adayı olarak yeniden aday göstermediği Başkan Mehmet Kocadon, siyasi geleceğiyle ilgili değerlendirmelerine devam ediyor. DP’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda bugün ulusal basına verdiği bir mülakatla gündeme bir kez daha düşen Kocadon, karar için Pazartesi gününü işaret etti.

Sözcü Gazetesi yazarlarından Saygı Öztürk’e konuşan Kocadon, ailesinin de onay vermesi halinde, önümüzdeki pazartesi günü adaylığını açıklayacağını duyurdu.

Kocadon’un adaylığı ile birlikte Muğla’daki seçim yarışı da ilginç bir hal aldı. Millet İttifakı’nın diğer ortağı İYİ Parti’nin Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da Muğla adaylarının belirlenme sürecini eleştirip partisinden istifa etmiş, Muğla’dan bağımsız aday olduğunu açıklamıştı. CHP’nin yeniden aday göstermediği Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da teşkilatı ile birlikte partisinden istifa edip DSP’ye geçmiş ve Marmaris için aday olmuştu.

Muğla’da’da işler karıştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Bodrum’da mevcut Başkan Mehmet Kocadon’u, Marmaris’te de mevcut Başkan Ali Acar’ı yeniden belediye başkan adayı yapmadı. Ali Acar, DSP’den Marmaris Belediye Başkan adayı olacağını açıkladı.

Şimdi ise gözler Kocadon’a çevrildi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un, ailesinin de onay vermesi halinde, önümüzdeki pazartesi günü Demokrat Parti’ye (DP) geçeceği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı öğrenildi. Kocadon, “Şu anda verilmiş bir kararım yok ama adaylık başvurusu için de siyasette uzun sayılacak bir süre var” dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ise konuyla ilgili “Kocadon arkadaşımızdır. Kendisiyle görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. Kocadon’un,büyükşehir adaylığı ile ilgili olarak Marmaris’te de bazı temaslarda bulunduğu, Muğla Büyükşehir için bağımsız adaylığını açıklayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile görüşeceği belirtildi. Mehmet Kocadon, 2009’daki yerel seçimlerde DP’den aday olmuş ve seçimi kazanmıştı. Seçim sonrası CHP’ye katılmıştı.

İYİ PARTİ ADAY GÖSTERMEDİ…

İYİ Parti ittifak kapsamında Muğla’dan aday göstermezken CHP Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı olarak 1999 yılından bu yana belediye başkanlığı görevini yürüten Osman Gürün’ü gösterdi.

İYİ PARTİLİ BAŞKAN MUĞLA’DA BAĞIMSIZ ADAY…

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatci, İYİ Parti’den istifa etti ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday oldu. Saatcı, 2014’te kazandığı seçimin ardından çok yıprandığını ve hayallerinin gerçekleşmediğini söylemiş “Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni sürekli eleştiriyorduk. eleştiri yaptığın yere talip olamıyorsan dedikodudan öteye gidemezsin. Biz de bugün bunu gerçekleştiriyoruz” demişti. Behçet Saatcı ayrıca, CHP ve İYİ Parti arasındaki görüşme sonrası ittifakta bir düzeltme yapılmayacağını öğrenince Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olduğu belirtmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.