arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,6103
EURO
34,8380
ALTIN
2.502,22
BIST
9.524,59
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
19°C
Bodrum
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bu Proje 30 Yıllık İhtiyacı Karşılayacak…

Bu Proje 30 Yıllık İhtiyacı Karşılayacak…
17 Ocak 2021 12:33
A+
A-

“Muğla İçme Suyu Projesi” 2050 Yılına kadar olan ihtiyacı karşılayacak.

Arena Bodrum Haber – AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan ve İl Başkanı Kadem Mete, Muğla’nın Menteşe ve Ula ilçelerinin içme suyu ihtiyacını 2050’ye kadar karşılayacak dev ‘Muğla İçme Suyu Projesi’nin onaylandığı müjdesini verdi.

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan ve AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, 621 milyon 250 bin lira bedelli Muğla İçme Suyu Projesinin 2021 yılı yatırım programına alınarak onaylandığı müjdesini verdi.

2050 yılına kadar Muğla merkez Menteşe ilçesi ve Ula bölgesinin içme suyu ihtiyacını yüksek bir kaliteyle karşılayacak olan Muğla İçme Suyu Projesi kapsamında 2 bin metrelik Sandras Dağı Zirvesi’nde projeye göre 12 kilometrelik yer altı tünelleri, baraj, isale hattı, depo, arıtma tesisi gibi bölümler yer alacak.

İçme suyu maliyetlerinde ton başına yaklaşık yüzde 50’lik bir indirimi de hedefleyen proje Demir ve Gökcan’ın yakın takibindeydi. İlk kez dile getirildiği 2005 yılında adeta bir hayal gibi görülen proje, 15 Ocak tarihli Resmi Gazete’de onaylandı.

Milletvekilleri Demir, Gökcan ve İl Başkanı Mete, projenin bütçe yönünden Muğla’nın en büyük yatırımı olacağına dikkati çekti. Projenin hayata geçmesi için birçok temas ve ziyaretlerde bulunan milletvekilleri yaptıkları açıklamada; “Sandras Dağı’ndan getirdiğimiz suyla Muğla’mızın içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak “Muğla İçme Suyu” Projesi”ni  661 Milyon 250 Bin TL Yatırım Bedeli ile hayata geçiriyoruz. Bütçe açısından en büyük yatırımlardan birini daha Muğla’mıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Doğal denge korunacak…

Köyceğiz ilçesinde zirvesi 2 bin 300 metreyi bulan Sandras Dağı’nda doğal yaşama zarar vermeden, tüm kaynakların etkin biçimde kullanılıp, gelecek nesillerin su ihtiyacı da hesaba katılan projeyle ilgili açıklamada milletvekilleri Demir, Gökcan ve İl Başkanı Mete, “Yakından takip ederek, 2019 yatırım programına aldırdığımız Muğla İçme Suyu Projesi;   ‘15 Ocak 2021 Tarihli Resmi Gazete’de  2021 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair  3428 Sayılı Karar’   ile başlama aşamasına geldi. Muğla içme suyunun yapımına;  Sandras Kaynakları ve Gürsu Kaynakları olarak iki proje halinde başlanacak. Suyun maliyetinde ton başına yüzde 50’lik bir azalma hedefliyoruz. Projemizin 2027 yılında tamamlanmasını planlıyoruz” bilgilerini aktardı.

Demir, Gökcan ve Mete, “Projeye verdikleri destek için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye, önceki dönem Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın Naci Ağbal ve görevdeki başkanımız Sayın İbrahim Şenel’e, Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Ziya Ercan’a, DSİ Genel Müdürümüz Kaya Yıldız’a, DSİ Aydın Bölge Müdürlüğümüz, DSİ Muğla Şube Müdürlüğümüz ve emeği geçen tüm bürokratlarımıza sevgili hemşerilerimiz adına en kalbi teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. Muğla’mıza ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.