arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Bonsai Begonvil Üretmeyi Başardı…

Bonsai Begonvil Üretmeyi Başardı…
12 Şubat 2021 19:05
A+
A-

Bodrum Güçbirliği Derneği Yönetimi, Türkiye’de ilk ve tek olan Bonsai (Bodur) Begonvil Çiçeği üretim serasını ziyaret etti.

Arena Bodrum Haber – Gerçekleştirilen ziyaret Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Dernek Başkan Yardımcısı Seha Ergene, Çevre ve Enerji Komisyonu Başkanı Melih Caner katıldı.

Begonvil Çiçeği su istemeyen, bakımı çok kolay bir çiçektir. Her türlü zorluğa göğüs gerer, kışı, yazı yaşar, susuzluğu yaşar. Buna rağmen kapris yapmadan bu güzelliğe sahip bir çiçektir. Bodrum Begonvilcisi Emre Sönmez de Bodrum’un simgesi Begonvili, daha çok dış bitkisi olmasından öte bina içlerinde de, masa üstünde de güzelliğinin gözler önünde olmasını sağlıyor. Bunun için de bir sanatçı edasıyla begonvili işleyerek, Bonsai Begonvili haline getiriyor. Bodrum Yarımadası’nda Bonsai Begonvil (Bodur Begonvil) üretimi sanatının gerçekleştirildiği ve Türkiye’de tek tesis olma özelliğini taşıyan Bodrum Begonvilcisi’ni ziyaret eden Bodrum Güçbirliği Derneği Yönetimi, sera sahibi Emre Sönmez’den tamamen doğal olarak üretilen Bonsai Begonvili hakkında bilgiler aldı.

Japonların tabakta ağaç sanatı olarak adlandırılan Bonsai Sanatından yola çıkarak, 2016 yılında bodur begonvil üretimine başladığını belirten Emre Sönmez; “Begonvil ismi 1700’lü yıllarda Fransız denizci Louis Antoine de Bougainville’nin Brezilya’ya gidip bu bitkiyi çok beğenmesi sonucu kendi adını alarak dünyaya yayılmıştır. 2016 yılında emekli olduktan sonra deneyerek, gözlemleyerek öğrendiğim ve tamamen doğal yollarla Bonsai (Bodur) Begonvili üretimine başladım. Böylece Bodrum Yarımadamızın bir nevi sembolü haline gelen begonvili, özel bir teknikle büyüterek masa üstü çiçeği haline getiriyoruz” dedi.

Bodrum’da Emre Sönmez’in Begonvil üretim sanatı gerçekleştirdiğini belirten Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan; “Begonvil bir nevi Bodrum Yarımadamızın bir sembolü durumunda. Yarımadamızın beyaz bina cepheleriyle bütünleşerek, muhteşem bir görüntü oluşturuyor. Ama burada Emre abimiz, Yarımadamızın her köşesinde görmeye alıştığımız binaları kaplayan ve daha uzun boylu olan begonvilin aksine, tabakta ve küçük saksılarda rengârenk evlerimizin, ofislerimizin içlerini süsleyecek Bonsai (Bodur) Begonvil üretimi gerçekleştiriyor. Kendisiyle sohbetimiz sırasında da Begonvil üretimi ve Yarımadamızın tanıtımı konusunda çok güzel projelerinin olduğunu öğrendik. Bodrum Güçbirliği Derneği olarak, Bengovili  Bodrum’un yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlarında kullanılması ve begonvilin kentimizin her yerinde yerel dokunun ayrılmaz bir parçası olmasını sağlamak amacıyla yapılacak olan her projenin destekçisiyiz. Çünkü Bodrum’un gücünü biliyoruz ve ortak paydamız Bodrum’umuz için çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.