arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

BODTO Bodrum Basını ile bir araya geldi..

BODTO Bodrum Basını ile bir araya geldi..
15 Eylül 2022 13:40
A+
A-

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Bodrum yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Arena Bodrum Haber – Başkan Ersan ve Başkan Kocadon, odanın son “Akreditasyon” denetiminde elde ettiği birinciliğin pandemi nedeniyle sertifika töreninin geçtiğimiz Cuma günü yapıldığını belirterek 1.’lik ödülünü basına sundular.

Odanın 5174 sayılı kanuna tabi bir kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu niteliğinde olduğunu ve kanun çerçevesinde üst kurumu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı çalıştığını hatırlatan Başkan Ersan ve Başkan Kocadon Odanın Stratejik Planı çerçevesinde planlı ve üyelerin çıkarlarını gözeten hem de Bodrum’un gelişimine yönelik çalıştıklarının altını çizdi. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Oda seçiminin 2 Ekim Pazar günü gerçekleşeceğini ve gerekli duyuruların yapıldığını belirterek tekrar aday olduğunu açıkladı ve Bodrum’a yakışır, adil ve barışçıl bir seçim süreci geçirmeyi dilediklerini belirtti. Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları BODTO’nun her zaman kapsayıcı ve katılımcı felsefeden yana olduğunu belirtirken seçim sürecindeki adaylara başarılar dilediler.

Meclis Başkanı İlhan Ersan, 2 dönemdir BODTO Meclis Başkanlığı görevini yürütüyor olmaktan dolayı büyük bir gurur ve heyecan duyduğunu vurgularken BODTO’ya gölge düşürecek hiçbir açıklamayı kabul etmediklerinin altını çizdi.

“BODTO Bodrum’un Ortak Gururudur.”

Başkan Ersan Bodrum Ticaret Odası’nın elde ettiği 1.lik başarısının tüm Bodrum’un ortak gururu olduğuna değinerek saymakla bitmeyecek başarılara sahip olduklarını belirtti. “2 Ekim 2022 tarihinde yapacağımız seçimin Bodrum’un değerlerine yakışır şekilde keyifli ve barış içinde geçmesini diliyorum.” diyen Ersan, BODTO’nun yapması gereken hizmeti en iyi şekilde yaptığını kanıtlayarak A kategorisinde akreditasyonunu devam ettirdiğini vurguladı.

Pandemi dönemi dahil olmak üzere tüm lobi çalışmalarına, eğitim katkılarına, tanıtım faaliyetlerine devam ettiklerini belirten İlhan Ersan konuşmasında şunları kaydetti: “Bugüne kadar 2390 öğrenciye burs verdik, bu bizim için büyük bir gurur, mezun olup Odamıza danışmanlık veren öğrencilerimiz bile var. BODTO’dan burs alan öğrenciler doktor, mühendis, avukat ve ticaret insanları olarak Odamızı başarılarıyla gururlandırmaktadır.

Burada saymakla bitmez ancak diğer önemli çalışmanınız finansmanlar konusunda. Üyelerimizin kredi imkanlarından faydalanmaları için çok fazla görüşmemiz oldu ve bunlar devam ediyor bu sayede Muğla ilinde en fazla kredi kullanımını Bodrum’da sağlamış durumdayız. Bunda hem Oda yönetimimizin Ankara temasları hem de TOBB ile kurduğu iyi iletişimin faydaları söz konusu.

Şeffaf ve hesap verebilir örnek kurum..

5174 sayılı kanunun 10.maddesi görev ve yetkilerimiz, bütçemiz ile ilgili sınırlarımızı anlatmaktadır. Dışarıdan bakıldığında çok büyük paralar ve bütçeler var gibi görünse de Bodrum Ticaret Odası etkin bütçe yönetimi ile çok fazla çalışmayı yürütmeyi başarmış, şeffaf ve hesap verebilir bir kurumdur.

Tüm asli görevlerimizin yanı sıra yürüttüğümüz sosyal destekler 2018-2022 döneminde yaklaşık 86 başlıkta Bodrum için kullanılmıştır.

BODTO 2009 yılından beri 259 eğitim düzenleyerek 13.767 kişinin eğitim almasını sağlamış ve büyük bir kamusal hizmet sunmuştur. Bodrum Ticaret Odası 2017 yılında açtığı yeni hizmet binası eğitimlere, seminerlere, sergilere, konferans ve forumlara mekan sağlamaktadır.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’dan dikkat çeken açıklamalar..

Başkan Kocadon 2 Ekim Pazar günü gerçekleşecek seçimlerde yeniden aday olacağını açıkladığı konuşmasında oy pusulasının mavi renk olacağına değinerek tüm adaylara başarılar diledi.

Başkan Kocadon konuşmasında en büyük korkusunun Bodrum’un bir turizm kenti olmaktan çıkıp sıradan bir sahil kentine dönüşmesi olduğuna değinirken buna karşın Bodrum’daki tüm yetkili mercilerle bir araya gelerek planlama yapmak gerektiğine değindi. “Turizm vasfımızı yitirmemizin ekonomik etkileri de büyük olur.” diyen Kocadon Bodrum turizmi için projeler geliştirmeye devam ettiklerini vurguladı.

BODTO Başkanı konuşmasının devamında şunları kaydetti: “5174 sayılı TOBB kanunu görev ve sorumlulukları çerçevesinde 27 Mayıs 1977 yılından bu yana Bodrum Ticaret Odası Bodrum’un lider, saygın ve çalışkan kurumu olarak kendi iç dinamikleriyle üyeleri adına çalışmaktadır. 9 Eylül günü, İzmir’in kurtuluş gününde TOBB’un özel davetiyle katıldığımız törende hem bizi hem de Bodrum’u gururlandıran ödül plaketini aldık. Tüm üyelerimize, personelimize, meslek komitelerimize, yönetim kurulu ve meclisimize teşekkür ediyorum.

BODTO, TOBB Akreditasyon Sisteminde En Başarılı Ticaret Odası..

TOBB 2006 yılında başlattığı tüm oda ve borsaların hizmetlerinin Avrupa birliği standartlarına ulaşması projesi kapsamında TOBB Akreditasyon Sistemini oluşturmuştur. Bodrum Ticaret Odası da 2007 yılında 4. Dönem Akreditasyon sistemine giren 41 odadan biri olup, akredite olan ilk odaların başında yer aldı. İngiliz Ticaret Odaları Birliğinin Bodrum’da ve Odamız’da yaptığı çalışmalar ve incelemelerle BODTO faaliyetleri ile akreditasyon sisteminde revizyon yapıldı.

2019 Aralık ayında Odamızda yapılan 8. Denetimimizde oldukça başarılı sonuç aldık. Pandemi dönemiyle online yapılan denetimlerden sonra yapılamayan sertifika törenlerinden dolayı sertifikalarımız Odamıza posta yoluyla gönderildi. 9 Eylül’de 2021 sertifika törenine Odamız özel olarak davet edilmiş olup, kendi denetim döneminde aldığı en yüksek puan ile ticaret odaları arasında 1. Olarak plaket almıştır.

“5 dönemdir BODTO yolculuğumuz gelişerek büyüyor.”

2005 yılında göreve geldiğimiz ilk dönemden itibaren Bodrum Ticaret Odası’nın kurumsal vizyonunu oluşturarak, üyeleri için çalışan ve Bodrum markasını yükseltecek faaliyetler yürüten bir Oda haline geldik. Bu süreçte 32 proje üzerinde çalışmalar yürütüldü. Pek çok proje Bodrum turizminin gelişimine katkı sunarken, BODTO’nun misyonu ile bölge ekonomisinin geliştirilmesine katkı sağlayacak altyapı çalışmaları ile güçlendirilmiştir.

Bodrum Leleg Yolu projesi ile Bodrum’un farklı bir deneyim alanı alternatif turizm ürünü olarak Bodrum turizmine kazandırılmıştır ve projenin geliştirilmesi için çalışmalar sürdürülmektedir. Bununla birlikte yerel turizm kimliğimizin turizmle birleştirilerek gelişmesi amacıyla yeni projemiz Agro-Turizm Rotası Projesi için çalışmalarımız hızlandı.

Muğla Teknopark’ın kurucu ortaklığı ile bölgemizde araştırma-geliştirme faaliyetlerinin geliştirilmesinin zemini oluşturulmuştur. Muğla Teknopark Yönetim Kurulu Üyeliği görevim de devam etmektedir.

Avrupa Birliği projelerinde de başvuru şartlarına göre Odamız gerekli girişimlerde bulunmuştur. Bodrum Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile ortak projelerde önemli sorumluluklar alınmıştır.

Biliyorsunuz 2017 Eylül ayında yeni hizmet binamıza taşındık. 2018’den bu yana 739 adet etkinlik/eğitim/toplantı konferans salonumuzda Odamızın ev sahipliğinde gerçekleşti. Odamızda bu güne kadar 24 adet sergi organizasyonu gerçekleştirilmiştir. 11 Eylül 2019 tarihinde açılan arabuluculuk ofisimiz işletmelerin hukuki anlaşmazlıklarında, avukatlarımızın kullanımına açılmıştır. Bugüne kadar toplam 144 Arabuluculuk görüşmesi Odamız Arabuluculuk ofisinde gerçekleşti.

Çevre konusunda Odamız çalışmaları ise yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji yaklaşımı ile çeşitlendirilmektedir. Odamız hizmet binasına kurulan elektrikli şarj istasyonu ile üyelerimize ücretsiz hizmet sağlanmaktadır. Öte yandan artan enerji maliyetlerine karşı daha temiz enerji kullanımı için Odamız hizmet binası bünyesinde güneş enerjisi üretimi yapılabilmesi için gerekli altyapı çalışmaları tamamlanarak yasal izinler noktasında süreç takip edilmektedir.

Odamızın Bodrum Mandalini, Bodrum Gulet-Tırhandili, Bodrum Sandaleti, Bodrum Kilimi, Bodrum Çökertme Kebabı-Bodrum Peksimeti başlıklarında yerel değerlerin markalaşarak geliştirilmesine verdiği önem ile coğrafi işaret çalışmalarında öncü bir kurum olarak öne çıkması Bodrum ekonomisinin gelecek yıllarına katkı sağlayacaktır.

Seçim hakkında..

TOBB’dan resmi yazı ile Odalarda Ekim-Kasım döneminde seçimlerin yapılması konusu İlçe Seçim Kurulu himayesinde yapılmasına karar verilmiş olup, İlçe Seçim Kurulumuzun onayladığı seçim listeleri ile yine Sayın Hakimin belirlediği tarih ve saatte Odamız seçimleri gerçekleşecektir. Hem seçim yasası hem de 5174 sayılı kanun ile gerçekleşecek seçimimiz 2 Ekim 2022 tarihinde BODTO Hizmet Binasında 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecektir. Bodrum Ticaret Odasına ait 10 meslek grubunun Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimi yapılacaktır.

1993 yılında ilk kez meclis üyesi olarak görev aldığım Bodrum Ticaret Odası’nda 2005 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığına başladım. 5 dönemin ardında, yeniden ekibimizle birlikte Bodrum Ticaret Odası seçimlerinde yer alacağız. Bu dönemde “mavi” oy pusulası ile seçime gireceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.