arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2655
EURO
34,7288
ALTIN
2.399,48
BIST
10.336,50
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

BODRUMLU TURİZMCİLERE İKİNCİ “BOOKİNG.COM” ŞOKU…

BODRUMLU TURİZMCİLERE İKİNCİ “BOOKİNG.COM” ŞOKU…
11 Mayıs 2017 09:06
A+
A-

Mahkeme’nin booking.com itirazına ret kararına vermesine tepki gösteren Bodrum Profesyonel Otel yöneticileri Derneği-BOYD üyeleri, TÜRSAB’ı hedef aldı. 

Dünyanın önde gelen online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerinin durdurulmasına yapılan itirazların mahkeme tarafından reddedilmesi, Bodrumlu otelcileri bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, Booking.com ve TÜROB tarafından yapılan itirazarı reddederek, Booking.com’un Türkiye faaliyetlerinin tedbiren durdurulması kararının devamına karar verdi. BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu firmanın Türkiye faaliyetlerinin yanlış olduğunu defalarca dile getirdikerini ve Bodrum’da başlayan bu direnişin Türkiye’deki pek çok otelciden de destek gördüğünü belirterek, “Üzülerek öğreniyoruz ki ilgili mahkeme bugün aldığı kararla iptal müracaatımızı reddetmiş ve esas kararı da 14 Haziran’daki duruşmada vereceğini bildirmiş. Ben sayın mahkemenin 14 Haziran’daki duruşmasında Türkiye’nin turizm ve otelcilik sektörünün içine girdiği bu bunalımdan kurtarma adına doğru karar vererek bu yürütmeyi durdurmayı kaldıracağına yürekten inanıyorum. Zaten TÜRSAB’ın içinden de bu karara itirazlar yükselmeye başladı.” dedi.

Turizm sezonunun başladığı günlerde booking.com faaliyetlerinin durdurulması ile birlikte otel rezervasyonlarında büyük sıkıntılar yaşanmaya başladığını söyleyen Karcılıoğlu, TÜRSAB yönetimini eliştirdi. TÜRSAB’ı bir kez daha kınadığını kaydeden BOYD Başkanı, “Böyle bir mahal verdikleri için bir kez daha kınıyorum. Bütün ümidimiz 14 Haziran’da yapılacak bu mahkemede kararın Booking.com lehine sonuçlanacağı inancını taşıdığımızı belirtmek istiyorum.” diye konuştu. Karcılıoğlu, bazı turizm bölgelerinin sadece booking.com üzerinden çalıştığını hatırlatarak, Cunda Adası’nı örnek gösterdi. BOYD Başkanı, “Şu an 3-5 tane misafir dışında oteller boş. Turizm emekçileri işsiz kaldı” ifadelerini kullandı. Karcılıoğlu şöyle devam etti:

“TÜRSAB’ın gerekçelerinden biri bu firmanın vergi vermediği diğeri de seyahat acentalığı işini yürütüyor olması. Şunu söylemeliyim ki, eğer bu firma bir vergi eksikliği içindeyse Maliye Bakanlığı bunu çözer. İkinci kısım çok önemli. .Booking.com bir seyahat acentası değil. Sadece aracılık hizmeti veriyor. Onun için bunun TÜRSAB’ abağlı bir seyahat acentesi olarak diretilmesi son derece yanlış. Çifte vergilendirme içinde booking.com vergisini kendi ülkesinde veriyor, burada ekstra vergi vermesine gerek olmadığı söylendi bize. TÜRSAB’ın gerekçeleri yanlış ve eksik.”

BOYD Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Dağoğlu ise Booking.com kararının otelcilere verilen bir ceza olduğunu söyledi. Hürriyet Gazetesi’nde Booking.com’un bir reklamının yayınlandığını ve bu reklamda “açığız” ifadesinin yer aldığını kaydeden Dağoğlu, “Bu karar otelcilerin ayağına sıkılan bir kurşundur. Ama Booking.com başka ülkelerde faaliyetlerine devam ediyor. Dolayısıyla ceza booking.com’a değil otelcilere verildi” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.