arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3955
EURO
34,7994
ALTIN
2.402,82
BIST
10.208,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C

BODRUMLU SANATÇIDAN İYİ HABER GELDİ…

BODRUMLU SANATÇIDAN İYİ HABER GELDİ…
17 Eylül 2019 19:05
A+
A-

Bodrum’da yaşamını sürdüren ve geçirdiği iş kazası sonucu parmaklarından yaralanan ünlü ressam ve heykeltıraş Rıfat Koçak’tan iyi haber geldi.

Koçak, Bodrum’da bir hastanede yapılan ilk müdahale sonrası, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde operasyon geçirdi. Kamuoyunda 8 parmağını kaybettiği yolunda çıkan söylentilerin doğru olmadığı öğrenildi.

Rıfat Koçak, 23 Ekim ile 2 Kasım tarihleri arasında Katar’da düzenlenen ve Dünya çapında ünlü sanatçıların katılacağı “Geri Dönüşüm” sergisine katılmak amacıyla son bir heykelini hazırlarken talihsiz olayın başına geldiğini söyledi.

Kuratörlüğünü Beste Gürsu’nun yaptığı sergiye, Türkiye’den aralarında Rıfat Koçak’ın da bulunduğu üç sanatçı, Dünya’nın 40 ülkesinden gelecek sanatçılar ile birlikte katılacak. Koçak, Katar’da düzenlene geri dönüşüm sergisine 6 eser ile katılacak.

Koçak: Organ kaybım söz konusu değil…

Ünlü sanatçı Koçak, iş kazasını ucuz atlattığını belirtirken “Demir bükme makinesine iş eldivenimle beraber parmaklarım takıldı ancak ayakla kontrol mekanizması ile müdahale ederek daha büyük bir zarar görmemi önleyebildim. Parmaklarım yerinde, kısmi doku kaybı ve ezilme var. İlk operasyonum yapıldı. Doktorlar çok ilgileniyorlar, dikişlerim atıldı. Şimdi dokulara uygulanan tedavinin etkilerini gözlemleyerek izleyecekler. Belki bir ameliyat daha geçirmek gerekecek. Organ kaybım olmayacak. Katar sergisi için tüm hazırlıklarımı tamamlamıştım sorun olacağını zannetmiyorum. Daha sonra da davetli olduğum festivallere katılacağım” diye konuştu.

Koçak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da “Arayan soran bütün dostlarıma ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederim. Sağlıkla varolun…Durumum iyi herhangi bir uzuv kaybı yok” dedi.

Bodrum’un Kızılağaç Mahallesi’nde yaşamını sürdüren sanatçı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu ve 48 yaşında.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.