Arena Bodrum Haber – Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Gıda ve Tarım Ortaklık Programı (FTPP II) kapsamında, “Orta Asya, Azerbaycan ve Türkiye’de Sürdürülebilir Balıkçılık ve Su Ürünleri Yönetimi Kapasite Geliştirme Projesi (FISHCap) kapsamında düzenlenen “Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Karnivor Balıklar için Alternatif Yemler ve Makro Alg Yetiştiriciliği” Çalıştayı Bodrum’da başladı.
Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ile Tarım ve Orman Bakanı Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay da Bodrum’daki çalıştayda hazır bulundu.
Tarım İl Müdürü Barış Saylak, Muğla’nın başat sektörlerinden biri olan su ürünlerine yetiştiriciliği için önemli bilgilerin paylaşılacağı çalıştaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Sektörün verimliliği, deniz canlılarının ve denizlerin sağlığı, ürün kalitesi ve miktarı yanında, organik atıkların çevre üzerine yaptığı etkilerin de değerlendirileceği bu çalıştayda, sektörün bileşenlerini oluşturan Çevre-Canlı-Yem-Bilgi-Teknik ve ekonomik tüm etkenleri masaya yatıracağız. Organizasyonu düzenleyen FAO temsilcilerine ve Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Toplam dört oturumdan oluşan Çalıştay’da “Su Ürünlerinde Kullanılan Yemler ve Alternatif Hammadde Kaynakları”, “Alg Üretimi ve Kullanım Alanları” ve “Alternatif Hammaddeler ve Balık Sağlığı” konuları ele alınacak. Çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin, uzmanların ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı çalıştayda elde edilen veriler, Çalıştay sonrasında rapor haline getirilerek “Ulusal Yol Haritası” oluşturulacak. Bilim insanlarını ve üreticileri bir araya getiren etkinlik kapsamında, bölgedeki yem fabrikalarına da teknik gezi düzenlenecek.
FAO Orta Asya Alt-Bölge (SEC) Ofisi tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve SU Ürünleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile 20-21 Aralık 2022 tarihlerinde düzenlenen çalıştay, Bodrum’da bir otelde gerçekleştiriliyor.