arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Bodrum’da yapılan çalıştay su ürünleri sektörünü buluşturdu..

Bodrum’da yapılan çalıştay su ürünleri sektörünü buluşturdu..
21 Aralık 2022 22:07
A+
A-

Çalıştay, FAO ve Tarım Bakanlığı’ndan temsilcilerin yanı sıra, çeşitli üniversite ve enstitülerden uzman ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Arena Bodrum Haber – Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Gıda ve Tarım Ortaklık Programı (FTPP II) kapsamında, “Orta Asya, Azerbaycan ve Türkiye’de Sürdürülebilir Balıkçılık ve Su Ürünleri Yönetimi Kapasite Geliştirme Projesi (FISHCap) kapsamında düzenlenen “Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Karnivor Balıklar için Alternatif Yemler ve Makro Alg Yetiştiriciliği” Çalıştayı Bodrum’da başladı.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ile Tarım ve Orman Bakanı Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay da Bodrum’daki çalıştayda hazır bulundu.

Tarım İl Müdürü Barış Saylak, Muğla’nın başat sektörlerinden biri olan su ürünlerine yetiştiriciliği için önemli bilgilerin paylaşılacağı çalıştaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Sektörün verimliliği, deniz canlılarının ve denizlerin sağlığı, ürün kalitesi ve miktarı yanında, organik atıkların çevre üzerine yaptığı etkilerin de değerlendirileceği bu çalıştayda, sektörün bileşenlerini oluşturan Çevre-Canlı-Yem-Bilgi-Teknik ve ekonomik tüm etkenleri masaya yatıracağız. Organizasyonu düzenleyen FAO temsilcilerine ve Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplam dört oturumdan oluşan Çalıştay’da “Su Ürünlerinde Kullanılan Yemler ve Alternatif Hammadde Kaynakları”, “Alg Üretimi ve Kullanım Alanları” ve “Alternatif Hammaddeler ve Balık Sağlığı” konuları ele alınacak. Çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin, uzmanların ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı çalıştayda elde edilen veriler, Çalıştay sonrasında rapor haline getirilerek “Ulusal Yol Haritası” oluşturulacak. Bilim insanlarını ve üreticileri bir araya getiren etkinlik kapsamında, bölgedeki yem fabrikalarına da teknik gezi düzenlenecek.

FAO Orta Asya Alt-Bölge (SEC) Ofisi tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve SU Ürünleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile 20-21 Aralık 2022 tarihlerinde düzenlenen çalıştay, Bodrum’da bir otelde gerçekleştiriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.