arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
20°C
Bodrum
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

BODRUM’DA TURİZM YATIRIMCILARIYLA TURSAB BİRBİRİNE GİRDİ…

BODRUM’DA TURİZM YATIRIMCILARIYLA TURSAB BİRBİRİNE GİRDİ…
5 Nisan 2017 07:27
A+
A-

Booking.com’un Türkiye’de mahkeme kararıyla hizmet dışı bırakılmasından dolayı yaşanan kriz Bodrum’a da yansıdı.

Profesyonel Otel Yöneticilerin düzenlediği toplantıda söz alan TURSAB yöneticisi Şenel Tuncel konuşmasında, siz de bir şey yapacaksanız yargıyı kullanın deyince sert tartışmalara neden oldu. Çıkan tartışmalarda salondan ‘burayı terk et’ tepkisi gelince, Tuncel toplantıyı terk etmek zorunda kaldı.

Bodrum’daki turizm sektörü temsilcileri, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından açılan davayla Hollanda’da yerleşik Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerinin durdurulmasının ardından nelerin yapılabileceği konusunu görüştü.

Booking.com rezervasyon sisteminin Türkiye’de durdurulması nedeniyle Bodrumlu sektör temsilcileri, istişare toplantısı yaptı. Toplantıya, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi katıldı. 2 saatlik toplantıda, kararın kaldırılması için neler yapılabiliceği, hukuki olarak nasıl bir yol izlenebileceği ve ortak bir yol haritası oluşturulması hedeflendi. Toplantıda, zaman zaman gergin anlar yaşandı. Söz alan TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu 2. Başkanı Şenel Tuncel, TÜRSAB’ın girişiminin doğru olduğu yönünde ifadeler kullanınca, turistik otel tesisi işletmecileri tepki gösterdi.

BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu, “Türkiye’de dış turizm bitti. Bugün her şey düzelse, yabancı turistin tercih ettiği ülke haline gelmek 5 yıl alacak. TÜRSAB bugüne kadar, hangi otele geldi de ‘ben seni satacağım’ dedi ve otelcilerde oda vermedi. TÜRSAB’ın bu yaptığı olayı turizm sektörüne bir ihanet olarak görüyorum. Bu toplantının amacı, mahkemenin verdiği ara kararda, yürütmeyi durdurma kararının alınmasını sağlamak istiyoruz. Bunun için neler yapacağız. 14 Haziran’da görülecek davada, karardan etkilenenler, yani mağdur olarak taraf olmak istiyoruz. Bunun için nasıl bir yol izleyeceğiz. Ayrıca, karardan itibaren yaşadığımız mağduriyetin sorumlusu olarak, noter aracılığıyla TÜRSAB’a ihtar çekilmesini görüştük. Esas mağdurlar olarak bizler takip edersek, diğer sitelerinde kapatılması için yapılacak olan girişimlerin önüne geçmiş oluruz” dedi.

BODER Başkanı Halil Özyurt ise, dernek avukatlarının konuyla ilgili araştırma yaptıklarını belirterek, yapılacak başvuruların 6 Nisan’a kadar yapılması gerektiğini vurguladı.

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon ise seyahat özgürlüğünü kimsenin engelleyemeyeceğini belirterek, “Herkes istediği yere ve otele, istediği uçakla gidebilir. Seyahat acentaları kendilerini yenilemeli, yoksa yok olacaklar. Acenta sahipleri de bunun farkına vardı ki mahkemeye başvuruldu. Kimsenin kimsenin ekmeğiyle oynaması söz konusu olamaz. İlle büyük tur operatörleri ile turist gelecek diye bir şey mi var? Yasaklara karşıyız. Turizmci olarak, sizlerle birlikte mücadele etmekten keyif duyarız. Kimsenin yasal hakkıyla ve ekmeğiyle oynamadım. Belediyenin makamı ve meydanları da emrinizdedir. İstediğiniz yere masa koyup, imza toplayabilirsiniz” dedi.

Toplantının sonunda mağdur olan turizmcilerin bireysel olarak, TÜRSAB’a noter aracılığıyla ihtar çekilmesi, Mahkemenin aldığı ara tedbir kararı için yürütmeyi durdurma karının alınmasını sağlamak ve 14 Haziran’da görülecek davaya mağdur olarak taraf olmak için, saat 12.00’ye kadar turizmcilerin BODER avukatlarına hukuki olarak yetki belgesi vermesi kararlaştırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.