arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3659
EURO
34,6536
ALTIN
2.381,91
BIST
10.195,20
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
25°C

BODRUM’DA RUSYA KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLIYOR…

BODRUM’DA RUSYA KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLIYOR…
17 Eylül 2019 08:03
A+
A-

2019 Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı’nın en özel etkinliklerinden biri Bodrum’da gerçekleştirilecek.

5.Bodrum Rusya ve Rusça Konuşan Ülkeler Kültür Günleri öncesinde Bodrum Belediye Başkanı’nı ziyaret eden Mnpo Spektr şirketinin Moskova Yönetim Kurulu Başkanı Sergey Klyuev ve ekibi Kültür Günleri’nin organizasyonu ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

1.Bodrum Rusya ve Rusça Konuşan Ülkeler Kültür Günleri, bu yıl daha coşkulu etkinliklere ev sahipliği yapacak. 2019 yılının “Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı” ilan edilmesiyle birlikte iki ülkede düzenlenen kültürel faaliyetlere bir katkı da Bodrum’dan gelecek. Rusya ve Rusça konuşan ülkelerden gelen turist sayısını ve turizm gelirlerini artırmak amacıyla 5 yıl önce düzenlenmeye başlayan Kültür Günleri, 26 Eylül 2019 Perşembe günü saat 14:30 da Ramada Resort Hotel’de düzenlenecek konferansla başlayacak. “Bodrum’un Rusya ve Rusça Konuşan Ülkelerde tanıtılması, ilişkilerin geliştirilmesi ve 2019 turizm sezonunun değerlendirilmesi” konulu konferansa, iki ülkenin konaklama tesisleri, seyahat acentaları ve turizm yatırımcılarını temsil eden üst düzey konuşmacılar ile Rusya’dan Bodrum’a turist gönderen tur operatörlerinin genel müdürleri katılacak.

Kültür Günleri, 27 Eylül 2019 Cuma günü  saat 16:00’da İskele Meydanı’nda Gastronomi ve Kültürel Etkinlikler ile devam edecek. Aynı gün saat 21:00’de Bodrum Belediye Meydanı’nda Muğla Büyükşehir Belediyesi senfoni orkestrasının müzik sunumu ve Rusya’nın ünlü kemancısı Aleksey Koşvanets’in keman dinletisi gerçekleştirilecek.

28 Eylül 2019 Cumartesi günü Rusya’dan Bodrum’a gelen turizm yazarları ve blogger’lar için Bodrum’un tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla bir gezi düzenlenecek. Grup, mavi yolculukla Bodrum koylarını dolaşacak.

Bodrum’u bir bütün olarak tanıyın…

1.Bodrum Rusya ve Rusça Konuşan Ülkeler Kültür Günleri öncesinde Bodrum Belediye Başkanı’nı ziyaret eden Mnpo Spektr şirketinin Moskova Yönetim Kurulu Başkanı Sergey Klyuev ve ekibi organizasyonla ilgili olarak Başkan Aras’la fikir alışverişinde bulundu. BOTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar’ın da hazır bulunduğu ziyarette, iki ülke arasındaki dostluğun ve ilişkilerin bu tür etkinliklerle pekişmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Aras, “Rusya’dan ve Rusça konuşan ülkelerden Bodrum’a gelen ziyaretçi sayısının her yıl daha da artmasından mutluyuz. Bodrum’u bu ülkelerde tanıtırken sadece doğasını değil, kültürünü, tarihini, gastronomisini de anlatmayı hedefliyoruz. Çünkü Bodrum bütün bu değerleriyle zengin bir coğrafya. Bunu anlatacak olan da sizlersiniz. Bu etkinlikler, iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesi için de çok büyük bir fırsat.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.