arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3688
EURO
34,7360
ALTIN
2.397,73
BIST
10.158,12
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C

BODRUM’DA MEHMETLER YARIŞIYOR…

BODRUM’DA MEHMETLER YARIŞIYOR…
4 Ocak 2019 12:05
A+
A-
Bodrum’da, Mehmet’ler yarışıyor. Bodrum’da belediye başkan adaylığı düğümü, bir terslik çıkmazsa bugün çözülecek gibi görünüyor. Günlerdir bu konunun tüm detaylarını, kulislerini yazıyorum.
Bodrum konusunda karar vermek niye bu kadar uzun sürdü? Bunun gerekçelerini de önceki yazılarımda paylaşmıştım. Ancak, yeni kulis bilgileri de gelmeye devam ediyor. Bugün Bodrum’un iki önemli adayı Mehmet Kocadon ve Mehmet Tosun için büyük bir gün olabilir.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önce MYK ardından en üst karar organı olan Parti Meclisi’ni toplayacak. İyi Parti ile Bodrum özelinde yapılan ittifak çalışmalarını, anketleri, milletvekili görüşlerini ve diğer aday adaylarının görüşlerini önüne koyacak. Bodrum’u kaybetmemek adına Bodrum adaylığı konusunda büyük bir özen gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, çok ama çok yönlü araştırmalar yaptı.
Bodrum seçimini kaybetmek CHP için bir prestij haline dönüştü.
Bodrum için bir Büyükşehir adayı belirler gibi çalışıldı. Geçtiğimiz haftalarda, Millet İttifakını oluşturan CHP ve İYİ Parti arasında Bodrum özelinde kıyasıya bir yarış yaşandı. Büyük illerde kolaylıkla anlaşma sağlayan iki partiyi, Muğla’nın Bodrum ilçesi adayını belirlemek çok zarladı.
Çünkü bu yarışta, gelen anketlere göre, Mehmet Tosun’un nefesi Mehmet Kocadon’un ensesindeydi.
Biz siyasetin yeni kulis bilgilerine bir bakalım:
İki Mehmet arasındaki yarış neden bu kadar  uzun sürdü? Millet ittifakında neden uzun uzun tartışma konusu yapıldı?
İyi Parti’ye göre;
İttifakın 2. adamları arasında yapılan görüşmelerde, Bodrum’la ilgili çok sayıda anket sonuçları masaya yaydı. İyi Parti’nin anketlerine göre, ” Bodrum, geçtiğimiz dört yılda yeteri kadar hizmet almadı. Doğal afetlerde, özellikle de sel baskınlarında aciz kalındı. Bodrum’un imajı zedelendi ve vatandaş zor anlar yaşandı. Bodrum’un çöp sorunu ortada kaldı. Yanan Kavaklıdere çöplüğü Bodrum halkını duman altına aldı. Halkla, belediye arasında mesafe oluştu, yaşam farklılıkları vardı. Kopukluklar oldu. Aşırı fiyatlar, lahmacun fiyatı ulusal ve uluslararası medyaya malzeme oldu. Fiyat denetimi sağlanamadı. İyi Parti’ye göre, CHP’li belediye başkanları 4 yıl boyunca yan yana bile gelmediler.  Bodrum belediyesi işçisinin parasını ödeyemeyecek hale geldi.
Yine İYİ Parti kurmaylarına göre; Bodrum’un seçmen tabanı, eski sağ seçmen olduğu için,   İyi Parti’ye daha yakındı. Eski Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti çizgisinden gelen seçmen, Mehmet Kocadon’u da Demokrat Parti’den aday olduğu için Bodrum Belediye Başkanı seçmişti.  Kocadon daha sonra annesinin isteği üzerine CHP’ye geçmişti. Yani, CHP’li de değildi. Bu nedenlerden dolayı da Mehmet Tosun aday gösterilmeliydi.
AK Parti neyi bekliyor?
Yine İyi Parti kurmaylarına göre; AK Parti’nin de henüz Bodrum Belediye Başkan adayını belirlememişti. AK Parti neden Millet ittifakının tercihini, kararını bekliyordu? Hesabı neydi? İki Mehmet’ten birini mi bekliyordu?  Mehmet’lerden biri Millet İttifakı’nın, diğerinin ise Cumhur İttifakının adayı olabilir mi? Yani iki Mehmet karşı karşıya da gelebilir miyidi?
Bu soruların verilen cevapları daha sonra yazacağım.
Ancak, Mehmet Kocadon’un eski bir Demokrat Parti’li, Mehmet Tosun’unda eski bir MHP’li Belediye Başkan Adayı olduklarını hatırlatayım.
Tabii İyi Parti’nin tüm bu argümanlarına CHP’nin verdiği cevaplar vardı. Nitekim, teknik heyet arasında yapılan görüşme tıkandı.
Bu nedenle, Muğla’nın Bodrum Belediye Başkanı adayına CHP ve İYİ Parti Genel Başkanları  karar verecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.