arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Bodrum’da kaçak yapı mücadelesi fotoğraflarla belgelendi…

Bodrum’da kaçak yapı mücadelesi fotoğraflarla belgelendi…
27 Şubat 2020 09:26
A+
A-

Bodrum ilçesinde, geçen yıl başlatılan kaçak yapıların yıkım öncesi ve sonrası çekilen hava fotoğrafları, çalışmaların boyutlarını ortaya koydu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yaptığı incelemelerin ardından hızlandırılan kaçak yapıların yıkımı ve deniz dolgusunun temizlenmesi işlemleri, devam ediyor.

Geçen yıl ağustosta başlayan yıkımlar Gümbet, Gökçebel, Yalıkavak, Türkbükü, Gündoğan, Gölköy ve Torba mahallelerinin birçok noktasında gerçekleştirildi. Yıkımların bazıları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Birimi ekiplerinin gözetiminde mal sahiplerince yapıldı.

İmara ve ruhsata aykırılıklar bulunduğu gerekçesiyle durdurulan projelerde yürütülen kaçak konut, havuz, mendirek, iskele, çelik olarak inşa edilen yapılar, sosyal tesisler ve restoran gibi binalar da iş makineleri ile yıkıldı. Moloz yığınları kamyonlarla taşındı. Otel işçileri de enkazdan arındırılan alanlarda çevre düzenlemesi yaptı. Denizdeki dolgu da iş makineleriyle temizlendi.

Kaçak yapıların öncesi ve sonrası fotoğrafları…

Yalıkavak ve Türkbükü mahallelerinde bazı projelerde mendirek ve villa yıkımları da devam ederken, kaçak yapıların yıkılmadan öncesi ve sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerince fotoğraflandı.

Fotoğraflar, çalışmaların detaylı şekilde yapıldığını göz önüne seriyor.

Drone ile havadan çekilen fotoğraflarda Yalıkavak, Türkbükü, Eskiçeşme, Yalıçiftlik, Tilkicik, Turgutreis, Küdür, Gölköy ve Akyarlar’da yapılan lüks projelerdeki kaçak yapıların tek tek tespit edilip, iş makineleriyle yıkılarak moloz haline dönüştürüldüğü görüldü.

Kaçak projeler yıkıldıktan sonra “öncesi” ve “sonrası” olarak tek karede birleştirildi. Yıkılan çoğu projenin havuzlu lüks villalar olduğu, oturmaya hazır hale getirildiği dikkati çekti.

Denize yapılan dolgunun iş makineleri ve hafriyat kamyonlarınca temizlendiği de başka bir fotoğraf karesine yansıdı.

Geçen yıl ağustos ve eylülde iki kez ziyaret ettiği Bodrum’da imara aykırı yapıları yerinde inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botla kıyı denetimleri yapmıştı.

Kurum, kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmayla mücadele denetimlerinde Gökçebel, Gündoğan, Göltürkbükü ve Torba mevkilerinde imara aykırı olduğu belirlenen inşaatlara ilişkin yetkililerden bilgi almıştı. Kurum, bazı projelerin inşaat faaliyetlerini sürdüren yetkililerle telefonda görüşmüş, yıkım işleminin daha hızlı ilerlemesi talimatı vermişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.