arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2458
EURO
34,7914
ALTIN
2.424,58
BIST
10.071,42
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Açık
29°C

BODRUM’DA GAZETECİLERE ÇİRKİN SALDIRI…

BODRUM’DA GAZETECİLERE ÇİRKİN SALDIRI…
1 Ocak 2017 19:40
A+
A-

Bodrum’da Deve Güreşi Festivali’nde sahada develeri ayırmak isteyen bir kişinin yaralanmasını çekmek isteyen basın mensuplarına çirkin bir saldırı gerçekleşti.

Saldırıya sahadaki zabıtalar ve diğer görevliler müdahale etti. Saha dışına çıkarılan gazetecilere bu defa da izleyiciler tepki gösterdi. Jandarma ekipleri basın mensuplarına tepki gösterenleri uzaklaştırmasının ardından güreşler devam etti.

Yaşanan olaylar sonrasında Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti – Bodrum Şubesi yazılı bir basın açıklaması yaptı;

Sahada develeri ayırmak isteyen bir kişinin yaralanmasını çekmek isteyen basın mensuplarına sahadaki zabıtalar ve diğer görevliler müdahale etti. Saha dışına çıkarılan gazetecilere bu defa da izleyiciler tepki gösterdi. Jandarma ekipleri basın mensuplarına tepki gösterenleri uzaklaştırmasının ardından güreşler devam etti. Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Salahur’un durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olay esnasında bir gazeteci arkadaşımızın cep telefonu gasp edilmiş, telefonun içerisinde bulunan görüntü ve fotoğraflar silinmiştir. Jandarma ekiplerinin araya girmesiyle linç edilmekten kurtulan basın emekçilerine yapılan fiziksel ve sözlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
Bodrum gibi Dünyaya mal olmuş bir turizm kentinde bugün yapılan bu denli çağ dışı olay, son derece kaygı vericidir. Gece gündüz demeden toplumun gözü kulağı olan basın temsilcileri, bu gibi organizasyonlarda tedbir alınmadığı ve yapılan işe saygı duyulmadı müddetçe tavrını koyacaktır.
Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak 2017 yılının ilk gününde sadece görevlerini yapan basın mensuplarına yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, organizasyonu düzenleyen yetkililerin konuyla ilgili gerekeni yapmasını bekliyoruz, takipçisi olacağız…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.