arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
ALTIN
2.326,46
BIST
9.138,22
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

BODRUM’DA 2017-18 ADLİ YILIN AÇILIŞI YAPILDI…

BODRUM’DA 2017-18 ADLİ YILIN AÇILIŞI YAPILDI…
5 Eylül 2017 21:18
A+
A-

Bitez Mahallesi’ndeki Adliye Sarayı önünde 2017-2018 yılı adli yılının açılış töreni yapıldı.

Törene, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye personeli katıldı. Atatürk Anıtı’na Başsavcı Dr. Barış Duman ve Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Avukat Cavidan Özyiğit tarafından çelenk bırakıldı.

Açılış konuşması yapan Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Avukat Cavidan Özyiğit, çocuk istismarına ve kadına şiddet konularına da dikkat çekerek, “Toplumda her geçen gün artan, hemen hemen her gün medyada yer alan, çocuk suçluluğu ve çocuk istismarıdır. Bu konuda, toplum ve devlet olarak sorumluluklarımızın farkında olmalı ve mutlak surette çocuklarımızı korumalıyız. Bunun yanında, dünyada olduğu gibi ülkemizde kanayan başka bir yara ise, cinsiyet ayrımcılığı ve kadına yönelik şiddettir. Kadına yönelik şiddet ortadan kaldırılamamış ve cinsiyet ayrımcılığı devam etmekteyken, kısa bir süre önce tartışmaya açılan, müftülüklere nikah kıyma yetkisinin verilmesini öngören kanun tasarısını, üzüntü ve kaygıyla karşıladığımızı da ifade etmek istiyorum. Bu kanun, laiklik ilkesine ve kadın haklarına kesinlikle aykırıdır. Bu düzenleme sadece kadınlara ayrımcılıkla kalmayıp, müftüye nikah kıydıranlar ve belediyeye nikah kıydıranlar diye toplumu da bölecek bir düzenlemedir. Bunun bir ilerisinde ise, müftülere nikah kıydıranların ne kadar dindar, belediyelere nikah kıydıranların ise ne kadar dinsiz olduğu teması işlenecektir. Bu yanlıştan dönülmelidir” dedi.

Bodrum Başsavcı Doktor Barış Duman ise, 15 Temmuz darbe girişimine değindi. Başsavcı Duman, “Yargı içerisindeki FETÖ unsurlarının ayıklanması ve de yürütülen çok nitelikli soruşturmalarla toplumsal barışın teminatı olan hakim ve savcılar, birlik ve beraberlik içerisinde, milletimizin, yargı etkin olan güvenini arttırmak için mesai mevhumu bilmeksizin, var gücüyle çalışmaktadır. İnsanın olduğu her konuda hata olabilir. Ancak gönül rahatlığıyla paylaşmak isterim ki, Bodrum adliyesinde görevli tüm hakim ve savcılarımızın tek niyeti, adalet beklentisine hızlı, tarafsız ve bağımsız, en hukuki şekilde yanıt vermektir. Bodrum’un her geçen sene artan nüfusuna bağlı olarak, adliyemizin tüm birimlerinde iş sayısı ve niteliğinde de belirgin bir artış olmuştur. Örneğin, savcılık bazında bir önceki yılın aynı döneminde 9063 suç soruşturmasına bakılmışken, bugün itibariyle bu sayı 9980’e ulaşmıştır. Bodrum adliye teşkilatına ilişkin olarak, 2014 yılında ağır ceza merkezi olması, 2015 yılı başında 1. Bölge oluşu, 2015 yılı sonunda yeni lojmanların alımının ardından, Mumcular mahallesinde Bodrum Yüksek Güvenlikli Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun ihalesinin yapıldığı ve bu yıl içerisinde başlanılacak yapımı sonrasında, muhtemelen 2019 yılı içerisinde faaliyete geçeceği, Ek adliye binasının 2017 yatırım programına alındığı ve yoğun bir şekilde ilgili Bakanlık birimleriyle yazışmaları devam ettiğini paylaşmak isterim. Bodrum yargı teşkilatlanmasının ötesinde, bölgesi için de çok önemli olan bu yatırımlar, çalışan kamu personeli sayısını da doğal olarak arttıracak ve önümüzdeki 20 yıllık ihtiyaca da çok rahatlıkla yanıt verecektir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.