arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
25°C
Bodrum
25°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

BODRUM’DA 115 BİN M2 ALAN DOĞAYA KAZANDIRILDI…

BODRUM’DA 115 BİN M2 ALAN DOĞAYA KAZANDIRILDI…
23 Ocak 2019 19:14
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Mumcular ve Milas Vahşi depolama alanlarında rehabilitasyon çalışmalarını tamamladı ve 115 bin 639 metrekare alanı doğaya kazandırdı. Bodrum Dereköy, Torba, Gündoğan ve Menteşe vahşi depolama alanlarında da rehabilitasyon çalışmaları devam ediyor.

Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasında sonra katı atık düzenli depolama tesisleri, hafriyat alanları, geri dönüşüm tesisleri, kıyılardan teknelerle atık toplama gibi çevreyi koruyan birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi vahşi depolama alanlarını rehabilite ederek doğaya kazandırma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Bodrum Mumcular’daki 25 bin 668 metrekarelik vahşi depolama ve Milas’taki 89 bin 971 metrekarelik vahşi depolama alanlarında rehabilitasyon çalışmalarını tamamlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Dereköy 152 bin 014 metrekare vahşi depolama, Bodrum Torba 253 bin 603 metrekare vahşi depolama, Bodrum Gündoğan 62 bin 084 metrekare ve Menteşe İlçesi 55 bin metrekare vahşi depolama alanlarında da rehabilitasyon çalışmalarına devam ediyor. Başkan Gürün; “Gerdanlığın son halkası Bodrum Düzenli Katı Atık Tesisi’nin yapımı, vahşi sahaların rehabilitesi tamamlandığında Muğlamızın geleceği için en büyük yatırımı tamamlamış olacağız.”  Düzenli katık depolama tesislerinden Bodrum’un yapılması ve vahşi depolama alanlarının rehabilitasyonun tamamlanmasında sonra Muğla’nın en az 25 yıl çöp sorunun olmayacağını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün çevreye yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Doğası, tarihi dokusu, eşsiz kıyıları ile Muğlamız ülkemizin ve dünyanın en özel şehirlerinden. Yüzde 68 orman varlığı ile yeşilin, 1480 km kıyı şeridi ve eşsiz koyları ile de mavinin her tonunu sergileyen Muğlamızda çevremizi korumak ve gelecek nesillere korunmuş bir şehir bırakmak için projeler üretiyor, yatırımlar yapıyoruz. Katı Atık Düzenli depolama tesisleri, hafriyat alanları, geri dönüşüm tesisi, kıyılardan teknelerle atık toplama ve vahşi depolama alanlarının rehabilitasyonu hizmetlerini hayata geçirdik. Vahşi depolama alanlarının Büyükşehir Belediyemize devri sonrası rehabilitasyon çalışmalarını başlattık. Bu alanları tekrar doğaya kazandırıyor, çevre kirliliğinin, özellikle çöplük yangınlarının önüne geçiyoruz. Muğla’mızın çöpünün beşte birini üreten Bodrum’daki katı atık düzenli depolama tesisini de hayata geçirdiğimizde gerdanlığın son halkasını da tamamlayarak Muğlamızı modern tesislerle geleceğe pırıl pırıl taşıyacağız” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.