arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3607
EURO
34,7711
ALTIN
2.402,02
BIST
10.208,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
23°C
Bodrum
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
24°C

BODRUM’A ÇOCUK MÜZESİ YOLDA…

BODRUM’A ÇOCUK MÜZESİ YOLDA…
16 Mart 2017 08:15
A+
A-

Türkiye’de Çocuk Müzesi projesini hayata geçiren ve son 6 yıldır Bodrum’da yaşayan Necla Ülkü Küglin, Gümüşlük’e Çocuk Müzesi kuruyor

Gümüşlük Forumu’nun girişimiyle açılacak müzenin hazırlıkları tam gaz devam ediyor!

Tüm dünyada etkin bir işlevi olan Çocuk Müzesi projesini Türkiye’de hayata geçiren Necla Ülkü Kuglin, Bodrum Gümüşlük’e bir Çocuk Müzesi kazandırmak için harekete geçti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Gümüşlük Forumu’nun katkısıyla oluşturulacak Çocuk Müzesi, önümüzdeki günlerde kapılarını açacak. Gümüşlük’teki mini bir park alanında oluşturulacak Çocuk Müzesi’nin eşyaları gelmeye başladı. Necla Ülkü Kuglin’in kişisel ‘hazine’leri, Bodrum çocuklarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Kuglin’in, Gümüşlük’teki Çocuk Müzesi’ne bağışladığı eşyalar arasında çok anlamlı hikayesi olan oyuncaklar da var. Bunlar arasında, ünlü edebiyatçı Kemal Tahir’in Nevşehir Hapishanesi’nde kendi elleriyle yaptığı orijinal oyuncaklar da yer alıyor. Kuglin, Türkiye’den ve yurt dışından edindiği oyuncakları, Bodrumlu çocuklar için müzede sergileyecek.

20 yıldan bu yana, kurucu başkanı olduğu Çocuk ve Gençlik Müzeleri Derneği’nde görev yapan Necla Ülkü Kuglin, Bodrum Belediye Başkanı Kocadon’un büyük ilgi gösterdiği ve desteklediği Çocuk Müzesi’ni Gümüşlük’te hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Müze için küçük bir yer tahsis edildiğini anlatan Kuglin, “Öncelikle mini bir müze olacak. Hazırlıklarımız tamamlandığında, köy halkının çok büyük bir ilgiyle geleceğini düşünüyoruz. Daha şimdiden çocuklarımız heyecanla beklemeye başladı bile.” diye konuştu.

Çocuk Müzesi’nin özellikleri hakkında bilgi veren Kuglin, müzede elektronik oyuncaklara yer verilmediğini vurgulayarak “Amacımız, çocukların kendi yeteneklerine yönelik çalışabileceği, eğlencenin olduğu, aynı zamanda bilginin de sunulduğu bir ortam yaratmak. Çdocuk müzelerinin amacı, çok soğuk bulunan ‘müze’ kavramına çocukları ısındırmak, onlara hitap eden bir yer ortaya çıkarmak. Çocukların bir kere bakıp tüketebileceği bir yer olmayacak burası. Oyuncakları alıp oynayabilecekler, aynı zamanda o oyuncakların üzerinden yaratıcı drama sergileyecekler.” dedi.
Müzenin yetişkinlere de hitap ettiğini söyleyen Kuglin, “Çocuk müzelerine üç kuşak bir arada gelir. Büyüklerin yetenekleri de müzeye kazandırılır. Oyuncak yapabilirler, masal okuyabilirler. Çocuklarla birlikte vakit geçirebilecekleri bir ortam öngörülüyor” ifadelerini kullandı.

Gümüşlük Forumu üyelerinin de desteğiyle hazırlıkları devam eden Çocuk Müzesi’nin şimdilik küçük bir binada hizmet vereceğini ancak hedeflerinin tüm Bodrum çocuklarına hitap eden daha büyük bir mekan yaratmak olduğunu söyleyen Necla Ülkü Kuglin, “Çünkü Çocuk Müzesi, Uluslar arası boyutu olan bir projedir. Dünya, çocuk müzelerine büyük ilgi gösteriyor. Türkiye, Çocuk Müzesi olmayan ender ülkelerden biri. Dolayısıyla ben Bodrum’a yakışır büyüklükte bir merkez olmasını arzu ediyorum. Bunun için elbette biraz da desteğe ihtiyacımız var. Böyle bir projeye bahçeli, biraz daha büyük ve Bdrum kültürünü yansıtan bir yer tahsis edildiği zaman bu konuda yetişmiş uzman eğitimcilerden olan kişileri müzede istihdam ederek, çok daha işlevsel bir merkez yaratabileceğiz” dedi.

ÇOCUK MÜZESİ NASIL ÇALIŞACAK?

Gümüşlük Çocuk Müzesi, eğitim öğretim döneminde, MEB müfredatına uygun program ve etkinliklerle hizmet verecek. Öğrenciler grup şeklinde müzeden yararlanabilecek. Aynı zamanda çocuklar hafta sonları da aileleriyle birlikte müzeye gelerek vakit geçirebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.