arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
30°C
Bodrum
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

BODRUM KENT KONSEYİ: TOKİ VE DİNİ TESİS İÇİN “ANAYASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”

BODRUM KENT KONSEYİ: TOKİ VE DİNİ TESİS İÇİN “ANAYASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”
13 Nisan 2016 13:10
A+
A-

Bodrum Yarımadasında yapımı gündeme gelen TOKİ ve Dini Kültürel Tesis projeleri için Bodrum Kent konseyinin 23 Mart 2016 günü başladığı değerlendirme sürecini tamamladı.

Bugün yapılan Genel Kurula CHP ilçe Başkanı Recai Seymen, MHP ilçe başkanı Mehmet Tosun, CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ve MHP Kadın Kolları Başkanı Melek Topçu Yılmaz’ın da aralarında olduğu, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Bodrum Konsey başkanı Hamdi Topçuoğlu’nun yaptığı açılış konuşmasında, “Bir kentin ortak değerlerini savunabilmek için herkesin taşın altına elini sokması gerekiyor. 1950’lerden sonra işi iyisine havale etme alışkanlığı gelişti. İmece ruhumuzu kaybettik. Birbirimizin işini ortak gören bir toplumduk. Şimdi suda bizim değil, toprak da bizim değil, işte bizim değil. Bu büyük bir toplumsal çözülmedir. Bunu ortadan kaldırmanın en önemli aracı Kent Konseyleridir. Kentimize sahip çıkmak istiyorsak bu ortak platformda buluşmak zorundayız” dedi.

Toplantıda Kent Konseyi meclis temsilcilerinin faaliyet raporları da okundu. Sırasıyla Bodrum Kent Konseyi Gündoğan Mahalle Meclisi Başkanı Mehmet Kocabıyık, Engeliler Meclisi adına Şafak Yaşar, Kültür Sanat Meclisi adına Rezzan Şebin ve Kadın Meclisi temsilcisi Gülhan Karatay söz alarak yapılan faaliyetlerle ilgili bilgilendirmede bulundular.

Kent Konseyi bileşenlerinin önergelerinin de oylandığı toplantının en önemli bölümünde TOKİ ve Dini Kültürel Tesis konularıyla ilgili çalışma sürecinin sonunda oluşan sonuç bildirgesi Bodrum Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nda görüşüldü. Bileşenleri tarafından oylanan ve oy çokluğuyla kabul edilen bildirge kamuoyuna açıklandı.

Bodrum Kent Konseyi Basın Açıklaması söyle:

bodrum-kent-konseyi-genel-kurul-arenabodrumhaber-3BODRUMLULAR BODRUM’A SAHİP ÇIKIYOR

Anayasa’nın 56. Maddesi’ne (Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir)dayanarak;

1) Kamuya, hazineye ve yerel yönetimlere ait doğal varlıkların (orman, mera ve makiliklerin; sulak alanların, kıyıların; doğal ve tarihi SİT alanlarının;  kurum ya da kişilere tahsis edilmesine,  imara açılmasına karşıyız.

2) İmara açılmış alanlarda, imar planlarında belirtilen kurallara ve notlara harfiyen uyulmasını, her ne sebeple olursa olsun değişiklik yapılmamasını istiyoruz.

3) Yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının iradesine rağmen; siyasi iradelerin kent kimliğini değiştirecek planlama ve girişimlerde bulunmasına karşıyız.

Bodrum, çokkültürlü bir turizm kasabasıdır. Bu özelliği ile dünya markası olmuştur. Bodrum’un geleceğini planlarken, mutlaka geçmişine bakmak gerekir. Bu topraklar, tarihte çeşitli medeniyetlere başkentlik etmiş bir coğrafyadır.

Bodrum,  tarihi boyunca,   yaşam tarzını kendi iç dinamikleri doğrultusunda değiştiren sosyolojik birikime ve bilince sahiptir.

Hoşgörüye dayanan, farklı kültürlerin bir arada yaşayarak oluşturduğu bu birikim ve bilinç, onun,  dünyanın gözdesi olmasını sağlayan en değerli özelliklerinden biridir.

Bodrum, iç göç nedeni ile yıllık %10,5 nüfus artışı yaşamaktadır.

Bodrum’da, 151 bin konut ile kişi başına neredeyse bir konut düşmektedir.

Bodrum,  genelde rant amaçlı konut yapılaşması yüzünden betona teslim olmuştur.

Bodrum yol, su, elektrik, çöp ve kanalizasyon gibi temel altyapı sorunlarını çözememiştir.

Bodrum’un içme ve kullanma suyunun 2016 yılından sonra yetersiz kalacağı bilimsel araştırmalarla tespit edilmiştir.

Tüm bu nedenlerle, Ortakent -Yahşi Yalısı Mevkiinde Dini Tesis ve Kültür Merkezi ile Karaova’da  yapılması planlanan TOKİ  konutlarına  karşıyız.

Bu girişimlere devam edildiği takdirde,  yasalardan kaynaklanan tüm haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna ve yetkililere duyururuz.

BODRUM, DÜNYANIN ORTAK KÜLTÜREL, TARİHİ VE DOĞAL DEĞERİDİR VE ÖYLE KALMALIDIR.

bodrum-kent-konseyi-genel-kurul-arenabodrumhaber-1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Süper Lig İkinci Lig İngiltere Premier Ligi İspanya La Liga Almanya Bundesliga İtalya Serie A Fransa Lig 1
İkinci Lig
İkinci Lig
TAKIM OY AV PU