arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3485
EURO
34,7878
ALTIN
2.397,12
BIST
10.208,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
24°C

BODRUM DEVLET HASTANESİ’NİN TEMELİ ATILIYOR…

BODRUM DEVLET HASTANESİ’NİN TEMELİ ATILIYOR…

Bodrum’un yeni Devlet Hastanesi’nin temeli atılıyor. İki yıldan bu yana çeşitli sebeplerle bekletilen proje için 5 Ocak 2017 günü itibariyle start verildi. 

Ak Parti Bodrum İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında, Bodrum’un yeni devlet hastanesi inşaatına bugün itibariyle başlandığı duyuruldu. Yeni Devlet Hastanesi, 2018 yılı Nisan ayında Bodrum halkına hizmet vermeye başlayacak.

Basın toplantısına yönetim kurulu üyelerinden Mehmet Tire, Ömer Özmen, Cumhur Kısa, Yener Çelik, Şenay Bozlar, Mustafa Uslu, Özer Ocak, Erhan Ünaldı, Funda İpçi, Emrah Bayçöl, Orhan Dinç, Mutahare Adalat Öncü ve Kadın Kolları Başkanı Fatoş Eraslan katıldı.

Ak Parti Bodrum İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Tire, bugün düzenlediği basın toplantısında, iki yıldır farklı sebeplerle bekletilen Bodrum Devlet Hastanesi projesine başlandığını müjdeledi. Bodrum İlçe Teşkilatı yönetimi olarak süreci hızlandırdıklarını ve bir süredir Sağlık Bakanlığı ile yakın temasta olduklarını söyleyen Tire, “Bodrum halkına yakışan sağlıklı, güzel, daha kullanışlı, daha teknolojik, modern ve daha kolay ulaşılabilir bir hastanenin yapılması için girişimleri hızlandırdık. Başarılı olduk. Bodrum’umuza hayırlı uğurlu olsun. Bodrum’a diğer hizmetleri getirmek için de bir sıraya koyduk. Bodrum asla hizmetsiz kalmayacak. Türkiye’nin her köşesine yapılan hizmetlerden Bodrum da nasibini alacaktır. Bu müjdeyi sizlere vermek istiyorum.” dedi.

Tire, hastanenin yapım yerindeki saha temizleme çalışmalarının bugün itibariyle başladığını, temel kazma işlemine de yine bugün start verileceğini açıkladı.

İŞTE YENİ HASTANENİN ÖZELLİKLERİ

Bodrum’un yeni Devlet Hastanesi ile ilgili bilgilendirmeyi, Dr. Şenay Bozlar yaptı. Bodrum’a artık yetersiz gelen devlet hastanesinin yenisinin yapılması için uzun zamandır siyaset ve bürokrasi içinden pek çok kişinin gayret sarf ettiğini söyleyen Bozlar, başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ olmak üzere Ak Parti Muğla Milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ve Bakanlık bürokratlarına teşekkür etti.

Devlet Hastanesi projesinin Karayolları, bölgedeki yüksek gerilik hatları ve yaz aylarında uygulanan inşaat yasağı nedeniyle geciktiğini söyleyen DR. Şenay Bozlar, 2016 yılının şubat ayında ihalesi yapılan hastanenin yer tespitinin Mayıs ayında tamamlandığını ancak buna rağmen inşaata başlanamadığını belirtti. Ak Parti Bodrum İlçe Teşkilatı’nın girişimleri neticesinde tüm engellerin aşıldığını müjdeleyen Bozlar, yeni Devlet Hastanesi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Konacık beldesinin 680-681 ve 684 no’lu parsellerinde gerekli kadastro çalışmaları yapılarak Hazine adına tescili gerçekleştirildi. Bu üç parsel tek parsel haline getirilerek oluşturulan 167 ada 2 parselde kayıtlı 49 bin 950 metrekare büyüklüğündeki alanın Sağlık Bakanlığı’na tahsisinin ardınan. Proje, 27 bin metrekarelik kapalı alan ihaleye çıkarıldı. Yeni hastanemizin ihalesi toplam 41.5 milyon liraya DİYMAR İnşaat Firması’na bırakılmşıtır. İhale ile inşaatın bitiş süresi 700 gün olarak belirlenmiştir.”

Bodrum Devlet Hastanesi, yaklaşık 50 dönüm arazi içinde yer alacak. Hastanede;

Banyo ve lavabosu bulunan tek ve iki kişilik odalar,

Yaklaşık 6 bin 200 metrekarelik oturma alanı,

48 poliklinik odası,

22 yataklı yoğun bakım odası,

5 ameliyathane bulunacak. 150 yatak kapasiteli hastane, deprem izolatörü içerisinde yer alacak.

Dr. Şenay Bozlar, yeni devlet hastanesinin işlevsellik ve görsel olarak Bodrum halkına ve turizme hitap edecek bir hastane olacağını söyledi. Bozlar, “Bodrum’da birçok insan yoğun bakım yatağı olmadığı için diğer illere sevk edilmek zorunda kalıyordu. Zaman zaman birçok insan şikayet etti. Bu sorunlar karşısında zor durumlar yaşandı. Halkımıza hizmet düsturu ile yola çıkan, her türlü engellemelere rağmen ülkemiz için büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşatan, iç politikadan dış politikaya eğitimden sağlığa, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama ve demokrasiden insan haklarına kadar her alanda devrim niteliğinde birçok ilke imza atmış Ak kadrolar olarak Bodrumlu hemşehrilerimize de en modern hizmetlerin sunulması için Ak Parti Teşkilatı olarak çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz.” diye konuştu.

Ak Parti İlçe yöneticileri daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mehmet Tire, mevcut hastane binasının nasıl değerlendirileceği yönündeki bir soruya “Süreç içinde mevcut hastane de kamu yararına farklı bir maksatla kullanılacaktır kanaatindeyiz.” şeklinde yanıt verdi.

Öte yandan Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Tire, hafta sonu yapılan deve güreşlerinde saldırıya maruz kalan gazetecilere geçmiş olsun dileklerini sundu. Tire, Türkiye’nin son dönemde terör saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, “Bu saldırılar hepimizin yüreğini acıtmakta. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, geriye kalan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.