arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Bodrum Belediyesinden Cemevine rotasyon ..

Bodrum Belediyesinden Cemevine rotasyon ..
3 Ocak 2020 21:06
A+
A-

Bodrum Belediye Meclisi Ocak ayı olağan Meclis toplantısı bugün 14:00 – 16:00 saatleri arasında yapıldı.

Bitez Mahallesi’nde Cemevi için ‘olur’ veren meclis, bir diğer gündem maddesinde yer alan Bodrum’daki canlı müzik yapılan mekanlar ile ilgili de kriterleri belirledi. Meclis’te konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kanal İstanbul konusundaki görüşünü de paylaştı.
CEMEVİ ORTAK HİZMET YOLUYLA YAPILACAK…
Aralık 2019 olağan meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen, mülkiyeti Belediyeye ait Bitez Mahallesi’nde kayıtlı ve imar planında “İbadet Yeri” olarak ayrılan taşınmazın Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği’ne tahsis edilmesi teklifine ilişkin komisyon raporu da Bodrum Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısında görüşüldü. Komisyon raporunda herhangi olumsuz bir durumun olmadığını ifade eden Başkan Aras, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nda ibadethane yapımı, bakımı ve dernek-vakıflarla ortak projeler geliştirebileceğine ilişkin maddeleri hatırlatarak şunları söyledi:
“Ortak Hizmet Projesi yoluyla Cemevi yaptırılması, sosyal, kültürel ve eğitim maksatlı projeler geliştirilmesi amacıyla Bodrum Belediyesi ve Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği arasında 25 yıl süreli ortak hizmet protokolü yapılması için yetki verilmesini Meclisimizden istiyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde bu şekilde yapılan emsal projeler olduğunu biliyoruz. Bu projenin ortak yürütülmesi demek iki tarafından konuya katkı koyması demektir.”
Konuşmaların ardından maddenin oy çokluğu ile kabul edilmesi salonda bulunan vatandaşlarında alkışları ile karşılandı.
Cemevi talebinin değerlendirildiği meclis gündem maddesi;

3. Belediye Meclisinin 02.12.2019 tarih ve 2019/ 155 sayılı kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Bitez Mahallesi, Gündönümü Mevkii, 2466 parselde kayıtlı taşınmazın, Belediye hissesine düşen kısmının Cemevi yapılmak üzere Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğine tahsisine ilişkin alınan 02.11.2018 tarih ve 2018/106 sayılı meclis kararının iptal edilerek, mülkiyeti Belediyemize ait Bitez Mahallesi, 331 ada, 3 parselde kayıtlı ve imar planında “İbadet Yeri” olarak ayrılan taşınmazın Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğine tahsis edilmesi teklifine ilişkin alınmış olan 26.12.2019 tarih ve 2019/21 sayılı komisyon kararının görüşülmesi.

(İmar ve Bayındırlık Komisyonu)

NEYZEN TEVFİK CADDESİ BAR BÖLGESİ DIŞINA ÇIKARILDI…
Aralık Meclisinde alınan karar gereği İçkili Yer Bölgelerini Belirleme Komisyonu’na havale edilen, Bodrum Yarımadası’nda gürültü sorununun önüne geçilebilmesi için Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği çerçevesinde yeni kriterlerin belirlenmesi ve uygun planlamaların yapılmasına ilişkin yapılan çalışma da gündemin bir diğer maddesiydi. İlgili komisyonun aldığı karar doğrultusunda açıklama yapan Başkan Aras şunları ifade etti:
“Bodrum merkezde, Neyzen Tevfik’i bar bölgesinden, canlı müzik bölgesinden çıkardık. Çünkü o bölge özellikle arka bölgedeki konutlara ve marina bölgesine yakın olması ve sabah erken saatlere kadar orada ciddi bir gürültünün olması ister istemez o bölgenin cazibesini yok etti. O bölgedeki mevcut işletmelerin ruhsatları iptal olana kadar yada kapanana kadar devam edecek ancak bundan sonra o bölgeye bar ruhsatı verilmeyecek. Diğer bölgelerde de çevreye bir rahatsızlık verilmediği ve gürültü yapılamadığı sürece sıkıntı yok. O bölgelerde ekiplerimiz ses denetimi yapmaya devam edecek ve desibel aşımı yapanların ruhsatları iptal edecek. Belediye’nin canlı müzik ruhsatı verdiği birçok işletme sanki elinde bar ruhsatı varmış gibi hareket ediyor. Bu konuda yaptığımız çalışmalarla, yetkileri uygulamanın elinde topladık.” 
Başkan Aras’ın konuşmasının ardından Meclis üyelerinin oylamasına sunulan madde oy çokluğu ile kabul edildi.
2020’de MECLİSE TATİL YOK…
Gündemin 14. Maddesinde yer alan, Belediye Meclisinin 2020 yılı tatil ayının belirlenmesinin görüşülmesine Başkan Aras’ın önerisi damga vurdu. Başkan Ahmet Aras,” Her yıl Ağustos ayında tatil yapan Meclisimizin 2020 Ağustos ayından tatil yapmayarak çalışmasını Eylül ayına işlerimizin sarkmamasını istiyoruz. Bu şekilde Meclisinde daha verimli olacağını düşünüyorum.”
Başkan Ahmet Aras’ın konuşması sonrası yapılan oylama ile 2020 yılında Meclisin tatil yapmaması kararlaştırıldı.
DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ BELLİ OLDU…
Ocak ayı Meclis Toplantısını diğer bir gündem maddesi olan Belediyenin 2020 yılı Denetim Komisyonunda görev yapacak üyelerin seçilmesiydi. Belediye hesaplarını denetleyecek olan komisyon üyeleri yapılan gizli oylama ile seçildi. Kullanılan 29 oydan 3’ü geçersiz sayıldı. Oylama sonucunda, Ayşenaz Gültekin Öncel, Mehmet Kocair ve Erkan Özşeker 2020 Denetim Komisyonu üyeleri olarak seçildi.
2020 yılında Meclis Başkanı ve Meclis Üyeleri ile Belediye Meclisince oluşturulan komisyonlarda görev alan üyelere, katıldıkları her gün için ödenecek Huzur Hakkı ücretinin 2019 rakamı olan 151 lira 88 kuruş olarak kalmasının oylandığı toplantıda Zabıta görevlilerine 2020 yılı için aylık fazla çalışma ücretinin bürüt 559 TL. olması kararlaştırıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.