arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

BODRUM BELEDİYESİ’NDE SON DAKİKA ATAMASI…

BODRUM BELEDİYESİ’NDE SON DAKİKA ATAMASI…
9 Mart 2019 20:00
A+
A-

Bodrum Belediyesinde sözleşmeli olarak görev yapan İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Gamze Esedoğlu, I. derece Özel Kalem Müdürü kadrosuna atanıyor. 

Geçtiğimiz dönemlerde Bodrum Belediyesinde yasaya aykırı şekilde imar müdürlüğü yaptığı iddiasıyla gündeme gelen Gamze Esedoğlu, yerel seçimlere kısa bir süre kala I. derece Özel Kalem Müdürü kadrosuna atanıyor.

VEKALETEN MÜDÜRLÜKTEN, ÖZEL KALEME…

Konu ile ilgili Bodrum Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilen yazıda şu ifadelere yer alıyor:

“Belediyemiz Zabıta müdürlüğü emrinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabı memur olarak görev yapmakta olan Yaşar BAYGUR 01.03.2019 tarihinde Ilgın Belediyesine nakli gitmiş olup, bu tarih itibarı ile belediyemizden ilişiği kesilmiştir. Belediyemizde 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. maddesine göre sözleşmeli mimar olarak çalışmakta olan Gamze ESEDOĞLU’nun, Belediyemiz norm kadro cetvelinde münhal bulunan I. derece Özel Kalem Müdürü kadrosuna atanması hususunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün 51481 sayılı yazısı ile, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 59. Maddesine göre açıktan atama yapılabilmesi için 28.02.2019 tarih ve 51.144 sayılı Bakan Onayı ile izin verildiği belirtildiğinden, Gamze ESEDOĞLUnun 15.03.2019 tarihinden geçerli olmak üzere 1 Derece Özel Kalem Müdürü kadrosuna asaleten ataması yapılmıştır Belediyemiz işçilerinden Pembe PAY ve Murat ALGIN 14.03.2019 tarihi itibari de emekliye ayrılacaklardır. Bilgilerinizi rica ederim.” 

Gamze Esedoğlu’nun Bodrum Belediyesi’nde İmar Müdür Vekili olarak görev yapmasıyla ilgili yapılan şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermiş, belediyenin Danıştay’a yaptığı itiraz reddedilmişti. Öte yandan Bağımsız Meclis Üyesi Av. Şakir Açıkgöz, birkaç ay önce yaptığı basın açıklamasında Esedoğlu’nun Bodrum Belediyesinde yasaya aykırı şekilde imar müdürlüğü yaptığını ifade ederek şunları dile getirmişti:

“Kapatılan Belde Belediyelerinde kadrolu, 11 tane Bodrum’u bilen imar müdür varken, Bodrum Belediyesi bu on bir belediyenin imar müdürlerini hiçe sayarak, 657 sayılı yasanın 86. ve 4. üncü maddesi ile anılan 2. Maddesine aykırı şekilde neden sözleşmeli İmar müdürü çalıştırılmaktadır diyerek itiraz ettik ve uyarılarda bulunduk. Uyarılarımız dikkate alınmayınca, İçişleri Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunduk. İçişleri Bakanlığı sözleşmeli imar müdürünün çalıştırılmasının 657 sayılı yasaya aykırı olması nedeniyle Belediye başkanı ve İmar Müdürü hakkında soruşturma izni vermiştir. Soruşturma iznine karşı Bodrum Belediye başkanlığı Danıştay başkanlığına itiraz etmiş, ancak itirazları reddedilmiştir. Ancak, tüm bunlara rağmen sözleşmeli imar müdürü yasaya aykırı olarak hala görevdedir. Burada önem arz eden bir konu da İmar müdürüne ücret ödenmediği hususudur. Danıştay kararında karşı oy kullanan üye hakim, İmar müdürü maaş ve parasal haklarını almadığından kamu zararı oluşmamıştır demiş. Buna kim inanır? Yasaya aykırı olarak İmar müdürlüğü yapan imar müdürünün encümen toplantısına katılması da yasaya aykırıdır. Bana göre İmar müdürün katıldığı encümen kararları da hukuki dayanaktan yoksundur.” 

Öte yandan 5 yıldan beri tartışmalara neden olan ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon hakkında Görevi Kötüye kullanma suçlamasıyla dava açılan bir konuda, Esedoğlu’nun seçime 22 gün kala Özel Kalem Müdürlüğü görevine atanması ise şaşkınlıkla karşılandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.