arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3679
EURO
35,1221
ALTIN
2.324,78
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Bodrum Belediyesi Kenti Doğal Görüntüsüne Kavuşturuyor…

Bodrum Belediyesi Kenti Doğal Görüntüsüne Kavuşturuyor…
17 Kasım 2021 14:55
A+
A-

Bodrum Belediyesi, ilçe girişi ana arterleri, refüjleri, ana yol üzeri kavşakları ve caddeleri mevsimlik çiçekler ile donatıyor.

Arena Bodrum Haber – Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kış ayları yaklaşırken düzenleme ve peyzaj çalışmaları kapsamında yaz aylarında güneşe, kış aylarında ise soğuklara dayanıklı bitkilerin dikimine başladı.

Dünyada yaşanan kuraklık ve kaynakların hızla tükenmesi ile oluşan problemlerin önüne geçmek için önlem alan Bodrum Belediyesi, fazla su istemeyen, güneşe dayanıklı begonvil, zakkum ve aloe vera gibi bitkilerle Bodrum’u süslüyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yapım işleri ve düzenleme çalışmaları kapsamında kavşak ve refüjlere sıcaklara daha dayanıklı, az su isteyen zakkum, begonvil, aloe vera gibi bitkilerin dikimine başladı. Ekipler ayrıca yaz kış dayanıklı mevsimlik bitkilerden kasımpatı, sıklamen, çuha, menekşe gibi çiçeklerin ekimini sürdürüyor.

Bodrum Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ile Karayolları arasında imzalanan protokol kapsamında Bodrum Torba Kavşağı’ndan Turgutreis’e kadar olan yaklaşık 40 kilometrelik yoldaki kavşak ve refüjlerde peyzaj düzenlemesi yapıldı. Lise Kavşağı, Gümbet Myndos Kavşağı, Ortakent Kavşağı, Bitez Kavşağı ve Hortma Caddesi’nde başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yapılan Peyzaj çalışmaları hakkında tüm kavşaklarda yerinde bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürü Çağla Turhan, güneşe dayanıklı, daha az su isteyen bitkiler kullanmaya özen gösterdiklerini ifade ederken amaçlarının Bodrum’u doğal güzelliğine kavuşturmak olduğunu belirtti.

Turhan yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Kentimizin doğal görünümünü renklendirmek için mevsimlik çiçeklerimizi dikiyoruz. Bitez kavşakta ana arterlerimize diktiğimiz bitkiler sıklamen, kasımpatı, çuha, menekşe. Bir yandan da sahayı temizliyoruz. Gümbet, Lise Kavşağı’nda benzeri bitkilendirme, çiçeklendirme çalışmalarımız devam ediyor. Yine hastane Kavşağı’nda da çalışmalarımız olacak. Daha üst noktalarda bulunan Metro Kavşağı’nda ve Ortakent Kavşağı’nda mevsimlik çiçek dikimlerimizi sürdürüyoruz”

Atamızın heykeli kasımpatılarla süslendi..

Gümbet Kavşağı’nda bulunan Atatürk heykelinin çevresini kasımpatılarla süslediklerini belirten Turhan şöyle ekledi: “Ata’mızı Kasım’da kaybettiğimiz için heykelinin çevresini kasımpatılarla süsledik, renklendirdik. Tüm şehrimizi girişinden itibaren renklendiriyoruz. Ortakent Bayraklı Kavşağı’ndan Turgutreis’e kadar yaklaşık 10 kilometrelik bir alanda 16 bin adet Bodur Zakkum dikimi yaptık. Araya ağaçlar diktik. Bodur zakkumlar, normal zakkumlar kadar hızlı büyüyen bir bitki değil ama daha dekoratif. Yağışlar normal seyrinde ilerlerse bahara kadar çiçeğini açacak”

8 Bin adet bodur çalı begonvil dikildi..

Turhan, sözlerini şöyle noktaladı: “Ortakent’i ana caddeye bağlayan Hortma Caddesi’ndeyiz. Bu caddeyi tekrar düzenledik. Sulama sistemi ile cadde boyunca 3 km boyunca bodur begonviller ve sarıcı begonvillerle bir peyzaj düzenleme çalışması yaptık. Arada eksilen turunçlarımızı ilave ettik. Bodur begonviller çok güzel bir görüntü sergiliyor. Bir sene içerisinde biraz daha toparlayıp kendisini gösterecek”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.