arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

BİZ İLÇELERİ GEZERKEN, ANKARA’DA TURİZM PATLADI!

BİZ İLÇELERİ GEZERKEN, ANKARA’DA TURİZM PATLADI!
12 Aralık 2018 10:27
A+
A-

CHP Genel Merkezi’nce aday gösterilmeyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Kocadon, Ortaca’da Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’i makamında ziyaret etti ve burada çok önemli açıklamalarda bulundu.

Tekrar Bodrum Belediye Başkanlığı’nı düşünmediğini açık açık söyleyen Mehmet Kocadon, bu ziyaretlerden hazırlayacağı raporu CHP Genel Merkezi’ne götürecek ve Genel Merkez’in tavrına göre hareket edecek. Kocadon’un CHP harici bir partiden ya da bağımsız olarak Büyükşehir’e aday olup olmayacağı ise hala belirsizliğini koruyor.

BİZ İLÇELERİ GEZERKEN, ANKARA’DA TURİZM PATLADI!

CHP İlçe Başkanlığında gündeme ve yaşanan sürece yönelik açıklamada bulunan Mehmet Kocadon, “Eksiklerimizi tamamlıyoruz. Ortaca, Dalaman ve Seydikemer’e gelememiştik. Dosyaları hazırlayıp genel merkeze göndereceğiz. Yerel yönetimlerimizi, sivil toplum örgütlerimizin neler söylediklerini genel merkeze ileteceğiz. Dosyalarımızı hazırlayalım sonra vicdanen rahatsız hissetmeyelim” dedi.
Aday Adaylığı süreci için, “Ben genel başkandan izin almaya gittim ve çalışmalara başladım” diyen Kocadon, “Ama ne kadar ilginç bir şeyse 4 milletvekilimizin hiç birisi beni aramadı, bir şey yapabilirmiyiz, bir gün bile Genel Başkana götürelim demediler. Ama Genel Merkez’in önüne kamplar kuruldu, Ankara’da yerli turizm patladı. Biz burada ilçe ilçe gezerken, herkes Ankara’daydı. Nedense hep benden uzak duruldu ama ben uzak durulacak insan değilim. Benden neden çekiniyorlar, neden korkuyorlar anlamıyorum’ dedi.

BODRUM’DA ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

“Devam” diyen Kocadon, “Neden geleyim o zaman Ortaca’ya, Dalaman’a. Partim için dosya hazırlayacağım, götüreceğim, anlatacağım. Bizim için ne kadar fazla oy almak o kadar iyi. Partililerimizin, Belediyelerimizin ne beklediğini, sivil toplum örgütlerimizin ne taleplerinin olduğunu genel merkezimize ileteceğim. Muğla’da seçimde nasıl bir atmosfer var, nasıl çalışılması ve neler yapılması gerektiğini bilgileri olsun. Aday arkadaşlarımız bu konuda çalışmalarını devam etsinler. Ben şu an Bodrum Belediye Başkanıyım ama Bodrum’a aday olmayı düşünmüyorum. Bunu her yerde de söyledim” dedi.

DEĞİŞİMİN ÖNÜNDE DURMAK ÇOK ZORDUR

Muğla halkının mutlak değişim istediğinin altını çizen Mehmet Kocadon, “Şunu açık ve net söylüyorum, yaptığım bugüne kadarki çalışmalarda Muğla halkı bir değişim istiyor, bu değişimin önünde durmak çok zordur. Umarım ki bu götüreceğim raporlar dikkate alınır ve aday arkadaşlarımız o yönde çalışma yaparlar.
Ben uzun yıllar siyasetin içindeyim, halkla bire bir yaşayarak geldim. Genel seçim ile yerel seçimin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Yerelde şahısların ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Özellikle bu seçimde arka arkaya ülkede yaşanan seçimlerden dolayı siyasi partiler çok yıprandı. Bu yerel seçimde siyasi partinin gücü değil yerel adayın gücü ortaya çıkacak ve partiyi o sürükleyecek. O yüzden adayın belirlenmesinde çok dikkat edilmesi lazım. Tabii bende isterdim aday gösterilmek ancak partimiz bu yönde karar verdi. Partimize hayırlı olsun, bize de bu esnada tecrübelerimizden faydalanılmak isterse seve seve yaparız” dedi. Muğla’nın Türkiye’nin diğer bölgeleri için çok önemli olduğunu belirten Mehmet Kocadon, “Biz eğer buradaki iktidar gücümüzü kaybedersek bilin ki Anadolu halkı tüm mücadelen vaz geçecek. Muğla gibi kaleler bile kaybedilmeye başladı, biz neyin mücadelesini veriyoruz diyecekler. Özellikle Genel Merkezimizin yöresine mal olmuş, marka olmuş isimlere sahip çıkması lazım. Çünkü o isimler Anadoludan takip ediliyor. Bugün Mehmet Kocadon kolay yetişmedi. Beni tüm Anadolu, İstanbul, Ankara bilir. Bodrum’un en büyük özelliği, Anadolu halkının Bodrum’a çok büyük merakı var. Yazın 5-6 milyon yerli turist sirkülasyonu yaşıyoruz. Onun için partim beni her türlü kullanabilir. Anadolu’nun her noktasında görev alabilirim. Genel Merkeze de söyledim, verin bana görev çalışayım. Anadolunun hangi büyük ilinde aday bulamıyor çıkartamıyorsanız görev verin bana. Kazanamasak bile oy oranımızı yükseltir, insanlara umut ve ışık oluruz” dedi.“İyi bir yerel yönetici hiçbir zaman yaptığı yol ve kaldırımla övünmez” diyen Bodrum Belediye Başkanı, “İyi bir yerel yönetici yaşadığı bölgenin ekonomisine, ne katkı sağladı ve o toplumu dünya barışı gibi nasıl yönetiyorsa ve o toplum huzurlu ve mutluysa o yönetici başarılıdır. Yoksa yol, kaldırım yaptım zaten yapılması gerekendir. Eğitimin, sporun, kültürün, neresindeyiz, kaç tane uluslararası etkinliğimiz var ve dünya bizi ne kadar tanıyor. Yöneticinin en büyük görevi budur. Ama bakıyoruz ki yol yapmayı, kaldırım yapmayı marifet zannediyoruz. Ama bu artık bitti.
Partim böyle layık gördü, bunun üzerine söyleyecek bir şeyim yok. Ama çalışmalarımdan asla vaz geçmeyeceğim, sonuna kadar mücadele edeceğim. Zaman çabuk gelir geçer. 20 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bizim en büyük sermayemiz insan odaklı çalışmamız. Bölgemde insanlar beni çok sever. İnsana odaklı yapılan her yatırım size geri döner. Bizim partimizde şu an da en büyük eksiklik yükselen değerleri aşağıya çekmek. Bu çok yanlış bir şey. Yükselen değerler bırakın yükselsin. Yeni kaleler keşfedelim. Bakın bir yerlere sıkışıp kaldık, biz her yeri Muğla zannediyoruz, her yeri Ortaca zannediyoruz. Şuradan 150 km.içeri girin, parti binalarımız bile kapalı, üye olacak insan yok, yönetici yok. Biz burada hala kendi içimizde kavgalarla uğraşıyoruz ama Anadolu’da maalesef yokuz” dedi. Mehmet Kocadon açıklamasında Bodrum’da yaşanan sel felaketine de değindi. “Bizim Türkiye’de artık medya gücümüz yok” diyen Kocadon, “Bodrum’da arka arkaya 2 tane afet yaşandı. Ama bu afetlerde bakıldığında yolların asfaltlarının alıp gidildiği bir şey yok. O görüntülerin tamamı Bodrum Belediyesi’nin yol için alıp kazdığı yerlerdir. Aydem’iı, Telekom’un, bizim çalışmamız var diyoruz ama bunu hiç yazmıyorlar sanki Bodrum’u sel alıp gitmiş gibi yazıyorlar. Biz orada hayatı 2 saatte normal akışa döndürdük, ekiplerimiz o kadar iyi çalıştı. Ama bunu hiç anlatamadık. Bütün olay CHP’li Belediyeleri sel alıyor. Doğa bizi yenmeye her zaman hazırlıklıdır. Tesellimiz değil ama bu kadar kendimizi yerden yere vurdurmamamız lazım. 2018’de Avrupa’nın en medeni ve en büyük turizm şehirlerinde sel felaketleri yaşandı. Hepsinde 15’den aşağı olmamak üzere can kaybı var. Ama medyaları hiçbir zaman bunları ön plana çıkartmazlar. Çünkü oralar o ülkenin ekonomik gücüdür. Biz ülkemizde Bodrum’dan para kazanıyoruz. Bodrum’un ülke ekonomisine katkısı 2 milyar dolar. Ama biz kendimizi karalamaktan geriye çekmeye çalışıyoruz. Nice’de 18 kişi öldü selde. Bodrum’da metrekareye 220 kg.düştü can kaybı yok. Biraz da kendimizden kaynaklanan hatalar var.

Arabaları dere içine park etmeyin diyoruz, ama inatla park ediyoruz. Nice’nin altyapısı yok mu, ama doğa bazen öyle bir yağmur ve deprem yapıyor ki bunların önüne geçemiyoruz. Yani Bodrum öyle abartıldığı kadar battığı bittiği yok. 2 dere kenarının etrafında olan bir olay. Dikkat ederseniz ben bütün sorumluluğu üzerime aldım ama Büyükşehir yasası ile o yerlerin benimle hiç alakası yok. Ama suçlamak, suçlu aramak bizim gibi insanların ayıbı olur. Oradaki binalar çok eski, benim altına imza attığım bir tane inşaat yok. Önemli olan ülkemizin de ayıbı aynı zamanda. Bugün hükümetimizin de Bodrum’a bir el atması lazım ama maalesef CHP’li Belediye var diye yapılmıyor. DSİ’nin de, Karayolun’da, Büyükşehirin’de, Bizim de suçumuz var. Ama ben basında onları suçlayıcı en ufak bir şey yapmadım ama basında Kocadon Bodrum’u batırdı denildi. Önemli değil, biz aslanlar gibi dimdik ayaktayız” dedi.

50 YILLA YARGILANIRKEN CHP’YE GEÇMEK YÜREK İSTER

Mehmet Kocadon son olarak, “Hepiniz hatırlarsınız ben 50 hapis cezası ile yargılanırken aslanlar gibi CHP’ye geçtim ve Belediye Başkanı oldum. Zaman zaman CHP’liliğimiz tartışılıyor ama 50 yılla yargılanırken CHP’ye geçmek, hak hukuk adaletin olmadığı yerde yürek ister. Hala dosyalarım devam ediyor ama hiçbiri yüzümü kızartıcı değil. Biliyorsunuz imar barışı geldi ama bize gelmedi” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.