Yamaç paraşütü yapan keçi ve efe figürlerinin yer aldığı platform logosunun en ilgi çekici figürü ise yörüklerin tarihi ve geleneksel ayakkabısı çarık oldu. Eğitimci Devrim Karakuş, platform olarak amaçlarının; yılda en az bir defa büyük ölçekli kültürel bir etkinlik yaparak, Beşkaza kültürünün tanıtılmasına, yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Muğla’da, Beşkaza coğrafyasının kültürünü yaşayan, yaşatan ve kendini ifade etmekte referans noktası olarak gören insanların dayanışmalarını sağlamak amacıyla Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu kuruldu. Muğla ve çevresinde yaşayan iş insanları, bürokratlar ve akademisyenler ile her meslek grubundan temsilcilerin oluşturduğu Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu ilk toplantısını da gerçekleştirdi.
Menteşe’de bir restoranda düzenlenen ilk toplantıya eğitimci Devrim Karakuş başkanlık etti.
Karakuş, yılda en az bir defa büyük ölçekli kültürel bir etkinlik yaparak, Beşkaza kültürünün tanıtılmasına, yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamak olduığunu söyledi.
Platformun Muğla kültürünün zenginliğinin tanıtımına ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlamayı planladıklarını anlatan Karakuş, “Muğla-Menteşe ve havalisinde ikamet eden gerek doğum, gerek de yaşayış olarak Beşkaza coğrafyasının kültürünü yaşayan, yaşatan ve kendini ifade etmekde referans noktası olarak gören insanların dayanışmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Yılda en az bir defa büyük ölçekli kültürel etkinlik yaparak Beşkaza kültürünün tanıtılmasına, yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamak. Platformumuz bu vesile ile Muğla kültürünün zenginliğinin tanıtımına ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlamayı planlıyor. Siyasi ve ticari amaç gütmeyen sadece gönüllülük ilkesini benimseyen Beşkaza Platformumuz, ilk planda Beşkaza coğrafyasının genel yararı ve gelişimine uygun hareketle, katılımcıları tarafından önerilen projeleri hayata geçirecek. Bununla beraber platform bu projelerin etkin ölçülebilir ve sürdürülebilir olması ilkesi ile Beşkaza coğrafyasının eğitim, kültür, sosyal ve ekonomik konularında fayda sağlamak, bu coğrafyanın gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.” dedi.
Menteşe’de kurulan Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformunun logosu ise bir hayli ilgi çekici. Beşkaza Platformunun logosunda, bölgesinin olmazsa omazlarından yamaç paraşütü ile uçan bir keçi ve efe figürü yer alıyor. Logonun en ilgi çekici figürü ise yörüklerin tarihi ve geleneksel ayakkabısı çarık. Platform üyeleri, logoda ki çarığın ayakları yere basan bir platform olacaklarının habercisi olduğunu kaydetti.