arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Belediyeden Engelli Bireylere Özel Destekler…

Belediyeden Engelli Bireylere Özel Destekler…
3 Aralık 2022 10:12
A+
A-
Arena Bodrum Haber-Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak için var gücüyle çalışan Bodrum Belediyesi, yılın her günü engelli bireylerin yanında olmaya devam ediyor.
Engelli vatandaşlarımızın her ihtiyacını ve taleplerini karşılamaya çalışan Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 2022 yılında da desteklerine devam etti.
Bodrum Belediyesi Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi’nde el sanatları eğitimleri devam ederken, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımız için akülü tekerlekli araçlar temin edildi. Ayrıca bu araçlara sahip vatandaşlarda bulunan arızalı akülü tekerlekli araçlar da Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bakımı yapılıp tamir edilerek tekrar vatandaşlarımıza teslim edildi.
Yapılan başvurular neticesinde Bodrum yarımadasında yaklaşık 70 engelli bireyin yaşadığı haneye gıda yardımı yapılırken 30 engelli vatandaşa da barınma desteği sağlandı. Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Bürosu yıl boyunca engelli vatandaşların sağlık kuruluşlarına transferlerini gerçekleştirdi. 2022 yılının ilk on ayında toplamda 1.320 engelli ve yatağa bağımlı vatandaşların  sağlık kuruluşlarına yaklaşık 550 kez transfer işlemi yapıldı. Yatağa bağımlı engelli vatandaşlarımızdan ihtiyacı olanlara tıbbı malzeme desteğinde de bulunuldu.
13 adet yürüteç, 58 Adet manuel tekerlekli sandalye, 4 adet akülü tekerlekli sandalye, 60 adet diyabet taşıma çantası, şeker ölçüm cihazı sensörü, işitme cihazı parçaları gibi tıbbi malzeme ile özel yapım sandalye, ve Scooter tekerlekli sandalye temini sağlandı.
Yarımada genelinde akülü tekerlekli araç şarj istasyonu sayısını artırmayı hedefleyen Bodrum Belediyesi bununla ilgili çalışmalarına da devam ediyor. Halihazırda Bodrum Merkez, Ortakent, Turgutreis ve Yalıkavak mahallelerinde toplam 4 adet akülü tekerlekli araç şarj istasyonları bulunurken, beşinci şarj istasyonu ise önümüzdeki günlerde Bodrum Devlet Hastanesi’ne kurulacak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.