arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C

Barış Saylak: Her son yeni bir başlangıçtır.. Nerede kalmıştık..

Barış Saylak: Her son yeni bir başlangıçtır.. Nerede kalmıştık..
23 Kasım 2023 13:50
A+
A-

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Mart 2024 Tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde aday olmak için görevinden istifa etti.

Arena Bodrum Haber – Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü olarak 4. yılını tamamlayan Barış Saylak, görev süresince hayata geçirilen projeleri ve yapılan faaliyetlerin paylaşıldığı bir lansman düzenledi.

Nerede kalmıştık..

Saylak, yaptığı 4. yıl sunumu sonrasında kurum yeleğini çıkarak “ben gidiyorum” kelimeleriyle başladığı duygusal konuşmasını “Her son yeni bir başlangıçtır. Nerede kalmıştık..” cümlesiyle tamamladı.

Eşi Aysel Saylak’ı yanına davet ederek Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kürsüsünden kurum çalışanlarına son kez hitap eden Saylak, “Görev anlayışım ve bilincim nedeniyle eşimin hayatından, sizlerin ve ailelerinizin hayatından çok zaman çaldım. Bu kusurumdan dolayı sizlerden helallik istiyorum. Haklarınızı helal edin. Benim de sizlerin üzerinde bir hakkım varsa helal olsun” dedi.

Yaşanan duygu yüklü anlarda Barış Saylak’ın gözlerinin dolması üzerine  kısa bir konuşma yapan Bayan Saylak, “Ben emekli olurken gözyaşı dökmeme çok üzülmüştü. İnsanlar içselleştirerek yaptıkları işlerden koparken bu yoğun duyguları yaşıyor” diyerek eşine destek verdi.

Pek çok işi ve değerli projeyi paydaşlarımız ve yol arkadaşlarımız ile birlikte gerçekleştirdik..

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü sürecinde yapılan çalışmaların, projelerin anlatıldığı toplantıda konuşan Saylak şunları ifade etti:

“4 Yıllık görev süresi içinde birlikte çalıştığı bakanlara, bakanlık personeline, valilere, kurum müdürlerine, üretici birliklerine, oda başkanlarına ve kurum personeline çok teşekkür ediyorum. 11 Kasım 2019 tarihinde başladığım Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yolculuğumuzu bugün 22 Kasım 2023 tarihi itibari ile noktalıyorum. Son 10-15 yılda yapılmayan pek çok işi başarmanın, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nü kurumsal bir yapı haline getirmenin haklı gururunu yaşıyorum. 2019 Ylında başladığım müdürlük görevimde hemen 15 Aralık tarihinde Muğla’daki bütün tarım paydaşlarımızı tüm üretici, odalar, Borsalar başkanlarımız ile birlikte ilk toplantımızı yaptığımızda hedeflerimizi koymuştuk. Muğla bir turizm kenti olarak algılanıyor, Dünya’daki imajı bu. Oysaki aynı zamanda Türkiye için de, Dünya için de çok önemli bir tarımsal üretim merkezi merkezi olduğunu ve potansiyeli olduğunu ilan etmiştik. ‘Muğla sadece turizmin başkenti değil, aynı zamanda tarımında başkentidir’ hedefini hep birlikte koyup yola çıkmıştık. Çok şükür ki, bugün gelinen noktada pek çok işi ve projeyi siz değerli paydaşlarımız ile yol arkadaşlarımız il gerçekleştirdik. Allah’a şükürler olsun. Bundan da büyük onur ve gurur duyuyorum. Bir Muğlalı ve Muğla’nın evladı olarak.” 

Saylak yapılan lansman sonrasında 4 yıl boyunca yol yürüdüğü paydaşlarına ve basın mensuplarına hazırlanan plaketleri vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hayata geçirdiğimiz projeleri ve işleri Muğla ve Türkiye’nin gündemine ulaşmasını ve yer almasını sağlayan kıymetli basın mensubu arkadaşlarıma ayrı bir teşekkürü borç biliyorum diyen Saylak, “Verdiğiniz emekle Muğla’nın tarımsal faaliyetler anlamında bir numaraya yükselmesinde koyduğunuz katkıyı unutmayacağım” dedi.

Programın tamamlanmasıyla verilen öğle yemeğinde gazetecilerle bir süre daha bir araya gelen Barış Saylak, Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Milas Belediye Başkan Aday Adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

2019 Yılında yapılan seçimlerde AK Parti Milas Belediye Başkan adayı olan Saylak, seçimlerde AK Parti oylarını %23,50’den % 45.08’e çıkararak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Saylak’ın yarın AK Parti Milas ilçe başkanlığına aday adaylığı dosyasını teslim etmesi bekleniyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.