arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
20°C
Bodrum
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

BAKANLAR BODRUM’DA İNCELEMELERDE BULUNDU…

BAKANLAR BODRUM’DA İNCELEMELERDE BULUNDU…
21 Temmuz 2017 21:50
A+
A-

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ile Sağlık Bakanı Demircan deprem bölgesinde…

“DEVLET BÜTÜN KURUM VE KURULUŞLARIYLA VATANDAŞIN YANINDADIR”

Bodrum’da yaşanan deprem sonrasında Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, devlet hastanesinde incelemelerde bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı. İlk açıklamayı yapan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Türkiye’nin deprem gerçeğini bilerek hazırlanmış planlar doğrultusunda, depremin ilk dakikalarından itibaren AFAD 10 dakika gibi bir sürede toplanmış, Sayın Vali, Belediye Başkanı, AFAD Başkanvekili koordinasyon merkezinde yerlerini aldı. Can kaybı olup olmadığının araştırmalarını yaptı. Depremin yıkıcı etkisi olmadı, can kaybına neden olmadı. AFAD Aydın, Afyon, Bursa Sakarya’dan ekipleri buraya gönderildi. Hazırlık yapıldı, artçılarla birlikte mevcut enerjinin boşalması devam ediyor. Devlet bütün kurum ve kuruluşlarıyla buradadır, vatandaşın yanındadır” dedi. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Kos’ta hayatını kaybeden Türk vatandaşının da isminin Sinan Kurtoğlu olduğunu açıklayıp, Dışişleri Bakanlığı’nın gerekli girişimleri yapacağını anlattı.

358 KİŞİ HASTANELERE MÜRACAAT ETTİ

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, can kaybı olmayan, mal kaybı da düşük olan büyüklüğü yüksek olan bir deprem yaşandığını belirtrek, şunları söyledi:

“Bir deprem yaşadık. Başından itibaren devlet kurumları daha önce hazırlanan programlardaki gibi olayın başında ve takibindeydiler. Gerekli müdahale yapıldı. Can kaybı olmayan, mal kaybı da düşük olan büyüklüğü yüksek olan bir deprem. Bu depremin etkileri insanı rahatsız eden şekilde olmadı. Diğer etkileri tekrar değerlendireceğiz.  Depremde insanımızla ilgili sağlık kurumlarına, 358 depremden zarar gördüğünü söyleyen kişinin müracaatı oldu. 272 vatandaşımız ambulanslarla hastaneye getirdik. Diğerleri kendi imkanlarıyla geldi. Bunlardan 25 kazazede var. 3’ü bel omurgada kırık, ayak kemiğinde kırık bunun dışında ciddi bir yaralanması olan vatandaşımız yok. Takipleri yapılıyor. 19 tedavi gören hasta var, deprem sonrasında bir kısmı kendi isteğiyle, bir kısmı tedbiren  dışarı alandı.”

BACAĞINI KIRAN KURT’U ZİYARET ETTİLER
Sağlık Bakanı Demircan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Faaliyet devam edilebilir durumu, teknik değerlendirmeyi yapıp devam kararı almayı düşünüyoruz. Koordinasyon kuruluyla durum değerlendireceğiz. Artçı depremlere olacak. Bu ihtimallere karşı gerekli tedbirler alınacak. Bodrum depremi hafif hasarla atlattık. Bu bizimi deprem konusunda verdiğimiz başarılı durumdur. Bodrum, bu büyüklükte bir depreme hazırlıklıymış. AFAD bir yerde afet olduğu zaman oraya ne yapılacak, bunlar koordine edilmiştir. Deprem sonrasın da iyi yönetildi. Paniğe gerek yok ama depreme gerçeğini de bilimsel olarak ne gerektiyorsa yapmak zorundayız. Bunları da yapacağız. Ekipler bütün bölgeyi dolaşıyor. Gelen ihbarı ederlendiriyor. Kim zarara uğradıysa zararı elbette telafi edilecek. Devletin tüm birimleri işinin başında buraya gelen yerli ve yabancı misafirlerin endişe etmesine gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti, bütün kurumlarıyla burada hizmetlerindedir.”

Bu arada iki bakanın deprem sırasında bacağını kıran 58 yaşındaki Nizamettin Kurt’u ziyaret ettiği öğrenildi. Bakanlar daha sonra koordinasyon merkezine gelip ayrıntılı bilgi aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.