arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Aysu, adını tarihe yazdırmayı hedefliyor..

Aysu, adını tarihe yazdırmayı hedefliyor..
21 Temmuz 2022 11:16
A+
A-

Bodrumlu Aysu Türkoğlu, Manş Kanalı’nı yüzerek geçen en genç Türk sporcu olma yolunda ilerliyor

Arena Bodrum Haber – Dünyanın en zorlu kanallardan olan Manş Kanalı’nı yüzerek geçen en genç Türk sporcu olmak, kendisinin ve Türkiye’nin adını tarihe yazdırmak isteyen 2001 Bodrum doğumlu Aysu Türkoğlu, bu ayın sonunda hedefine ulaşmayı planlıyor.

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle geçen yıl başvuruda bulunan ancak pandemi koşulları yüzünden kabul edilmeyen Aysu Türkoğlu, bu yıl hedefini gerçekleştirmeye çok yakın.  Manş’ı geçme idealinden vazgeçmeyerek Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın öncülüğü ve ATM Yatçılığın sponsorluğunda bu yıl da başvuruda bulunan Türkoğlu, Manş Kanalı’nı yüzerek geçen en genç Türk sporcusu olmak için çalışmalarına hız verdi.

Manş Denizi’ni Yüzerek Geçen İlk Türk Kadını Nesrin Olgun Arslan’dan Destek

1979’da 15 saat 47 dakikada Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk kadın Türk unvanını alan Nesrin Olgun Arslan, Aysu Türkoğlu’nu son antrenmanında da yalnız bırakmadı. 43 yıl önce Manş’ı geçen ilk Türk kadını olan Arslan, İçmeler’deki toplantıya katılarak 21 yaşındaki Aysu’ya destek verdi. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı temsilen Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, ATM Yatçılık İşletme Müdürü Uğur Arslan, The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, Aysu Türkoğlu’nun ailesi ve basın mensupları katıldı.

Başkan Ahmet Aras’ın liderliğinde, Bodrum Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun destekçisi olduklarını ifade eden Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, “Aysu kızımızı bu cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Bu doğaya karşı verilmiş olan bir mücadele. Manş Denizi’ni geçmek, yaklaşık 11 saat yüzmek gerçekten çok ciddi bir iş. Başaracağına yürekten inanıyorum ve bir kadın olarak onunla gurur duyuyorum.” dedi.

Aysu, babası Mustafa Türkoğlu ve yüzme antrenörü Bengisu Avcı Erdoğan bu ayın sonuna doğru İngiltere’ye uçup Dover’a geçecek. Temmuz ayının 28 ile 31’i arasındaki zaman diliminde hava ve deniz şartlarının yüzmeye uygun olduğu günde Aysu’nun Manş geçişini yapması bekleniyor. Bu süreçte Aysu Türkoğlu’nu antrenörü Bengisu Avcı Erdoğan hazırlıyor. Erdoğan’ın kendisi de 2018’de Manş’ı 11 saat 29 dakikayla en hızlı geçen kadın açık su yüzücüsü olmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.