arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

AYŞEGÜL HER İKİ TARAFTA DA YALNIZ…

AYŞEGÜL HER İKİ TARAFTA DA YALNIZ…
29 Aralık 2016 17:55
A+
A-

Bodrum’da 28 Mayıs 2016 tarihinde dini nikahlı eşi tarafından ‘çocuğuna annelik yapmadığı’ gerekçesiyle öldürülen Ayşegül Aslan’ın davasına devam edildi.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Aslan’ı öldüren ve eşinin patronu Halil Helik’e kurşun yağdıran tutuklu sanık H.S. ile avukatı Mehmet Boro, Halil Helik ile avukatı Berkay Yıldırım katıldı. Duruşmaya Ayşegül Aslan’ın avukatları ile ailesinden herhangi bir kişinin katılmaması dikkat çekti. Duruşmada Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nu temsilen iki avukat ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri de hazır bulundu. Komisyon adına söz alan Av. Evrim İnan, öldürülen Ayşegül Aslan’ın ailesinin davaya katılma talebi olmadığını belirterek “Ulusal ve Uluslar arası sözleşmeler doğrultusunda kadına yönelik şiddet olaylarına ilişkin olarak baroların davaya katılma hakkı bulunduğu için davaya katılma talebinde bulunuyoruz.” dedi. İnan, üç sayfalık talep dilekçesini mahkemeye sundu. Mahkeme heyeti, Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nun davaya müdahil olma talebini “suçtan dolaylı ya da dolaysız zarar görülmediği” gerekçesiyle reddetti.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 14.00’te başlayan duruşmada önce tanıkların ifadeleri okundu. Daha sonra sanık H.S.’nin 9 sayfalık savunma dilekçesi yüzüne okundu. Sanık avukatı Av. Mehmet Boro, mahkemeden olay mahallinde keşif yapılması ve tanıklar arasındaki telefon görüşme kayıtlarının çıkarılması talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti sanık H.S.’nin tutukluluk halinin devam etmesine, duruşmaya katılmayan tanıkların dinlenmesi için duruşmanın 26 Ocak 2017 günü saat 13.30’a ertelenmesine oy birliğiyle karar verdi. Mahkeme, sanığın keşif talebini ise reddetti.

BODRUM KADIN DAYANIŞMA DERNEĞİ ‘TARAFIZ’ DEDİ

Duruşmayı izleyen Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. BKD Başkanı Figan Erozan, öldürülen Ayşegül Aslan’ın hakları olduğunu ve kendilerinin de bu hakları savunmak için davaya ‘taraf’ olduklarını belirterek “Ayşegül ölmesine rağmen burada bir tane bile avukatı yok. Ailesi Ayşegül’e sahip çıkmadı. Bunlar hep şiddete maruz kalan kadınların başına gelen şeyler. Öldükleriyle kalyorlar. Biz böyle kalmamaları için buradayız.” dedi.

Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nun davaya müdahil olma talebinin reddedimesini de eleştiren Erozan, “Bunun mahkeme tarafından kabul edilmemesini anlamamız mümkün değil. Onların savunusunu yapacak baro komisyonları var. Bunlar niye kuruldu? Parası olmayan, ailelerin avukat tahsisi yapamayacağı kadınların haklarını korumak için 6284 sayılı yasa gereği kuruldu. Baronun talebinin reddini anlamamız mümkün değil. Mahkemelerin, taraf olmak isteyen herkese açık olması gerekiir. Çünkü bir kadın öldürüldü. En önemlisi de öldürülme gerekçesi imam nikahlı eş olma üzerinden anlatılıyor. Bu ülke şeri hukukla yönetilmiyor, medeni kanunla yönetiliyor. Siz inancı üzerinden herhangi bir kadının yaşam biçimini belirleyip, onun yaşam hakkını elinden alamazsınız. Biz bunun tarafındayız. Sonuna kadar onun hakkı için burada olacağız. Kimse Ayşegül’ün yaşamını tayin edemez, öldüren fail de tayin edemez. Bu yüzden burda varız. Bir dahaki duruşmaya daha güçlü geleceğiz. Biz kimseden onay beklemiyoruz bu davaların takibi için” şeklinde konuştu.

OLAY

Bodrum’un Göltürkbükü mahallesinde Ayşegül Aslan, çalıştığı çamaşırhanede, imam nikâhıyla birlikte yaşadıktan sonra ayrıldığı H.S. tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırıda ağır yaralanan iş yeri sahibi Halil Elik ise ilçedeki özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Elik’in hayati tehlikesinin bulunduğu, tedavisinin ise yoğun bakımda devam ettiği bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.