arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3596
EURO
34,7347
ALTIN
2.393,18
BIST
10.208,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C

AYHAN ONGUN YAZDI…”BESİAD AYLIK TOPLANTILARI”

AYHAN ONGUN YAZDI…”BESİAD AYLIK TOPLANTILARI”
26 Ağustos 2017 09:43
A+
A-

Fırsat buldukça izlemeye çalıştığım Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamaları Derneği (BESİAD) Perşembe toplantılarında hem üyelerin mesleki sorunlarına yönelik çözüm arayışları hem de Bodrum’un sorunları masaya yatırılıyor.

Siyasetin çok dar kalıplara sıkıştırıldığı Bodrum’da aslında önemli ve desteklenmesi gereken işler başarıyorlar.

Başkan Emre Köroğlu’nun şahsında yönetimi bu çalışmalarından dolayı kutlamak ve yüreklendirmek gerekir diye düşünüyorum.

Bodrumspor yönetiminin konuk olduğu son toplantıda kulüp başkanı Rıza Karakaya’nın gelecek planları ve hedefleri kadar Besiad Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu’nun konuşmasında önemine vurgu yaptığı Bodrum’un acil sorunları ilgi çekti.

Köroğlu, iki ana soruna parmak bastı ve sorunların başlangıcından bu güne kadar geçirdiği aşamaları ayrıntılarıyla paylaştı.

İçme suyu konusunda yıllardır süren keşmekeş ve sorumsuzluğun ötesinde yetki konusundaki belirsizlik, sonuçta vatandaşı canından bezdirdiği gibi CHP li iki belediyenin yapmayı beceremediği işbirliğinin bedelini Bodrum halkı çekmek zorunda kalıyor.

Aynı keza uzun yıllardır kangren haline gelen çöp sorununa bu güne kadar çözüm bulunamamış olmasının hiçbir haklı mazereti ya da gerekçesi olamaz.

Bu konuda kimin haklı, kimin haksız olduğu ya da bu konularda yapılan polemikler ne beni ne de Bodrum da yaşayan vatandaşı inanın hiç ilgilendirmiyor.

Üstelik de dünya markası diye lanse edilmeye çalışılan Bodrum gibi bir kente doğrusu hiç yakışmıyor.

İşin daha üzücü bir yanı, siyasi kaygı ve hesaplar ya da çıkarlar uğruna kısa sürede bu sorunların üzeri örtülerek, soğumaya bırakılıp, unutturulmaya çalışılıyor.

Ama sorunlar orta yerde duruyor ve her fırsatta Bodrum halkı için bir risk, tehlike ve hatta eziyet olmaya devam ediyor.

Besiad Başkanı Emre Köroğlu’nun da toplantıda yaptığı konuşmasında özellikle altını çizdiği çözüm önerisini ben de destekliyorum.

Hiç vakit geçirmeden bu iki ana sorun başta olmak üzere Bodrum’un acil çözüme kavuşturulması gereken sorunları ve çözüm önerilerine yönelik geniş katılımlı bir toplantı organize edilmelidir.

Yerel yönetimler, bakanlıklar, üniversiteler, meslek odaları ve STK larla uzman kişilerin katılacağı bir dizi çalıştay yapılacağı gibi, Bodrum halkının katılacağı bir toplantıda sivil toplumun beklentileri de tespit edilebilir.

Zaten sorunların bu zamana kadar çözülememesinin ardında yatan ana neden de toplumun bilgilendirilmesinde gösterilen çekince ve duyarsızlıkla şeffaf yönetim uygulanmamasıdır.

Bu konularda zamanında ve yeterli bilgilendirme yapılmayınca da doğal olarak bilgi kirliliğinden kaynaklı şehir efsaneleri hızla yayılıyor ve en son Bodrum Kalesiyle ilgili yapılması planlanan restorasyon çalışmalarında olduğu gibi kafa karışıklıkları daha da artıyor.

Tüm bu çalışmaların yapılması, aynı zamanda hizmetlerin aksamasında sorumluluğu ve ihmali ve hatta suçu olan kişi ya da kurumların ortaya çıkmasını da sağlayacaktır.

Bodrum halkının büyük bölümü hangi hizmetin hangi kurumun yetki ve sorumluluğunda olduğunu bilmediği gibi, çoğu zaman yanlış hedefe yöneltilen eleştiriler nedeniyle de suç ortada kalmaktadır.

Şimdiye kadar onlarca kez patlayan su borularının ve sonucunda yapılan kesintilerin sorumlusu ben olmadığıma göre DSİ, Büyükşehir, Bodrum Belediyesi ya da başka bir kurum! Birilerinin bunu açıkça söylemesi gerekmez mi?

Bir turizm kenti için yüz karası sayılabilecek çöp ve çöplük sorununda kimlerin sorumluluğu vardır, hangi nedenlerle bu güne kadar çözülememiştir, birilerinin bunu açıklaması gerekmez mi?

Şimdilerde daha da ilginç bir gelişme yaşanıyor.

Bu konuda sorumluluktan kurtulmak ve farklı algı oluşturmak adına kimileri de ısrarla Bodrum Kent Konseyini işin içine çekmeye, taraf yapmaya çalışıyor.

Oysa Kent Konseyleri, o kentin daha yaşanılır bir kent olabilmesi, kamu ve yerel yönetimlerin, vatandaşların huzur ve refahının artırılmasına yönelik yapacağı çalışmalara yönelik proje bazlı çalışmalar yapan bağımsız kuruluşlardır.

Bodrum Kent Konseyi de bu anlamda duyarlı davranan bir yönetimle, kuruluşun hiç kimsenin ya da kurumun arka bahçesi olmasına izin vermeyecektir, vermemelidir.

AYHAN ONGUN (Gazeteci-Yazar) 25.08.2017 / BODRUM

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.