arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
19°C
Bodrum
19°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

AYÇA TEKİNDOR: TORBA  BARINAĞINDAKİ YASAK IRKLARLA DOST OLDU…

AYÇA TEKİNDOR: TORBA  BARINAĞINDAKİ YASAK IRKLARLA DOST OLDU…
22 Kasım 2019 09:44
A+
A-

Tekindor, Türkiye’de ‘yasak ırk’ olarak kabul edildikleri için sahiplendirilemeyen köpeklerle vakit geçirerek “Bundan sonra her gün buradayım” dedi.

Uzun zamandır Bodrum’da yaşamını sürdüren müzisyen Ayça Tekindor, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla rehabilite edilen ve patili dostlar için yaşam koşulları iyileştirilen Torba’daki geçici hayvan bakım merkezini ziyaret etti.

Türkiye’de üretilmesi, sahiplenilmesi, satışı ve bulundurulması yasak olan ırklar, Bodrum Belediyesi’nin Torba ve Turgutreis barınaklarında kendilerine uzanacak bir dost eli bekliyor. Yaklaşık 66 adet ‘yasak ırk’ tabir edilen can dost, sahiplendirilemedikleri için barınağın sürekli sakinleri oldu. Çoğu eğitimli olan köpekler, barınağa gelen hayvanseverlerin de göz bebeği haline geldi.

Bodrum’da yaşayan ve hayvansever kimliğiyle tanınan müzisyen Ayça Tekindor, Bodrum Belediyesi’nin Torba’daki barınağını ziyaret ederek buradaki patili dostlarla tanıştı. Belediye’nin sokak hayvanlarına yönelik geliştirdiği projelerin sıkı takipçisi olan Tekindor, barınaktaki yaşam koşullarını ve son dönemde yapılan değişiklikleri yerinde görmek ve buradaki can dostlarla vakit geçirmek için geldiği Torba barınağında, yasak ırk tabir edilen cinslere büyük ilgi gösterdi.

Tekindor: Yüreğim parçalanıyor…

Türkiye’de üretimi, satışı yasak olduğu halde merdiven altı yöntemlerle üretilmeye devam eden bu ırkların büyüdüklerinde aileleri tarafından terk edildiğini ve bunun büyük bir haksızlık olduğunu söyleyen ünlü şarkıcı, “Bir canı ‘üretmek’ ne kadar yanlışsa, onları müebbet hapse mahkum etmek de o kadar büyük bir yanlış. Torba’daki barınakta durumları çok iyi, onlara çok güzel bakılıyor. Ancak onların da bizler gibi zekası, özlem duyguları var. Onlar da birer çocuk gibi koşup oynamak, sevilmek istiyor. Sahiplenilemedikleri için ufacık bir yerde müebbet cezası yemiş gibi yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyorlar. Neden buraya bırakıldıklarını anlayamıyorlar. Yüreğim parçalanıyor” dedi.

Sahiplenme konusunda baş kaldıralım…

Yasak ırk tabir edilen cinslerin de en az diğer patili dostlar kadar cana yakın ve zeki olduğunu, yurt dışında ise özellikle dogo cinsi köpeklerin ‘bebek bakıcısı’ olarak yetiştirildiklerini anlatan Ayça Tekindor, “Sahiplendirilmelerinin yasal olmasını istiyoruz. Bu konuda gerekirse tüm hayvanseverler olarak birleşip baş kaldıralım. Sesimizi duyuralım. Eğer sahiplenemiyorsak da barınakta ziyaret edip onlarla vakit geçirelim. Ben bundan sonra her gün Belediye’nin barınağına gelip, onlarla ilgileneceğim. İnsana daha büyük bir sevgi veren başka bir canlı olamaz çünkü” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.