arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C

AV.ERSİN USLU: KOCADON İÇİN YASAL BİR ENGEL OLMADIĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM…

AV.ERSİN USLU: KOCADON İÇİN YASAL BİR ENGEL OLMADIĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM…
25 Şubat 2019 09:26
A+
A-

Yüksek Seçim Kurulunun seçim takvimine göre, geçici olarak ilan edilen aday listelerine Bodrum Yüksek Seçim Kuruluna, büyükşehir belediye başkan adaylığı için de Muğla Yüksek Seçim Kuruluna yapılan itirazları değerlendiren Av. Ersin Uslu, “DP’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Kocadon’un adaylığına itirazın kabul görmeyeceğini ifade etti.

CHP Muğla İl yönetimi Siyasi Partiler Yasası’nın 40. Maddesinde yer alan “Bir kimse, bir partiden ön seçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez ve partisinden istifa etmedikçe bağımsız aday olamaz” ifadesine istinaden il seçim kuruluna yaptığı başvuru 25 Şubat 2019 Pazartesi (bugün) karara bağlanacak.

Diğer taraftan Mehmet Kocadon’la ilgili çıkacak olası bir olumsuz karara karşılık, 27 Şubat 2019 Çarşamba günü itiraz edebilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bodrum’un tanınmış avukatlarından Ersin Uslu şunları söyledi;

“Mehmet Kocadon CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığı münacatında bulundu. Adaylığı kabul edilmediğinden bu kez aynı partiden farklı bir seçim bölgesi olan Bodrum adaylığı gündeme geldi. Ancak bu bölgeden de adaylığı Parti Meclisinde kabul görmemişti. Kocadon, bunun üzerine CHP den istifa ederek DP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak başvuru yaptı.

Yüksek seçim kurulunun 13.03.2015 tarih ve 325 sayılı kararında “Ön seçime katılan aday adayının ön seçimin yargı gözetiminde yapılması nedeniyle başka bir partiden aday olamayacağına ancak bir partiden merkez yoklamasına katılan adayın o partiye ait aday listesinin Yüksek Seçim kuruluna verilmesinden önce aday adaylığından ayrıldığı takdirde partisinden vaki aday adaylığından vazgeçmiş sayılacağından başka bir partiden merkez yoklamasına katılabileceği gibi partisinden istifa etmesi koşuluyla bağımsız aday olabileceğine karar verilmiştir.” diyerek ortaya koyduğu iradesinde konuya açıklık getirmiştir. Kocadon, CHP de yargı gözetiminde ön seçime katılmadığından, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığından ayrıldığı veya istifa ettiği tarih ve bu tarihte CHP’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi adayını İl Seçim kuruluna veya Yüksek Seçim kuruluna bildirip-bildirmediği önem arz etmektedir.

Şayet CHP, Kocadon’un istifa tarihinde İl Yüksek Seçim kuruluna Muğla Büyükşehir adayını bildirilmemiş ise Kocadon’un başka bir partiden yani DP den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesinde yasal bir engel olmadığı düşüncesindeyim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.