arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
20°C
Bodrum
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

ARENA BODRUM’UN “KATI ATIK” KONUSUNDA Kİ ARŞİV HABERİNİ YORUMSUZ YAYINLIYORUZ…

ARENA BODRUM’UN “KATI ATIK” KONUSUNDA Kİ ARŞİV HABERİNİ YORUMSUZ YAYINLIYORUZ…
17 Mayıs 2016 19:09
A+
A-

13 EYLÜL 2013 TARİHLİ BU HABER BODRUM’U KİMİN NE KADAR ÖNEMSEDİĞİNE IŞIK TUTACAKTIR…

“KATI ATIK YÖNETİMİ PROJESİ İMZALANDI”

Bodrum yarımadasında gerçekleştirilmesi planlanan ” BOYAB Lot1 Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi” Bodrum Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan törenle imzalandı.

DSC_0130Bodrum Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen törende Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, AKP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden ve AB Komisyonu  Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkan Yardımcısı Virve Vimpari konuşmalarını yapmak için kürsüde yer aldı. Konuşmacıların dışında Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, AKP İl Başkanı Nihat Öztürk, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, AKP İlçe Başkanı Akif Demiröz, AKP İl Disiplin Kurulu Başkanı Kadri Emrağ, Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Erman Aras, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ve Bodrum Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Uysal’ın da aralarında olduğu yaklaşık 200 kişi katıldı. Yapılan konuşmalar sonrasında ” BOYAB Lot1 Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi”, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve AB Komisyonu  Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkan Yardımcısı Virve Vimpari, proje anlaşmasını imzaladı.

DSC_0092İlk olarak konuşmasını yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ” 30 yıldır özlemle beklediğimiz  günlerden bir tanesini sayın bakanımızında katılımlarıyla birlikte ilk adımını atıyoruz. Biliyorsunuz 2009’dan beri Bodrum katı atık projesiyle hızlı bir şekilde ilgilenmeye başlamıştık. Biz İstanbul’a giderek hem toplama istasyonlarını hem de katı atık depolarını ziyaret etmiştik, düzenli bir çöplüğün nasıl olduğunu görmüştük. Sonra çalışmalarımızı sürdürürken Turizm Altyapı Birliği’ne aktarıldı bu proje ve Bodrum Belediyesi malesef devre dışı bırakıldı ve yabana giden 3.5 yıl. Sonra tekrar 2013  yılında, baktık ki bu kanayan yara iyice kanamaya başladı, çünkü buraya sadece Bodrum Belediyesi çöp dökmüyor, 5 tane belde çöp döküyor buraya. Bu projeyle birlikte Bodrum’un çöp sorunu ortadan kalkmış olacak” dedi.

 

DSC_0099AB Komisyonu  Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkan Yardımcısı Virve Vimpari Katı Atık Yönetimi Projesi’nin imza töreninde  yaptığı konuşmada,  ” İlk önce Bodrum Belediyeler Birliği’nin daveti ve misafirperverliği için gerçekten çok teşekkür ederim. Bu çok önemli projenin imza törenine katılmaktan dolayı çok memnun oldum. Sayın Bodrum Belediye Başkanım Mehmet Kocadon’a , Sayın Bakanımız Muhammet Balta’ya çok teşekkür ederim. Bu Bodrum için gerçekten yapılması gereken bir proje, bizde Avrupa Birliği olarak bu projede katkımız olmasından dolayı çok büyük memnuniyet duyuyoruz.Bu gün Bodrum için çok önemli bir gün, herkese, Bodrum’a hayırlı olsun diyorum” dedi. Vimpari’nin Türkçe’yi az bilmesi nedeniyle konuşması sırasında takıldığı zamanlarda törene katılanlar tarafından büyük alkış aldı.

 

DSC_0115Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise yaptığı konuşmada,“Bütün canlılara hizmet etmenin onurunu ve şerefini birlikte yaşayacağız. Çevresel bir sorunu ortadan kaldırmak, canlılara zarar verecek bir ortamı yok etmek ve onları daha güzel sağlıklı bir ortamda yaşatmaya yol açacak bir projeyi imzalamak için buradayız. Dünyamıza baktığımız zaman insanoğlunun varolduğu süreden itibaren, çevresel sorunlar, insanlarla birlikte, canlılarla birlikte başlamıştır. Son dönemlerde, son yüzyıllarda sanayi ve teknolojinin gelişmesi, buna paralel olarak da köylerden kentlere göç almasıyla birlikte, bu sorunlar artarak devam etmiştir. Bununla mücadele, artık insanoğlunun hep bir ortak paydası olarak devam etmesi lazım. Çevre evrensel bir kavramdır, şuanda biz Bodrum ve çevresiyle alakalı yarımadadaki beldelerle, sadece burada yaşayan insanlar için değil, yazın nüfus 1 milyonun üzerine çıkıyormuş, yani yaz aylarında dünyanın farklı ülkelerinden gelen insanlar burada havayı tenefüs ediyor. Evrensel bir kavram, yani bu şehirde bu projeyi yaptığımız zaman bütün dünya insanına hizmet etmiş oluyoruz. Bu manada çevre çok önemlidir, bugünde bununla ilgili bir projeye imza atacağız, hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

katı-atik-projesi-arsiv-haber-2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.