arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5417
EURO
34,9466
ALTIN
2.428,95
BIST
9.681,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C

Anaokulu Eğitiminde Türkiye’de Bir İlk…

Anaokulu Eğitiminde Türkiye’de Bir İlk…
2 Temmuz 2021 22:15
A+
A-

TED Bodrum Koleji Anaokulu öğretmenleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MUBEM) işbirliğinde “Hizmetiçi Öğretmen Eğitiminde Bilimsel Sorgulama Destekli Çevrim İçi Mentörlük (e-Scaffolding) Modelinin Tasarlanması ve Etkililiğinin Değerlendirilmesi” Projesini başarıyla tamamladı.

Arena Bodrum Haber – Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan proje, bilimsel sorgulama çerçevesinde her bir öğretmenin kendi sınıf ortamındaki beklentileri ve ihtiyaçlarına göre tasarlandı. Proje kapsamında, kolejin anaokulu kademesinde yürütülen “Yalın Karmaşık Bilim” programının değerlendirilmesi ve öğretmenlerin uygulamaları etkili gerçekleştirebilmesi adına çalışmalar yürütüldü.

Öğrencilerin, bilimsel becerileri kazanması ve hayata geçirmesi doğrultusundaki uygulama örnekleri; teknoloji kullanımından STEM uygulamalarına kadar uzanan geniş bir çerçevede gerçekleştirildi. Bilim ve teknoloji alanındaki farkındalığı artıran uygulamaların desteklenmesine katkı sağlayan proje okul bünyesine entegre edildi. Projeyi başarıyla tamamlayan TED Bodrum Koleji Anaokulu öğretmenlerine sertifika verildi.

Proje, anaokulu öğretmenlerinin bilimsel sorgulama çerçevesinde sınıf içi uygulamalarının etkililiğinin araştırması ve geliştirmesi üzerine yüz yüze ve çevrim içi tasarlanmış bir hizmetiçi öğretmen mesleki gelişim modelinin (Çevrimiçi Mentörlük / e-scaffolding) derinlemesine incelemesini ve değerlendirilmesini içeriyor.

Uygulanabilirliği kanıtlanan ve başarılı olan projenin Türkiye’deki anaokulu öğretmenleri ve öğretmen adayları için bir rehber niteliğinde olması öngörülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.