arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3670
EURO
34,7101
ALTIN
2.391,97
BIST
10.154,11
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
25°C

ALEV GÜRCAN’IN RUHU “AŞK DELİSİ” İLE VÜCUT BULDU…

ALEV GÜRCAN’IN RUHU “AŞK DELİSİ” İLE VÜCUT BULDU…
1 Nisan 2017 09:25
A+
A-

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan “Alev Gürcan” adına kurulan tiyatro ilk oyununu sergiledi

Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Sahne Sanatları Çalışma Grubu, trafik kazasında kaybettikleri grubun kurucusu ve tiyatro sanatçısı Alev Gürcan adına kurdukları Bodrum Kent Konseyi ‘Alev Gürcan Tiyatrosu’nun ilk oyunu olan Aşk Delisi’ni sergiledi.

Bodrum Belediyesi’nin desteği ve Artçı Sanat’ın organizasyonu ile Oasis Nurol Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu aralarında Alev Gürcan’ın annesi Güner Gürcan, kızı Merve Nur Saygı ve damadı Sarp Saygı’nın da bulunduğu yaklaşık 250 kişi izledi.

Amerikalı yazar Sam Shepard’ın  “Aşk Delisi”, bugüne kadar dünyanın pek çok ülkesinde sahnelendi.  Yönetmen ve oyuncu Hüseyin Akşen’in kendisinin de oynadığı ve altı aylık hummalı bir çalışmanın sonucunda sanatseverlerle buluşan oyun seyirciler tarafından ilgi ile izlendi. Ziba Türk, Sertaç Aydın ve Fatih Serdar Yılmaz’ın rol aldığı ve Haluk Bilginer’in 2016 sezonundan bu yana Oyun Atölyesi’nde sergilediği oyun, lise yıllarında başlayan ve giderek çetrefilleşen bir aşk hikayesini gerçekçi ve gerçeküstü öğeler kullanarak anlatıyor. Tek perde ve yaklaşık 70 dakika süren oyunun sonunda Gürcan’ın kızı Merve Nur Saygı gözyaşlarını tutamadı.

Yönetmen Hüseyin Akşen, “Bizim hayallerimizin kadını vardı. Geçtiğimiz yıl onu bir trafik kazasında yitirdik. Biliyorum o cadı bizi şuanda izliyor ve gülüyor. Bizim amacımız Alev Gürcan adını unutmamak ve unutturmamak. Yaptığımız oyunlarda onu yaşatmak istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürler.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.