arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2719
EURO
34,7174
ALTIN
2.400,91
BIST
10.274,86
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
22°C
Bodrum
22°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
22°C

Ahmet Aras: Limanlarımızı Yerinden Yöneteceğiz..

Ahmet Aras: Limanlarımızı Yerinden Yöneteceğiz..
22 Mart 2024 10:23
A+
A-

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Aras, seçim ziyaretleri kapsamında Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile bir araya geldi.

Arena Bodrum Haber – Ziyarette konuşan Aras, “Limanın işletmesinde ayrı bir şirket kuracağız. Marmaris Limanı’nı Muğla’dan, Fethiye limanını Muğla’dan, Bodrum Limanı’na Muğla’dan işletmeyeceğiz” dedi.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Aras Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret etti. Aras’a CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, CHP Marmaris Belediye Başkan adayı Acar Ünlü, CHP Marmaris İlçe Başkanı Ömer Bozdemir ve partililer eşlik etti.

Salgını, yangını, depremi ve ekonomik krizleri birlikte yaşadık

Çocukluk ve gençlik yıllarını esnaf olarak geçirdiğini söyleyen Aras, esnaf odası üyesi olduğunu ifade etti. Belediye başkanı olmadan önceki esnaflık deneyimlerini anlatan Aras, “Dedem de, babam da esnaftır. Zaman zaman çiftçilik yaptık, benzin istasyonumuz vardı. Otuz yıl benzin istasyonu, arkasından dedemin işleri market olarak devam etti. Babam devam ettirdi. Yani biz de bütün çocukluğumuzu, gençliğimizi zaten esnaf olarak geçirdik. Belediyenin kapısı her zaman açık olacak sizlere. Ben şu anda da, belediye başkanı olmadan önce de gene esnaflığa devam ettim. Bende esnaf odasının bir üyesiyim, üyeliğim devam edecek. Küçük bir restoranımız var. Günübirlik testi alanımız var. Bir plaj. Yirmi beş odalı bir butik otelimiz var. Yani aile işletmesi olarak devam ediyoruz zaten. Belediye Başkanlığında da tabii ki beş yıllık bir tecrübemiz var. Beş yılı, salgını, yangını, depremi, ekonomik krizi esnaflarımızla birlikte yaşadık. İş dünyasıyla, turizmcilerle beraber yaşadık. Yani biz ayazı yedik, kışı geçirdik. Ama hani kurt kışı geçirirmiş, yediği ayazı unutmazmış. Buraya şimdi bu tecrübeyle geliyoruz. Bu konuda içiniz rahat olsun. İletişime açık, sizlerle beraber bir yönetim şekli takip edeceğiz. Büyükşehir belediyesiyle, ilçe belediyesiyle iletişime tamamen beraberce açık olacağız. Yetki paylaşımına kadar bütün gücümüzü birleştirip Acar Başkan’la beraber eksiklerimizi, sorunlarımızı tartışacağız ve gidermeye çalışacağız. Bütünüyle bizim anlayışımız budur. Bizler aynı dünyaya görüşüne sahip insanlarız. Dünya insanıyız, bakış açımız bir, turizmciyiz. O turizmciliğin getirdiği bir esneklik var. İş dünyasından gelmiş olmanın getirdiği bir empati yeteneğimiz var iş dünyasıyla ilgili. O konuda hiçbir şüpheniz olmasın. Ben özellikle şunu söylemek istiyorum. Aramızda hiçbir kavga, gürültü, sıkıntı olmayacak” dedi.

Limanları Muğla’dan işletmeyeceğiz..

Liman işletmesini ortak yapacaklarını, liman işletmesi için ayrı bir şirket kuracaklarını ifade eden Aras, şirket yönetiminin belediyeden, denizcilerden ve büyükşehir belediyesinden oluşacağını söyledi. Aras, “Daha önce olduğu gibi siyasi çekişmeler, siyasi, sıkıntılar, büyükşehir söyledi, küçük şehir böyle yaptı olmayacak. Bunların hepsini ortadan kaldırıp atıyoruz biz. 13 ilçeyle beraber bir bütün olarak hizmetlerimizi yürüteceğiz. Ben bütün imkanlarımı ortak kullanacağım. Acar Başkan’la hedefimiz bir. Hedefimiz Marmaris’e hizmet etmek. Marmaris’in sorununu çözmek. Başka bir derdimiz yok. Biz kendimizi bir payeye ulaştırmak için buraya gelmiyoruz. Çalışmak, faydalı olmak, bir şeyler üretmek için geliyoruz. Tek gündemimiz beraberce bu kenti daha yaşanır daha güzel hale getirmek olacak. Onun dışında diğer sorunlar çözülür zaten. Yeter ki niyet iyi olsun, ilişkileri iyi tutalım, iletişim açık olsun. İki belediye arasında güçlerimizi birleştirelim. Bunu yaptığımızı zaten çok net göreceksiniz. Somut adımlarla göreceksiniz. Mesela liman işletmesini ortak yapacağız. Limanın işletmesinde ayrı bir şirket kuracağız. O şirketin yönetimine belediyeden, denizcilerden ve büyükşehir belediyesinden arkadaşlar koyacağız. Marmaris Limanı’nı Muğla’dan, Fethiye limanını Muğla’dan, Bodrum Limanı’na Muğla’dan işletmeyeceğiz. Arkadaşlar bağlama paralarına kadar, liman yönetimine kadar, düzenine kadar her şeyi kendileri karar verecekler. Bu çok somut bir adım olarak ilk yapacağımız işlerden bir tanesi olacak. Ama bunun dışında da Marmaris’in ihtiyaçları neyse onda yer alır, para veririm, ben de para bulurum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.