arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5559
EURO
34,8781
ALTIN
2.429,59
BIST
9.722,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
26°C

Ahmet Aras: Cengiz İnşaat’a verdiğimiz ruhsatı iptal ettik..

Ahmet Aras: Cengiz İnşaat’a verdiğimiz ruhsatı iptal ettik..
7 Ocak 2023 20:15
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bugün yaptığı basın toplantısıyla Cennet Koyu’na verilen ruhsatın iptal edildiğini açıkladı.

Arena Bodrum Haber – Başkan Aras, makamının toplantı salonunda gerçekleştirdiği basın toplantısında “Yargı kararlarının üzerinde hiçbir güç olmayacağından, Cengiz İnşaat’a verdiğimiz ruhsatı iptal ettik.” diyerek gelişmelere yeni bir süreç başlattı.

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, Cengiz İnşaat’ın Gölköy Cennet Koyu Gökburun’da başlattığı inşaata verdikleri ruhsatın iptal gerekçesi olarak Danıştay kararını gösterildi.

Bodrum Belediyesi’nce ruhsatın verildiğinin öğrenilmesi ve Başkan Aras’ın “Analarının ak sütü gibi helal” açıklamasından sonra Bodrum kamuoyunda büyük tartışmalar yaşanmış, belediyenin ruhsatı vermesi protestolara neden olmuştu.

Son olarak da Bodrum Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısında Cengiz İnşaat’a verilen ruhsatla ilgili sert tartışmalar yaşanmıştı.

Ek önergeyle gündeme alınan tartışma konusu da “ruhsatın yeniden incelenmesi konusunda tavsiye kararı alınması” kararıyla kabul edilmişti.

Bu gelişmeden sonra Başkan Aras, bugün belediye meclis toplantısından 3 gün sonra, hafta sonu tatiline denk gelen bir günde yaptığı açıklamayla ruhsat iptalini gerçekleştirdiklerini kararını açıkladı.

Bahse konu arazinin 2012 yılında özelleştirme ile satışı yapıldığını anlatan Aras, ruhsat iptalini Danıştay kararına dayandırdığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bu arazinin maliki olduğunu iddia eden bir grup, özelleştirmenin iptali için dava açıyor. Açılan davanın ardından Danıştay tarafından bu özelleştirmenin iptali ile ilgili bir karar alınıyor ancak özelleştirmenin iptali ile ilgili karar, özelleştirme yüksek kurulu tarafından alınan bir kararla uygulanmıyor. Yani Danıştay’ın kararını özelleştirme Yüksek Kurulu uygulamıyor. Bunun üzerine Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu tarafından 2016 yılında kesinleşen bir karar daha alınıyor ve satışın kesin iptal edildiği dile getiriliyor. Arkasından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğimiz sürece başlıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yine bu satışın iptal edilip mülkün maliye hazinesine devri, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile durduruluyor. Biz belediye boyutundayız, sorumluluk makamında otuyoruz. Biz de bu davaları gerekçe göstererek tapuya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na buranın kime ait olduğunu sorduk. Bize gelen bütün görüşler, burasının ilgili firmaya ait olduğu yönündeydi. Hazine o satışın iptaline karşı bir tapu tescil davası açmamış. Hala daha Danıştay kararını durduran Cumhurbaşkanlığı kararnamesi geçerli. Belediye de bunun üzerine işlemleri tesis ediyor. Tapunun ilgili firmaya ait olduğu, planların geçerli olduğu, imar durum belgesinin de geçerli olduğundan hareketle, yapılan ifraz, terkin işlemleri, imar uygulaması işlemleri 2021’de tekrar yapılmış. Onların da geçerli olduğuna dair altlıklar oluşunca biz ruhsatı düzenledik.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.