arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5842
EURO
34,7966
ALTIN
2.501,77
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

AĞAOĞLU İNŞAAT GERENKUYU’YU HALKA KAPATTI…

AĞAOĞLU İNŞAAT GERENKUYU’YU HALKA KAPATTI…
28 Şubat 2017 20:44
A+
A-

Bodrum’un Yalı Mahallesi’nde bulunan Gerenkuyu plajı Ali Ağaoğlu tarafından halka kapatıldı! 

Bodrum Yalıçiftlik mevkiinde bulunan Gerenkuyu sahili, Ali Ağaoğlu tarafından demir korkuluklarla çevrilerek halkın kullanımına tamamen kapatıldı. Yaz sezonunda özellikle Bodrumluların aileleriyle birlikte gittiği ve çoğunlukla da piknik amaçlı kullanılan Gerenkuyu Plajı, artık tümüyle Ali Ağaoğlu’na ait.

Gerenkuyu’ya gün batımını izlemek ve dinlenmek amacıyla giden vatandaşlar, demir korkulukları ve kilitli kapıyı görünce neye uğradıklarını şaşırdılar. Korkulukların üzerine “Özel mülktür girilmez” ve “Ateş yakılmaz” tabelaları asıldı. Ağaoğlu’nun otel arazisi olan bölge firma yetkilileri tarafından boyalı taşlarla da çevrildi.

Bölgenin özel mülk olduğunu bilmeyen vatandaşlar durumu Bodrum Belediyesi’ne şikayet edeceklerini belirterek “Ailemizle birlikte denize girebildiğimiz ve piknik yapabildiğimiz tek sahili de kaybettik” yorumu yaparken, yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istediler. Akşam saatlerinde Gerenkuyu mevkiine gelen Mehmet Altındağ isimli bir vatandaş, yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmasını isteyerek, “Özel mülkmüş kapattılar. İnşallah yetkililer gerekeni yapar. Bugün geldik kapatıldığını gördük. Burası bütün yarımadanın denize girmek için geldiği bir sahildi. Zaten Bodrum’da bir yer kalmadı denize girebileceğimiz. Bir tek burası vardı. O da bitti” diye konuştu.

Öte yandan, Ağaoğlu’nun firması tarafından işaretlenen alanın denize uzaklığının, 3621 sayılı Kıyı Kanunu’nun 5’nci maddesinin Ek 1/7/1992-3830/2’nci maddesinde öngörülen 50 metrelik mesafeye uymaması dikkat çekti.

MANGAL YAKILIYOR… TEHLİKE VAR!

Öte yandan firmaya yakın bazı kaynaklar, Gerenkuyu plajının da içinde bulunduğu arazinin kamuya açık bir yer olmadığını ve şahıs arazisi olduğunu belirterek “Burası tapulu bir arazi. Bu arazide özellikle yaz aylarında sık sık mangal yakılıyor. Sürekli bir yangın çıkma tedirginliği yaşıyoruz. Defalarca Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve belediyeye şikayet ettik. Aldığımız cevap, buranın kamunun değil şahsa ait olduğu ve özel olarak korunması gerektiği yönündeydi. Bu nedenle koruma altına alma gerekliliği doğdu” yanıtını verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.