arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3299
EURO
34,5290
ALTIN
2.393,69
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

“YEREL SİYASET ALİ ÖZTÜRK’LE MEYDANA İNDİ”

“YEREL SİYASET ALİ ÖZTÜRK’LE MEYDANA İNDİ”
15 Ekim 2018 08:36
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un, 10 Ocak 2017 tarihinde Muğla’nın tüm gazetecilerini Bodrum’a davet ettiği “Çalışan Gazeteciler Günü” toplantısında “Bugünden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım” ifadesi sonrasında, CHP’de kimin/nereden aday olacağı sorularının ve cevaplarının birbirine girdiği sürecin sonuna yaklaştık.

O günden buyana Kocadon’un, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adaylık kararın istikrarlı bir şekilde devam ettirmesiyle, CHP’nin Bodrum Belediye Başkan adayları birer birer seçim meydanına inmeye başladı.

Diğer yandan CHP Genel Merkezinin erken aday belirleme kararı da bu durumun önemli etkenlerinden…

Seçime yaklaşık 5 ay kala meydana inen ilk siyasi kimlik, CHP’li Ali Öztürk’ün oldu. Tabiri caizse finalden bir önceki bölüm, Bodrum Belediye Meclis üyesi Ali Öztürk’ün resmi aday adaylığını açıklamasıyla vizyona girdi.

Ali Öztürk, Bodrum siyasetinde şimdiye kadar şahit olmadığımız bir şekilde açıkladı aday adaylığını…

Trafo Kafe’de düzenlediği basın toplantısında “Bodrum Birlikte Yapabiliriz” sloganıyla nereden geldiğini, nerede olduğunu ve hedeflerini anlattı.

Öztürk’ün aday adaylığını açıkladığı basın toplantısı, birçok ilkede sahne oldu…

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı genişletilmiş basın toplantısında birçok detay düşünülmüş; Öztürk’ün Trafo’nun kapısında tüm davetlileri karşılaması, sıkmayan barkovizyon gösterisi, toplantının ardından CHP ilçe başkanlığına yürünen güzergahta söylenen marşlar/şarkılar, ilçe konuşmasında ki kucaklayıcı tavrı, toplumun genelinin onayını alarak başkan adaylığı düşüncesindeki kararlılığı, dikkatleri çeken ilklerdendi.

Yaklaşık 5 yıllık Bodrum Belediye Meclis üyeliği sürecinde, tüm meclis üyelerini baz aldığımda da sık sık görüştüğüm birkaç kimlikten biri Ali Öztürk. Meclis toplantılarında Bodrum’un gündemini meşgul eden konularda, karşılaştığımız her noktada hemen diyalog kuran, fikir alan ve dinleyen bir siyasi….

Bodrumlularla da kurduğunu düşündüğüm bu başarılı iletişim dili, 48 maddeden oluşan “Bodrum Birlikte Başarabiliriz” sloganıyla anlatılan projelerine de yansımış Öztürk’ün…

Öztürk’ün Trafo Kafe ve CHP Bodrum İlçe Başkanlığında yaptığı ve birçok başlığı barındıran konuşmasında “Siz gönlünüzü verin, biz gecemizi gündüzümüzü verelim. Siz el verin, biz emeğimizi verelim. Siz bir kişi gelin, biz bin kişi yürüyelim.” mesajları partilileri ve vatandaşları heyecanlandırdı.

Bu söylem bana “Demokratik katılım – Hemşerilik bilinci – Çok ortaklı yönetişim” bilinciyle çalışmaya çalışan Bodrum Kent Konseyini hatırlattı.

Bir saatlik toplantıda ısrarla vurgulanan  “kenti, kentle birlikte yönetmeye adayım” oldu.

Bu ve buna benzer çok detay var, Öztürk’ün yaklaşık bir saat içerisinde paylaştıklarında. Öztürk, eğitimiyle, iletişim diliyle, sosyal bakış açılarıyla aday olma yetkinliğine sahip bir siyasetçi bence. Birçok projesini Bodrum halkı gördü ve izledi süreç içerisinde…

Bodrumlu kaç yüzü olduğunu bilemediği “politikacıları” değil, sorunlara hakim, çözümleri üretme yetkinliğine sahip, projeleriyle geleceği başarıyla planlayabilen ve yöneten “siyasetçileri” istiyor yaşamında…

Bu açıdan bakıldığında daha aday adaylığı sürecinde, Öztürk’ün evvelki gün yaptığı genişletilmiş basın toplantısında ortaya koyduğu performans ve çıtanın yüksekliği, Bodrumlular ve aday olacak diğer siyasi kimlikler için dikkate alınması gereken bir gelişmedir.

Bodrum’a başkan kim olacak bugünden bilmek, tahmin etmek zor. Ama Öztürk’ün performansı ile Bodrum’u yönetmeye aday siyasilerden beklentilerimiz daha da yükseldi…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.