arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5051
EURO
34,8523
ALTIN
2.440,19
BIST
9.716,77
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C

“İYİ NİYET SÜPER LİGE YETMEZ”

4 Ekim 2018 16:23
A+
A-

Yaklaşık 10 yıl önce Arena Spor ve Gezi Dergisi ile takip etmeye başladığım Bodrum spor gündeminin içinde birçok gelişmeyi ve olayı, izledim, gözlemledim, şahit oldum.

Bunların içerisinde Yalıkavak Spor Kulübü’nün bünyesinde faaliyet gösteren ve kasabanın tek hentbol takımı olan kadın hentbol takımının hikayesi de var.

Özellikle son iki yılda yakaladığı başarı ivmesiyle Bodrumlu sporseverlerin dikkatini ve ilgisini çeken, şimdilerde ise içine girdiği süper lig kabının şeklini almakla ilgili sıkıntı yaşayan, Yalıkavaspor kadın hentbol takımı sancılı günler yaşıyor.

2.Ligde kendi altyapı sporcularıyla 1.Ligde takviye sporcularla mücadele ederek süper lige çıkmayı başaran Yalıkavakspor’un yeni kadrosu süper lige kısa kaldı.

Geriye dönük basamaklarda yeterli olan sporcu altyapısı ve tercihleri maalesef ki, süper ligde yetersiz kalacak sinyallerini veriyor.

Diğer taraftan teknik ekibi oluşturan Gökhan Ceyhan ve Mehmet Deniz’in süper ligi ve maçları okurken ki  eksiklikleri, sıkıntı sürecin önemli nedenleri arasında…

Ortalama oyuncularla ve bütçelerle üst liglerde tutunabilmek, yetkin teknik insanlarla mümkün olur. Bu durum tespitleri ne Gökhan Hoca nede Mehmet Hoca için bir eleştiri aracı değil. Bu iki teknik insanın ortaya koydukları performansla Yalıkavakspor kadın hentbol takımı ‘Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanmıştır.

Ama ne yazık ki iyi niyet ve eldeki imkanları en verimli şekilde kullanarak başarabilme umudu, sporun tepe liglerinde mücadele etmeye yetmez.

Benim öncelikle dikkat çekmek istediğim ve acilen çözülmesi gerektiğine inandığım konu; süper ligi kaldıracak tecrübeye, teknik bilgiye ve entegrasyona sahip olan bir spor insanıyla çalışmak gerekliliğidir.

Bodrum gibi kasabalarda yaşanan bu tip sportif başarılar, bazı duyarlı kimliklerin ortaya koyduğu maddi-manevi performans ve özverilerle oluşur. Kimlikler etkinliğini kaybettiğinde ise tüm kazanımlar tepeüstü geldiği yere kadar düşer.

Yalıkavakspor hentbol şubesi bu kaderi yaşayan bir takım olmak istemiyorsa; öncelikle teknik insan sorununu çözüp, sonrasında kulübün finansmanına kalıcı ve devamlılığı olan kaynaklar üretmelidir.

Kulübün hentboldaki başarısı Bodrum’un sınırlarını aşmıştır. Son dönemde ulaşılan bu başarıyı yatayda seyrettirmek veya daha yukarıya tırmandırmak için yerel bakış açıları, iyi niyetli açıklamalar yeterli olamayacaktır.

Bu durumu kabul edip, buna göre davranmak gerekirken; duygusal duruşlar, açıklamalar, serzenişler, şişi de kebabı da yakmayalım durumları, takımı bu noktaya getirirken harcanan emeğin tamamına ihanet olur, düşüncesindeyim.

Son söz: Yalıkavakspor Başkanı Mehmet Esen ve yönetim kurulunun alacağı kararlar omuzlarındaki yükü ağırlaştıran değil, hafifleten kararlar olmalı…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.