arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3869
EURO
35,2153
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
23°C
Bodrum
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Abdulkadir Sevindik açıklama..

1 Temmuz 2021 13:15
A+
A-

Değerli Meslektaşlarım,
Aylar evvel sadece ve sadece mesleğe gönül vermiş bir grup gazeteci arkadaşımızla “Cemiyet için Cemiyetin içinden” sloganıyla çıktığımız yolda Muğla Gazeteciler Cemiyetimizi;
Demokratik ve saygın kılmayı,
Siyasetin arka bahçesi ve şahısların prestij makamı olarak kullanılmasına engel olmayı,
Etkilenen değil etkili olan, kapı kapı dolaşan değil ilk başvuru kapısı olan cemiyet yapmayı,
Hedeflemiştik..
Tüm bunları yapma konusunda ortaya koyduğumuz en önemli düşüncemiz de “Cemiyetimizin kaybettiği saygınlığının başta siyaset olmak üzere tüm aidiyetlerin üzerinde tartışılıp onarılabileceği” düşüncemizdi.
Seçim sürecinin sonuna yaklaştığımız bu günlerde dozunu iyice arttıran ve başından itibaren reddettiğimiz ve parçası olmama konusunda bütün gücümüzle direndiğimiz hesapların ve aidiyetlerin bir parçası olmadık.
Düşüncelerimizi ve planladıklarımızı kısacası hesabımızı üyelerimiz üzerinden yaptık. Onlara anlattık, onları dinledik.
Süreçte birçok olaya şahit olduk..
“Besleme yaftası” cemiyetimizin her bir üyesi üstüne sıçratılırken bunlara payanda olanları da gördük, “ama efendim” “fakat” ları da gördük.
Seçim çalışmamızda patron kapısı çalmadık, patronlardan medet ummadık, siyasilere uğramadık, makam kapıları aşındırmadık, STK telefonlarını meşgul etmedik. Bilakis hareketimizin ismine yakışır şekilde yalnızca ve yalnızca meslektaşlarımızla bir araya geldik.
Bir kerecik daha denmeyecek, liyakata dayalı seçim üzerinde direterek, uzmanlık alanlarından oluşan komisyonlarla, sertifika programlarıyla dolu bir tüzük hazırlanması başta olmak üzere mesleği ve meslektaşları değerli kılacak bir yönetim olacağımızı ifade ettik.
Kazanmamız için bazıları tarafından salık verilen, üyelerimizi yönelik mobbing içeren bütün önerileri elimizin tersiyle ittik.
Meslektaşlarımız için planladığımız projeleri hayata geçirmek çalışmak bizleri çok heyecanlandır ve asla yormaz ama yürünen yolda kullanılan yöntemler bizim hayata bakış açımızla uyuşmuyor.
Yaptığımız yolculukta varacağımız yerden ziyade, yaptığımız yolculuğun vasfına önem verdik. Meslektaşlarımız için düşündüğümüz ve projelerimizle anlattığımız her şey samimi ve yürektendi.
Gelinen noktada bu kötücül, yakışıksız ve etik dışı davranışların yüksek oranda hissedildiği bir ortamda yapılacak seçime arkadaşlarımla birlikte girmemeye karar verdik.
Bugün itibarıyla arkadaşlarımla aldığım karar doğrultusunda Mayıs ayında başlattığım Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkan adaylığından çekiliyorum.
Çekilme kararımın altında mevcut iki adaydan herhangi birine fayda sağlamak ve destek vermekle ilgili bir düşünce kesinlikle yoktur.
3 Temmuz 2021 Cumartesi günü yaşanacak olan seçimli olağan kongre sonucunun meslektaşlarımızın ihtiyacı olan süreçlerin başlamasının miladı olmasını diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.