arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
ALTIN
2.302,01
BIST
9.039,41
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Abartılı Haberler Gerçeği Yansıtmıyor….

Abartılı Haberler Gerçeği Yansıtmıyor….
9 Haziran 2020 17:12
A+
A-

Bodrum’a giriş yapan araç sayıları ile sosyal medya da dolaşan abartılı paylaşımlara Bodrum Kaymakamlığı tarafından yayınlanan basın açıklaması ile  cevap verildi. 

Arena Bodrum Haber – Yapılan basın açıklamasında “Bir turizm merkezi olan ilçemizde kısıtlamaların kalkması ve mevsim itibariyle hareketliliğin artması ile birlikte çeşitli görsel ve yazılı basın yayın organlarında farklı açıklamalar ve haberler yer almaktadır. Sağlıklı bilgilere dayanmayan açıklama ve haberler bilgi kirliliğine neden olmakta, ilçemizi olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı hâsıl olmuştur.” denilerek şu bilgilere yer verildi.

Bodrum önemli bir turizm merkezidir. Yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmakta aynı zamanda ikinci konutu olan misafirleri ağırlamaktadır. Normalleşme sürecinde mevsim itibariyle nüfusun artması ve ekonomik hayatında nispeten canlanması hepimiz beklediği bir durumdur. Ancak ilçe nüfusunun olması gerektiğinden çok fazla artığı, herkesin Bodruma akın ettiği ve benzeri ifadelerin çok abartılı kullanılması gerçekleri yansıtmamaktadır. Bodrumun resmi nüfusu 175 bindir. İki adresli vatandaşlarımızı dikkate aldığınızda kışın Bodrumda sürekli yaşayan fiili nüfus 250-300 bin civarıdır. Şu an itibariyle salgın hastalık dolayısıyla nüfusumuzun 400 bin civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Otellerin büyük kısmı açılış hazırlığındadır, açık olan yerlerde ise doluluk oranı çok düşüktür. Yabancı turist henüz yoktur. Yazlıkların doluluk oranı ise yaklaşık yüzde 30-40 oranındadır.

İlçemize son 10 günde 500 bin aracın geldiği bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. İlçe girişinde bulunan PTS kayıtlarında son 10 günde toplam giren araç sayısı 50 bin civarıdır. Aynı sayılara yakın günlük araç çıkışı olmaktadır. Bu sayıların sürekli abartılmasının 50 binin 500 bin olarak gösterilmesinin, amacın ne olduğunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Sayılar ifade edilen seviyeye geldiğinde kamuoyunu bilgilendirmek yine bizim görevimizdir.

Diğer taraftan; Bodrumun çok pahalı bir yer olarak gösterilmesini olumsuz intiba oluşturulmasını da doğru bulmuyoruz. Bodrumun özelliği aynı zamanda yerli ve yabancı turiste hitap etmesi, hem çok kaliteli ama pahalı, hem de mütevazı temiz ama ucuz tatil yapılabilecek tesislere sahip olmasıdır. Herkesin bütçesine göre seçim yapması gerekir. Dünyanın her yerinde bu böyledir.  Çok yüksek bir ücreti örnek gösterip Bodrum çok pahalı imajını oluşturmak doğru değildir ve iyi niyetli olarak değerlendirilemez.

Bodrum esnafı, turizmcisi, işyeri sahibi bu durumdan ciddi rahatsız olmaktadır. Ticaret Odamız ve Esnaf ve Sanatkârlar Odamız yaptığı açıklamalarla bu durumu ortaya koymuşlardır. Yerli ve yabancı turistin ve ikinci konut sahiplerinin gelmediği ilçemizde ekonomik hayatın normalleşmesi mümkün değildir. Bodrum sezonun başlaması ve kısıtlamaların kalkması ile birlikte misafirlerini beklemektedir. Salgın hastalık gerçeğini unutmadan dikkatli yaşamayı öğrenmek zorundayız. Dolayısıyla; ilçemizle ilgili bilgilendirmelerde herkesin özellikle sorumluluk sahibi birimlerin daha dikkatli ve sağduyulu hareket etmesini, “Bodruma gelinmesin, gidilmesin” anlamına gelebilecek söylemlerden uzak durmasını, basını ve kamuoyunu doğru yönlendirmesini bekliyoruz.

Gelinen süreçte; dünyada yaşanılan salgın nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Bodrumda da Devletimiz gerekli her türlü tedbiri almıştır ve gayet iyi durumdayız. Önemli olan tehlikenin geçmediğini bilerek Bodrum’ da sürekli yaşayanlarında, misafirlerinde tedbirli hareket etmesi, mesafenin korunması, temastan kaçınılması ve maske takılmasıdır. Riskin arttığı normalleşme sürecince bize her zaman yardımcı olan sabırla hareket eden değerli vatandaşlarımızın, özellikle esnaflarımızın işyerlerimizin alınan tedbirlere titizlikle riayet etmesini ve sabırlı olmalarını rica ediyor, mücadelenin henüz bitmediğini önemle hatırlatıyoruz.”

Bekir Yılmaz / Bodrum Kaymakamı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.