Açılışını Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı ‘Ditto Oyunculuk Akademi”‘nin açılışa tiyatro ve sinema oyuncularının yanı sıra çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.
Birçok dizi, sinema filmi ve tiyatro oyununda rol alan ünlü oyuncu Erdal Cindoruk ve eşi Duygu Cindoruk’a ait özel bir tiyatro olan Ditto Oyunculuk Akademisi’nin açılışında Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, “Cindoruk Ailesi’ne ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Çocuklarımız, son yıllarda bağımlılık haline gelen sosyal medyaya düşkünlükleri nedeni ile sanatsal ve kültürel faaliyetlerden gittikçe uzaklaşıyorlar. İnanıyorum ki Bodrum’a kattığınız bu değerden gençlerimiz, çocuklarımız yararlanacaklardır. Hayırlı olsun temennilerimle, başarılar diliyorum” diyerek, akademiyi gezip, ünlü sanatçılarla sahnede fotoğraf çektirdi.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Benim Belediye Başkanlığımdan önce de sanata ve tiyatroya kattıkları değerleri ile tanıdığım Cindoruk Ailesi’ne başarılar diliyor ve onlara çok teşekkür ediyorum. Ne yazık ki benim başkanlığımdan bu yana hep kaçak veya çarpık imarlaşma sonucu Bodrum’a yakışmayan yapıların yıkımı ile gündeme gelir olduk. Oysa ki, yüzyıllarca yıldır kültürel değerleri ile var olan Bodrum, artık günümüzde sanat ve kültürle gündeme gelmelidir. Hele de çıtası yüksek, nitelikli alanlar ve faaliyetleri çok önemsiyorum. Bize yakışan da budur, böylesi mekanlardır. Tekrar tebrik ediyorum sizleri” diyerek, Cindoruk Ailesi ve dostları ile aynı karede yer aldı.
Açılışa Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen, Müdürü Rezzan Şebin ve Tarık Pabuçcuoğlu, Mihriban Er başta olmak üzere tüm oyuncu kadrosu ve teknik ekibi ile katılırken, Sezai Altekin, Yüksel Arıcı, Demircan Türkdoğan ve daha bir çok Tiyatro oyuncusu da yer aldı.
Mimarlığın yanısıra Şahika Tekand Studio Oyuncuları ve Chicago Second City Theatre’da oyunculuk eğitimi alan Duygu Cindoruk; Adana ve Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kaktüs Sanat Tiyatrosu ve Akşen Sahnesi Masalevi Tiyatrosu’nda oyuncu, yazar ve yönetmen olarak görev yaptı. Cindoruk, Ditto için şunları söyledi:
“Ditto Akademi bir profesyonel Özel Tiyatro. Hedefimiz çok net; özenli sanat yapmak, sanata yeni takipçiler ve icra edenler kazandırmak. Bu hedef için farklı araçlarımız var; burada hem küçük hem de büyük izleyiciler için oyunlar, gösteriler sergileyeceğiz, etkinlikler düzenleyeceğiz. Öğrenmenin en güzel modeli olan usta çırak ilişkisini, bugünün yaşam tarzına uyarlayarak, alt yapıdan oyuncu, tiyatro insanı, genel kültürü yüksek ve sanatı okuyabilen seyirciler yetiştireceğiz.
Tiyatro merkezinde, farklı sanatları bir araya getiren, felsefeden dansa, müzikten karikatüre çalışmalar yapılan, sürekli sanat üretilen, devingen bir çatı DİTTO Akademi. Yani kapıya da yazdığımız gibi burası; ‘Bodrum’un Serbest Salınım Alanı'”
Ünlü Oyuncu Erdal Cindoruk ise “Benim bu yıl meslekte 40ıncı yılım. Bu 40 yılın tecrübesini, donanımını ve sosyal ağını DİTTO Akademi’nin temeline koyuyorum. Duygu da aldığı eğitim ve yurtdışındaki deneyimleriyle bu işe kavramsal ve evrensel boyutu getiriyor.
Bizler Adana Şehir Tiyatrosu kökenliyiz, tiyatro sanatını, bu usta çırak ilişkisi içerisinde çok değerli ustalardan, onları izleyerek, dinleyerek, onlarla sahneye çıkarak öğrendik.
İşte bu geleneği Ditto Akademi’de yaşatacağız, çocuk, genç, yetişkin, çalışan herkes burada tiyatroyu bizlerle birlikte, yaparak öğrenecek. Bu yüzden sloganlarımızdan biri ‘Ustalarla Tiyatro’. Hatta DİTTO Akademi ekibimizde Bodrum Şehir Tiyatro’sunun oyuncuları ve yönetmenleri de var. Her zaman önceliğimiz olan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bodrum halkını kaliteli ve özenli yapımlarla buluşturmaya devam edeceğiz. Bir kurum tiyatrosu olan Bodrum Belediye Şehir Tiyatrosu’nu, yarattığımız bu yeni oluşumun özel imkanları ile ulusal düzeye çıkarmak, oyuncu ve altyapı anlamında desteklemek bizim için önemli bir hedef.
Çünkü Ditto Akademi’de sadece Bodrum’da yaşayan sanatçılar değil İstanbul’dan pek çok değerli sanatçı dostlarımız da olacak, onlarla özel programlar, atölyeler, söyleşiler yapılacak.
Çalışmalarımıza 24 Şubattan itibaren başlıyoruz. Bize katılmak isteyenler Ortakent’teki yerimizi ziyaret edebilir ya da 545 319 53 29 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilirler. Etkinliklerimizden haberdar olmak isteyenler @dittoakademi sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirler.” diyerek çalışmalarını özetledi.