arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4904
EURO
34,5540
ALTIN
2.496,35
BIST
9.548,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
22°C
Bodrum
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

“Ditto Akademi” sanat dünyasında…

“Ditto Akademi” sanat dünyasında…
20 Şubat 2020 20:26
A+
A-

Bodrum’un sanat dünyasına yeni nefes ‘Ditto Oyunculuk Akademesi’ ile geldi.

Açılışını Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı ‘Ditto Oyunculuk Akademi”‘nin açılışa tiyatro ve sinema oyuncularının yanı sıra çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.

Birçok dizi, sinema filmi ve tiyatro oyununda rol alan ünlü oyuncu Erdal Cindoruk ve eşi Duygu Cindoruk’a ait  özel bir  tiyatro olan  Ditto Oyunculuk Akademisi’nin açılışında Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz,  “Cindoruk Ailesi’ne ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Çocuklarımız, son yıllarda bağımlılık haline gelen sosyal medyaya düşkünlükleri  nedeni ile sanatsal ve kültürel faaliyetlerden gittikçe uzaklaşıyorlar. İnanıyorum ki Bodrum’a kattığınız bu değerden gençlerimiz, çocuklarımız yararlanacaklardır. Hayırlı olsun temennilerimle, başarılar diliyorum” diyerek, akademiyi gezip, ünlü sanatçılarla sahnede fotoğraf çektirdi.

Aras: Hep kaçak yapılar ile değil, kültür ve sanatla gündemde olmalıyız…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Benim Belediye Başkanlığımdan önce de sanata ve tiyatroya kattıkları değerleri ile tanıdığım Cindoruk Ailesi’ne başarılar diliyor ve onlara çok teşekkür ediyorum. Ne yazık ki benim başkanlığımdan bu yana hep  kaçak veya çarpık imarlaşma sonucu Bodrum’a yakışmayan yapıların yıkımı ile gündeme gelir olduk. Oysa ki,  yüzyıllarca yıldır kültürel değerleri ile var olan Bodrum, artık günümüzde sanat ve kültürle gündeme gelmelidir. Hele de çıtası yüksek, nitelikli alanlar ve faaliyetleri çok önemsiyorum. Bize yakışan da budur, böylesi mekanlardır. Tekrar tebrik ediyorum sizleri” diyerek,  Cindoruk Ailesi ve dostları ile aynı karede yer aldı.

“DİTTO AKADEMİ” Profesyonel özel bir tiyatro…

Açılışa Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen, Müdürü Rezzan Şebin ve Tarık Pabuçcuoğlu, Mihriban Er başta olmak üzere tüm oyuncu kadrosu ve teknik ekibi ile katılırken, Sezai Altekin, Yüksel Arıcı, Demircan Türkdoğan ve daha bir çok Tiyatro oyuncusu da yer aldı.

Mimarlığın yanısıra Şahika Tekand Studio Oyuncuları ve Chicago Second City Theatre’da oyunculuk eğitimi alan Duygu Cindoruk; Adana ve Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kaktüs Sanat Tiyatrosu ve Akşen Sahnesi Masalevi Tiyatrosu’nda oyuncu, yazar ve yönetmen olarak görev yaptı. Cindoruk, Ditto için şunları söyledi:

“Ditto Akademi bir profesyonel Özel Tiyatro. Hedefimiz çok net; özenli sanat yapmak, sanata yeni takipçiler ve icra edenler kazandırmak. Bu hedef için farklı araçlarımız var; burada hem küçük hem de büyük izleyiciler için oyunlar, gösteriler sergileyeceğiz, etkinlikler düzenleyeceğiz. Öğrenmenin en güzel modeli olan usta çırak ilişkisini, bugünün yaşam tarzına uyarlayarak, alt yapıdan oyuncu, tiyatro insanı, genel kültürü yüksek ve sanatı okuyabilen seyirciler yetiştireceğiz.

Tiyatro merkezinde, farklı sanatları bir araya getiren, felsefeden dansa, müzikten karikatüre çalışmalar yapılan, sürekli sanat üretilen, devingen bir çatı DİTTO Akademi. Yani kapıya da yazdığımız gibi burası; ‘Bodrum’un Serbest Salınım Alanı'”

40 Yılın tecrübe ve donanımı…

Ünlü Oyuncu Erdal Cindoruk ise “Benim bu yıl meslekte 40ıncı yılım. Bu 40 yılın tecrübesini, donanımını ve sosyal ağını DİTTO Akademi’nin temeline koyuyorum. Duygu da aldığı eğitim ve yurtdışındaki deneyimleriyle bu işe kavramsal ve evrensel boyutu getiriyor.

Bizler Adana Şehir Tiyatrosu kökenliyiz, tiyatro sanatını, bu usta çırak ilişkisi içerisinde çok değerli ustalardan, onları izleyerek, dinleyerek, onlarla sahneye çıkarak öğrendik.

İşte bu geleneği Ditto Akademi’de yaşatacağız, çocuk, genç, yetişkin, çalışan herkes burada tiyatroyu bizlerle birlikte, yaparak öğrenecek. Bu yüzden sloganlarımızdan biri ‘Ustalarla Tiyatro’. Hatta DİTTO Akademi ekibimizde Bodrum Şehir Tiyatro’sunun oyuncuları ve yönetmenleri de var. Her zaman önceliğimiz olan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bodrum halkını kaliteli ve özenli yapımlarla buluşturmaya devam edeceğiz. Bir kurum tiyatrosu olan Bodrum Belediye Şehir Tiyatrosu’nu, yarattığımız bu yeni oluşumun özel imkanları ile ulusal düzeye çıkarmak, oyuncu ve altyapı anlamında desteklemek bizim için önemli bir hedef.

Çünkü Ditto Akademi’de sadece Bodrum’da yaşayan sanatçılar değil İstanbul’dan pek çok değerli sanatçı dostlarımız da olacak, onlarla özel programlar, atölyeler, söyleşiler yapılacak.

Çalışmalarımıza 24 Şubattan itibaren başlıyoruz. Bize katılmak isteyenler Ortakent’teki yerimizi ziyaret edebilir ya da 545 319 53 29 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilirler. Etkinliklerimizden haberdar olmak isteyenler @dittoakademi sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirler.” diyerek çalışmalarını özetledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.