arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

500 Günde 5 Bin Vakaya Müdahale Etti…

500 Günde 5 Bin Vakaya Müdahale Etti…
16 Şubat 2021 10:12
A+
A-

Bodrum Belediyesi Sokak Hayvanları Ambulansı (Petbulance), vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda yaralanan sokak hayvanlarına müdahalesini sürdürüyor. Petbulance ekibi göreve başladığından bu yana 5 bin vakaya müdahale etti.

Arena Bodrum Haber – Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde 7/24 görev yapan Petbulance ekibi, hayvanseverlerden gelen çağrılar doğrultusunda trafik kazası, zehirlenme belirtileri bulunan ya da çeşitli sebeplerle yaralanan sokak hayvanlarına en kısa sürede müdahale ediyor.

Son olarak, Türkkuyusu Mahallesi’nde yaralı bir kedi olduğu ihbarını alan Petbulance ekibi, bir aracın çarptığı kediye müdahale etmek için olay yerine ulaştı. ilk müdahalesi olay yerinde yapılan ve durumu ağır olan kedi, tedavi için Torba Geçici Hayvan Bakımevi’ne götürüldü.

Hafta sonu ise Bitez Mahallesi Balcılar Mevkii’nden gelen bir başka ihbarı değerlendiren ekip, yine araç çarpması sonucu ayağından yaralı olan kediye ilk müdahaleyi gerçekleştirerek, tedavi için Torba Geçici Hayvan Bakımevi’ne götürdü.

Tedavi altına alınan her iki kedinin de sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Bodrum’da yaşayan her canlının hayatının güvencesi olmak için yola çıktıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Aras,” Bodrum, en fazla sokak hayvanı yaşayan kentlerden biri. Şu anda aktif görevde olan, tam donanımlı bir Petbulace hizmet veriyor. Çeşitli sebeplerle yaralanan canlarımızın acil müdahaleleri olay yerinde yapıp, gerekli hallerde barınaktaki kliniğimize getiriyoruz ve burada tedavilerine devam ediyoruz. Görevli arkadaşlarımız hayat kurtarabilmek adına üstün bir gayretle çalışıyorlar. Hedefimiz petbulance sayısını ilk etapta 2’ye çıkarmak. Daha sonra her mahalleye ulaşabilmek adına bu sayıyı artırmak istiyoruz. Belediyemiz ve hayvansever vatandaşlarımızla birlikte, sokaktaki canlarımıza yönelik farkındalığı artırmak için kampanyalar düzenliyoruz. Kimliklendirme, sahiplendirme ve kısırlaştırma faaliyetlerimiz de aralıksız devam ediyor. Tüm çabamız, sokak hayvanlarımız için dünyadaki en çağdaş uygulamaların ilk adımlarını Bodrum’dan başlatmaktır.” dedi.

Sokak Hayvanları Ambulansı göreve başladığı 2019 Ekim ayından bu yana yaklaşık 5 bin ihbarı değerlendirerek, yaralanan sokak hayvanlarının hayata tutunmasını sağladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.