arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

MUĞLA, İSTİHDAMDA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

MUĞLA, İSTİHDAMDA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ
9 Şubat 2017 12:47
A+
A-

 

Muğla Valisi Amir Çiçek, İl İstihdam Kurulu’nun 2016 yılı değerlendirme toplantısında Muğla’nın istihdam ve iş gücü eğitim programlarında Türkiye üçüncüsü olduğunu 2017 yılında ise hedefin Türkiye birinciliği olduğunu açıkladı.

Vali Çiçek 2016 yılının değerlendirme toplantısında yaptığı değerlendirmede, “Biz girişimcilik programına özellikle ağırlık verdik. Girişimcilik programında ulaşabildiğimiz kişi sayısı bin 288 kişi. Bunun karşılığında 223 bin 667 lira bütçemizden ödeme yaptık. Diğer önemli konulardan birisi mesleki eğitim kurslarımızdır. Bu kurslarımızdan da bugüne kadar Bin 522 kişi faydalanmış, 944 bin 562 lira kaynak aktarılmıştır.” dedi.

“HEDEF 7 BİN KİŞİYE İSTİHDAM”

Toplum yararına Çalışma Programı kapsamında da önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Çiçek, “Bu alanda da 4 bin 458 kişi istihdam ettik. Bunun karşılığında 41 milyon 607 bin 60 lira ödemişiz. 725 kişi şu anda hala çalışıyor. Biz bu sayı inşallah önümüzdeki aylarda çoğaltacağız. Bizim hedefimiz yıl içinde 7 bin kişiyi destek vermeyi planlıyoruz” dedi.

“ÖZEL SEKTÖRE 10 BİN 556 KİŞİ YERLEŞTİRİLDİ”

Özel sektörde de işe yerleştirme konusunda öncülük yapıldığını açıklayan Vali Çiçek, “Özel sektörde işe yerleştirmeyi biz sağlamaya çalıştık. Bizim uzmanlarımız özel sektör temsilcileri ile görüşüp, hangi nitelikte, hangi durumlarda özelliklere sahip kişiler lazım araştırmasını yapıyor. Çalışma ve İş kurumuna müracaat etmiş gençler arasından o işe uygun olanlar tespit ediliyor ve özel sektör ile iş arayanlar arasında bir diyalog kurulması sağlanıyor. Böylelikle 10 bin 556 kişiye iş bulmaya vesile olduk” dedi.

İŞBAŞI EĞİTİMLERİ

Çalışma ve İş Kurumu tarafından işbaşı eğitim programları ile bin 701 kişinin işbaşı eğitim aldığını belirten Vali Amir Çiçek, “Bin 701 kişi işbaşı eğitimine yapmış. İlimizin geliştirdiği projeler ile günümüz itibari ile 6 bin 669 kişiye ulaşılmış, buraya harcanan kaynak ise 32 milyon 278 bin 185 lira. Muğla’da biz sektörler itibari ile hem turizm, tarım, enerji ve hizmet sektörü açısından eğer biz çok kaliteli kişiler çalıştırırsak, ekonomimizin girdileri daha iyi sonuçlar verir. Onun için buna devam edeceğiz” dedi.

MUĞLA, İSTİHDAMDA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

Çalışma ve İş Kurumunun çalışmaları ile gururlandıklarının altını çizen Vali Çiçek, bu çalışmalar ve programlar ile Muğla’nın istihdamda Türkiye üçüncüsü olduğunu açıkladı. Vali Çiçek, “İşbaşı eğitim programlarında 81 il içinde Türkiye üçüncüsü olduk. İnşallah bu yıl içerisinde işbaşı eğitimde Türkiye birincisi olmaya adayız. İl İstihdam Kurulumuzun aldığı kararlar güzel sonuçlar verdi” dedi.

3 BİN 300 KİŞİ KALICI İSTİHDAMA DÖNÜŞTÜ

Çalışma ve İş Kur Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli turizm sektörü ile ilgili verdiği istatistiki bilgilerde “Turizm Müdürlüğümüzün verilerine göre ilimizde 70 bin turizm çalışanı var. Bizim işbaşı eğitimlerimizde özel sektöre yerleştirme rakamlarımıza baktığımızda devletimizin desteğinin büyüklüğünü görmüş olacağız. 32 milyon lira doğrudan turizm işletmelerimize destek olduk. İşbaşı eğitim programımıza katılan 6 bin 669 vatandaşımızın 3 bin 300’ü kalıcı istihdama dönüştü. 36 ay boyunca işveren katılım payının 300 lirasını devlet ödüyor. Kalıcı istihdama 3 bin 314’ü dönüştü, Bunlar çalışmaya devam ettikleri sürece her ay ve 36 ay boyunca her işçi için 300 liralık katkıyı biz vereceğiz. Buda ayrıca bir teşviktir” dedi.

İŞSİZLİK ORANI TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA

Çalışma ve İş Kurumu Muğla İl Müdürü Sarıyerli, Muğla’nın işsizlik oranında da Türkiye ortalamasının çok çok altında olduğunu belirtirken, “Muğla’da işsizlik oranı her geçen yıl düşüyor. İşsizlik oranı Türkiye ortalamasının 11.3 iken, Muğla’da bu rakam 7.3’dür” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.