arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4567
EURO
34,7928
ALTIN
2.440,77
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

YENİ OHAL KARARNAMESİYLE MUĞLA EMNİYETİNDEN 3 ÇALIŞAN DAHA İHRAÇ EDİLDİ…

YENİ OHAL KARARNAMESİYLE MUĞLA EMNİYETİNDEN 3 ÇALIŞAN DAHA İHRAÇ EDİLDİ…
18 Ağustos 2016 06:21
A+
A-

OHAL kapsamında yayımlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararnameyle Emniyet’te çalışan 2 bin 360, ihraç edildi.

Muğla Emniyetinde görevinden ihraç edilenler arasında 3 emniyet müdürü de var. İhraç edilen Emniyet müdürleri 3.sınıf Emniyet Müdürü  İlhami Doğangüzel,  4.Sınıf Emniyet Müdür Tarık Eser, 4.Sınıf Emniyet Müdürü İbrahim Halil Ferzan, kararnamelerde TSK’dan ve Emniyet’ten yeni ihraçlar yer alırken TİB kapatıldı.

 

TSK’dan daha önce ayrılan pilotlara geri dönüş yolu açıldı. Ayrıca yayımlanan kararnameye göre Genelkurmay Başkanı’nın atamasını kabine teklifiyle Cumhurbaşkanı yapacak.

Yayımlanan yeni kararname ile Emniyet’te çalışan 2 bin 360, BTK’da çalışan 196 kişi ihraç edildi. TSK’dan ihraç edilen personel sayısı 136. Bu personelden 24’ü Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan…

– Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan ihraç edilenler arasında Ege Deniz Bölge Komutanı Albay Murat Yılmazarslan, Harekat Başkanı Kurmay Albay Süleyman Yarayan ve İstihbarat Başkanı Albay Sezin Şakrucu da yer aldı.

– Kara Kuvvetleri Komutanlığından 32, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 25, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 6 subay ihraç edildi. Kuvvet komutanlıklarıyla bağı kesilen astsubayların sayısı 44, uzman çavuş sayısı 5 oldu.

– Kanun Hükmünde Kararname kapsamında aralarında 1. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 2 bin 360 personel ihraç edildi. Bunların arasında özel güvenlik denetleme, strateji geliştirme ile teftiş kurulu başkanlıklarında görevli 1. sınıf emniyet müdürleriyle aralarında polis meslek yüksekokullarında öğretmen emniyet müdürleriyle çeşitli il kadrolarında görev yapan diğer emniyet müdürleri de yer aldı. İhraç edilenlerin arasında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Amiri Cihangir Baycan, Havacılık Daire Başkanlığında ikinci sınıf emniyet müdürü olarak görev yapan Aziz Özmen, eski Ankara Kriminal Bölge Laboratuvar Müdürü İsmet Doğru, eski Bursa TEM Şube Müdürü Ali Asker de yer aldı.

BİR DAHA KAMUDA ÇALIŞAMAYACAKLAR

– Türk Silahlı Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatından çıkarılanların rütbe ve memuriyetleri mahkumiyet kararı aranmaksızın alınacak. Bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilemeyecek, bir daha kamu hizmetlerinde istihdam olamayacak. Uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği gibi görevleri de sona erecek.               

– İhraç edilenlerin silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilecek. Bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecek. Kurumlarıyla bağı kesilen asker ve polisler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak. Bu kişiler hakkında ilgili bakanlık ve kurumlarca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulacak, pasaportları iptal edilecek.      

– FETÖ’yle irtibatı olan 2692 kişinin memuriyeti sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.