arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5748
EURO
34,8890
ALTIN
2.436,58
BIST
9.645,02
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C

VATANDAŞ İSTERSE TOKİ’Yİ YAPARIZ…

VATANDAŞ İSTERSE TOKİ’Yİ YAPARIZ…
7 Mayıs 2016 19:34
A+
A-

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum basını ile bir araya geldiği toplantıda, “Vatandaş isterse TOKİ’yi yaparız” dedi

Bodrum’un Kumbahçe sahilinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Öztürk ve AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TOKİ projesiyle ilgili olarak  “Şu anda tahsis edilmiş kesin bir yer var mıdır? Karaova’da meralık alandan bahsediliyor” şeklindeki sorumuza “Şu anda beş ayrı yer  üzerinde inceleme yaptırıyoruz. Ancak, bilmelisiniz ki, sadece bir kurumdan değil, Tarım nihat-ozturk-basin-toplantisi-2Müdürlüğü, Orman Müdürlüğü, Koruma Kurulu (SİT alanı), Belediye, çevre şehircilik  gibi ilgili tüm kurumlardan görüş alıyoruz. Meralık alana neden yapalım. Ayrıca TOKİ için başvuru yoksa, ihtiyaç yoksa emrivaki yapılmaz” şeklinde cevapladı. Öztürk’ün, TOKİ’lerle ilgili diğer sorulara verdiği cevaplar ise “Ev sahibi olamayan Bodrumlu vatandaşların birçoğunun 250 lira taksitle ev sahibi olabilecek. Şu an Bodrum’da 500 ev yapsak 10 bin başvuru olacağından eminim. Vatandaşların istekleri doğrultusunda bu proje hayata geçecek. TOKİ binalarının 5-6 katlı olmayacak. Evler,  Bodrum dokusuna ve mimarisine uygun şekilde imal edilecek. Ayrıca Tokilere karşıyız diyenler, Mumcular’da belediye tarafından yapılacak olan katı atık depolama projesine neden karşı değiller. Daha önce çıkardığımız ödeneği kullanamadılar, şimdi çevreyi tahrip edecek proje üretiyorlar. Orada yaşayan halk da bunu istemiyor. Ona neden karşı çıkmıyorlar”

ÖZTÜRK: KÜLLİYE İLE HİÇBİR ALAKAMIZ YOK…

Bodrum’da yapılması planlanan “Dini ve Kültürel Tesis” konusunda ise,  hiçbir alakalarının olmadığını anlatan Öztürk, projenin Diyanet Başkanlığı’na ait olduğunu ve dini bir vakıf tarafından yapılmasının planlandığını söyledi.

HASTANE ve HİPODROM…

Öztürk, Bodrum Devlet Hastanesi’nin yer tesliminin yapıldığını ve kısa bir süre sonra inşaata başlanacağını, sanayinin altındaki hipodromun gün yüzüne çıkarılması için gerekli çalışmaların başladığını da belirtti. Ancak, belediyenin de sanayinin yeni yeri için çalışma yapması gerektiğini belirtti.

nihat-ozturk-basin-toplantisi-1Turizmin çok önemli bir gelir kaynağı olduğunun altını çizen Öztürk, şunları kaydetti:

“Turizm bacasız sanayidir. İktidara geldiğimizden bu yana Türkiye’ye gelen turist sayısına bakın, turizmden elde ettiğimiz gelire bakın, şu an üç katından daha fazladır. Hem dolar bazında gelir olarak hem turist sayısı olarak. Yatak kapasitesini de en az iki, iki buçuk kat artırmışız. Sanki AK Parti’nin turizmin farkında olmadığına dair bir algı yaratılmaya çalışılıyor. AK Parti turizmin de farkında, turizmin ülke ekonomisine faydasının da farkında. Daha da önemlisi turizmin dünyadaki Türkiye imajına verdiği katkıyı da bilenlerdeniz. O yüzden turizme ve turizm yatırımlarına hep destek olduk. Kış aylarında da Bodrum’a direk uçak seferleri için çalışmalarımız sürüyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.