arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3444
EURO
34,6997
ALTIN
2.397,32
BIST
10.149,93
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C

ÜSTÜNDAĞ’IN BODRUM DEVLET HASTANESİ SORUSUNA ÖZTÜRK’TEN JET YANIT

ÜSTÜNDAĞ’IN BODRUM DEVLET HASTANESİ SORUSUNA ÖZTÜRK’TEN JET YANIT
13 Ekim 2016 10:29
A+
A-

 

 

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ’ın Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yazılı olarak yanıtlaması talebi ile 6 Ekim tarihinde TBMM’ne verdiği soru önergesi sonrasında AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün sosyal medya hesabından jet gibi yanıt geldi.

‘Üstündağ kamuoyunu yanıltıyor’ diye başlayan 3 maddeden oluşan soru önergesine cevap olarak,  yapılan açıklama şöyle;

Muğla Milletvekili Sayın Akın Üstündağ’ın Meclisimize ve basınımıza vermiş olduğu Bodrum Devlet Hastanesi’nin ihalesinin iptali ve işe başlanılmaması ile ilgili soru önergesi gerçeği yansıtmamaktadır.

Zira ilgili firmaya 02.05.2016 tarihinde yer teslimi yapıldığı, ancak hastane yapılacak alanın sert zeminde dağlık bölgede yapılacak olmasından ötürü muhtemel patlatma ve gürültülü bir kazı döneminin olması, yine hastanenin Bodrum’un Turgutreis, Yalıkavak gibi en popüler yerleşim yerinin güzergahında olması hafriyat çalışmaları esnasında trafik yoğunluğuna sebebiyet vermemesi için , daha önemlisi yaz döneminde Turizm nedeniyle inşaat yasağının olması ve gerekli yasal izinlerin alınamaması nedenleri ile başlanmamış ancak bu süre inşaat ruhsatının alınması için değerlendirildiği bilgisini aldık.

Aldığım bilgiye göre, inşaata kısa süre içinde başlanılacak olup 150 Nitelikli yatak kapasitesi ile Bodrum’un layık olduğu sağlık hizmetine vesile olacaktır. Bodrum’un şu anki yatak kapasitesi 77 olup iki katına çıkan yatak kapasitesi ile Bodrum’daki nüfus hareket hızına da bağlı olarak en az 30-40 yıl hizmet vermesi beklenmektedir. Kamuoyuna saygılarımla sunarım”

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ’ın soru önerge metni;

  • Bodrum yeni Devlet Hastanesinin İhalesi yapılmasına rağmen işe başlama niçin yapılmıyor? Yapılan ihalenin iptal edildiği doğru mudur? İhale iptal edildiyse nedeni nedir?
  • İhale iptal edildiyse Bodrum Devlet Hastanesi için yeni bir ihale hazırlığı var mıdır? İhale tarihi belli midir?
  • Yapılması planlanan hastane kaç yataklıdır? Bu hastane hem donanım olarak hem de yatak sayısı olarak Bodrum’un ihtiyacını karşılayacak nitelikte midir? Yapılması planlanan hastanenin  Bodrum’un kaç yıllık ihtiyacını karşılaması öngörülmektedir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.