arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2332
EURO
35,0807
ALTIN
2.503,49
BIST
10.643,58
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
31°C
Bodrum
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Açık
30°C

UNUTULMUŞ BİR SUİKASTIN ANATOMİSİ…

UNUTULMUŞ BİR SUİKASTIN ANATOMİSİ…
20 Haziran 2016 19:34
A+
A-

Gazeteci-Yazar Haluk Şahin, son kitabı “Unutulmuş bir Suikastin Anatomisi” kitabını Bodrum’da tanıttı. Bodrum Kent Konseyi ile Heredot Akademisi’nin davetlisi olarak Bodrum’a geldi.

Haluk Şahin, BODTO Konferans Salonunda okurlarıyla bir araya geldi.

Ermenilerin Türk diplomatlara yönelik ilk suikastini anlatan “Unutulmuş bir Suikastin Anatomisi” adlı kitabını okurları için tanıtan Haluk Şahin, konuşmasında sözde “soykırım” söylemleriyle Türk düşmanlığı sürdüren Ermenilerin ASALA terör örgütüne dek uzanan süreçte düzenlediği çeşitli suikastler hakkında çarpıcı tarihi bilgiler verdi.

Türk diplomatlarına yönelik 20 yıl süren terör döneminde toplam 34 diplomatın ve 90’a yakın insanın öldürüldüğünü anlatan Haluk Şahin bu cinayetlerin 1973 yılında ABD’nin Santa Barbara eyaletinde öldürülen iki Türk diplomatla başladığını kaydetti. Bahadır Demir ve Mehmet Baydar isimli diplomatların Gürgen Yanıkyan adlı 70 yaşındaki bir Ermeni tarafından öldürülmesiyle başlayan süreci tarihi bilgi ve belgeleriyle paylaşan Haluk Şahin, bu cinayetin de tıpkı Talat Paşa cinayeti davasında ortaya koyulan olgularla benzerlik gösterdiğini ve her iki sanığın söylemlerinin de tarihi gerçeklerle bağdaşmadığını belirtti.

Santa Barbara’daki cinayetten 41 yıl sonra gerçeklerin su yüzüne çıktığını anlatan Gazeteci-Yazar Haluk Şahin, kendisinin son kitabı olan “Unutulmuş bir Suikastin Anatomisi” adlı kitabı bin sayfalık FBI raporları, 843 sayfalık mahkeme tutanakları ve Bahadır Demir’in eşi Sina Demir’in anlattıklarından yola çıkarak yazdığını ifade etti. Kitabın, Türkiye’de öldürülen 34 diplomat için yazılmış ilk kitap olduğunu söyleyen Haluk Şahin, “Bu bir anti ermeni kitabı değildir. Bu, nefret kültürünün nasıl yaratıldığını anlatan bir kitaptır”  diye konuştu.

Haber Selda Öztürk / bodrumageldik.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.